Gemeente informeert bewoners Muntstraat

ingevoerd op 5-8-2004

De Muntstraat wordt opnieuw ingericht. Tijdens een informatieavond op woensdag 25 augustus in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10 wil de Gemeente omwonenden nader informeren. De avond begint om 20.00 uur en duurt naar verwachting tot 21.30 uur. Vanaf 19.45 uur is er koffie.

De herinrichting gaat half oktober van start, aansluitend op de afronding van de werkzaamheden aan de Pakhuisstraatbrug, en duurt 5 à 6 weken. Het werk moet in ieder geval eind november, voor de jaarlijkse sinterklaasdrukte, achter de rug zijn.
De Muntstraat blijft eenrichtingverkeer, alleen fietsverkeer kan in twee richtingen door de straat.

De werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit de volgende onderdelen:

• vervanging van de bestrating. De verharding van de rijbaan en de trottoirs wordt uitgevoerd in gebakken klinkers. Er wordt gebruikgemaakt van dezelfde brede trottoirbanden als in de Pakhuisstraat. Gelijkertijd wordt de rijbaan voorzien van een fundering, die trillinghinder in de woningen zal beperken.
• aanleg van parkeervakken aan de zuidzijde van de straat;
• verbreding van het trottoir aan de noordzijde van de straat. Aan deze kant is (betaald) parkeren dus niet meer mogelijk;
• (waar nodig) herstel van de stoepen aan de zuidzijde, in overleg met de betreffende bewoners;
• vervanging van de openbare verlichting door groene Oudhollandse lichtmasten en armaturen;
• plaatsing van fietsenrekken ter hoogte van de Nieuwstraat en de Gravenstraat.

Tijdens de informatieavond krijgt u te horen op welke wijze het werk wordt uitgevoerd en wat u daar van zult merken.

Reacties
Reactie: (Theo)
6-8-2004, 12:01
Je mag toch hopen dat ze hiermee gaan beginnen nadat de Pakhuisstraatbrug weer in orde is, anders kan je helemaal de stad niet meer op een normale wijze uit!