Uitbreiding fietsenstalling station Hoorn

ingevoerd op 25-9-2005

De fietsenstalling op het Transferium bij station Hoorn wordt aanzienlijk verbeterd. Er komen 96 extra stallingplaatsen bij en er komt een extra in- en uitgang. Hiervoor moeten ongeveer zeven parkeerplaatsen opgeofferd worden. De uitbreiding is een onderdeel van het programma ‘Ruimte voor de Fiets’ van ProRail. De gemeente draagt bij in de kosten.
 
De huidige stalling op het Transferium is te klein en tijdens de spits is het dringen bij de in- en uitgang. Naast de fietsers ondervinden ook voetgangers op weg naar de voetgangersbrug hinder van de drukte. Daarom wordt de stalling uitgebreid met 96 plaatsen tot een totaal van 608 plaatsen en komt er een extra in- en uitgang aan de zijkant van de stalling.

De uitbreiding is een onderdeel van het programma ‘Ruimte voor de Fiets’ van ProRail. Het doel is op stations waar een gebrek is aan stallingplaatsen de stallingen uit te breiden en te verbeteren. ProRail wil in Hoorn zowel de stalling op het Transferium als die op de Noorderveemarkt verbeteren. Ook wil de railinfrabeheerder de stalling aan de noordzijde van station Kersenboogerd verbeteren.

ProRail start met de uitbreiding van de fietsenstalling op het Transferium. Deze zal in de eerste helft van 2006 gereed zijn. De totale kosten zijn 78.000 euro, de gemeente draagt 10.000 euro bij.