Gynaecoloog Westfriesgasthuis zou moeten worden geschorst

ingevoerd op 11-9-2009

HOORN - Een gynaecoloog van het Westfriesgasthuis in Hoorn mag geen patiënten meer behandelen zolang er een onderzoek loopt naar het handelen van de arts. Daarvoor heeft directeur Atie Schipaanboord van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) vrijdag gepleit. De NPCF is een koepelorganisatie van patiëntenorganisaties.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt vier verdachte sterfgevallen van baby’s op de afdeling verloskunde, zo werd donderdag en vrijdag bekend.

Een baby van twee dagen oud overleed in mei nadat medewerkers van de afdeling volgens een onafhankelijk onderzoeksrapport, fout op fout hadden gestapeld bij de behandeling. Oorzaken waren onder meer ruzie en slechte communicatie tussen de behandelend gynaecoloog en de verloskundige. De verloskundige zit ziek thuis, maar de gynaecoloog werkt gewoon door. De NPCF vindt dat ’heel raar’.

Reacties
Reactie: (Yvol)
14-9-2009, 22:40
Mees, als je dit zelf niet hebt meegemaakt, en er dus absoluut geen gevoel bij hebt, kun je beter je mond houden.
Zou wel eens willen weten als je dit zelf overkomt, kijken of je dan nog zo reageert.

Reactie: (bandje)
13-9-2009, 09:24
@mees er is wel meer fout dan tjonge

Reactie: (Emma)
12-9-2009, 09:35
Ik ben bij mijn beide kinderen bevallen in het WFG.De jongste is nu 7.Toen al had ik enorme vraagtekens bij deze zgnm.artsen.De arrogantie viert hoogtij!Daarbij is het puur haat en nijd onderling.Als patient voel je je dan niet veilig!

Reactie: (mees)
11-9-2009, 19:50
moet tjonge zijn, ben er helemaal van slag van.

Reactie: (MEES)
11-9-2009, 19:49
DD BERPUT WORDT SAL DIEPER....."vier verdachte sterfgevallen van baby’s op de afdeling verloskunde, zo werd donderdag en vrijdag bekend."JONGW, WAt EEN HOROR-zieknhuis!