Hoorns museum is mooi Herfstvakantie-uitje

Expositie `Alice in Wonderland` nog tot eind november

HOORN – Het Museum van de Twintigste Eeuw is een mooi familie-uitje voor de Herfstvakantie: Er zijn twee leuke tentoonstellingen, de vaste nostalgische opstelling spreekt velen aan en in de MuseumShop hebben ze momenteel leuke aanbiedingen. Voldoende reden om dit najaar weer naar deze oude kaaspakhuizen bij de Hoornse haven te gaan.
 
Het bekende en  prachtige “Alice in Wonderland”, en het boeiende leven van de auteur en de echte Alice, zijn door het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn verwerkt in een spannende tentoonstelling die geschikt is voor de hele familie. Het museum heeft al veel positieve reacties ontvangen op deze in eigen beheer gemaakte ‘Wonderlandzalen’ en volgend jaar gaat de expositie dan ook naar een museum in het oosten van het land.

Konijnenhol en doolhof
De expositie in Hoorn laat het complete Wonderland-verhaal zien, horen en voelen op een wijze die aantrekkelijk is voor alle leeftijden. Bezoekers maken een heuse reis door Wonderland waarbij alle thema’s en figuren, van het Witte Konijn tot de gekke Hoedenmaker, tot leven komen. Men start in het Konijnenhol, ziet een supergrote Alice klemzitten in een huisje, komt bij de gekke Teaparty, gaat croquet slaan met de Koningin en ook het doolhof ontbreekt uiteraard niet. Er zijn speelhoeken, lachspiegels en levensgrote figuren.

Disney-film in bioscoopzaaltje
U ontmoet de wiskundige en fotograaf Lewis Carroll (pseudoniem voor Charles Dodgson) en ziet de mooie foto´s die hij maakte van o.a. de echte Alice. Een boottochtje in 1862 met deze Alice Liddell was de basis voor het wereldberoemde boek. Bezoekers kunnen ook fragmenten zien van minder bekende en soms zeer bijzondere Wonderland-films. Zelfs de eerste film uit 1903 (!) is op de expositie te zien. En in de bioscoopzaal draait de prachtige Disney-versie van Alice in Wonderland uit 1953.

Beschuit met muisjes, snert, drop, haring
In het museum is ook een expositie over typisch Hollandse tradities te zien. Tradities die aan bod komen zijn onder meer: snert en stamppotten eten, Abraham zien, Moederdag, Koninginnedag, drie maal kussen en Luilak vieren, maandag wasdag, Sinterklaas en meer.

Het Museum van de Twintigste Eeuw is geopend van dinsdag t/m zondag. Bij uitzondering ook op maandag 19 oktober 2009 vanwege de Herfstvakantie. Meer informatie op