Telegraaf-columnist positief over DSB-museumplan Tonnaer

ingevoerd op 26-10-2009

HOORN - Het voorstel van het Hoornse raadslid Tonnaer om te onderzoeken of verschillende kunstcollecties van Nederlandse banken kunnen worden samengebracht in het in aanbouw zijnde Scheringa/DSB-museum in Opmeer, heeft verschillende reacties opgeleverd. Ook op deze site wordt zowel positief als negatief gereageerd. Telegraaf-columnist Rob Hoogland is in ieder geval positief over ’museumplan Tonnaer’: ”Over prima vondsten gesproken”, zo vat hij het plan samen in zijn column die maandag in de Telegraaf stond.

Al eerder liet Hoogland zich positief uit over een aktie van Tonnaer toen hij  de door het Hoornse College bedachte cursus voor de Blokkerse bevolking ”Omgaan met hangjongeren” afkraakte.

Vandaag schrijft de Telegraaf-columnist: ”Of het Hoornse gemeenteraadslid Roger Tonnaer eveneens een politieke popiejopie (eerder noemde Hoogland Plasterk’s oproep, red.) is, weet ik niet. Wat ik wel weet is, dat hij op latere leeftijd verstandige keuzes begon te maken, waaronder een afsplitsing van de PvdA. Ik weet ook dat hij inmiddels een interessante brief aan diverse hotemetoten heeft geschreven, zoals Plasterk, plaatselijke en provinciale bestuurders en de raden van bestuur van de grote Nederlandse banken.”

Vervolgens legt Hoogland in het kort het Nationaal Kunst Bank Museum uit, zie ook ons bericht via onderstaande link.

Hoogland besluit met: ”Goed voor de kunst, goed voor het toerisme, goed voor de economie, zegt Tonnaer. Over prima vondsten gesproken”

Dankzij de veelgelezen column is Tonnaer’s voorstel in ieder geval nu landelijk bekend. Wordt vervolgd... 


Reacties
Reactie: (Henk Hansen)
30-10-2009, 16:45
@ Van Goor

Toch wel bijzonder om te lezen dat jij meer weet dan ik. Waar die wijsheid vandaan komt laat ik maar voor jou.
En die wijsheid over het ondernemerschap neem ik graag tot mij.

Reactie: (Ton van Goor)
29-10-2009, 16:40
’t Is ’n publiek geheim dat Henk Hansen weer terug wil keren in de Hoornse politiek!
Blijkbaar is het ondernemertje spelen toch iets moeilijker dan als ondernemer te moeten overleven!
Nou ja, ik wens de VVD veel succes
met deze verworvenheid!

Ton van Goor

Reactie: (Tsiburaska)
27-10-2009, 18:37
Bij de laatste Expositie waren diverse werken geleend van ING bank Dus die bank had ze al....
Prima samenwerking dus!

Reactie: (Kees Kwakman)
27-10-2009, 15:06
Heeft Hansen dan politieke ambities in Hoorn?

Reactie: (jan)
27-10-2009, 14:25
Ha Henk Hansen is back, nou die zijn ze in Hoorn nog niet vergeten hoor, slim van de VVD om die weer terug te halen :NOT!

Reactie: (bood)
27-10-2009, 13:11
Laat die crimineel zelf de rente betalen

Reactie: (Fred)
27-10-2009, 12:58
Het lijkt mij beter als Scheringa zich in een hoekje gaat zitten schamen voor wat voor rotzooi hij er van gemaakt heeft met zijn hoogmoedswaanzin.
Laat een ander de lellen en vellen van zijn beheer maar tot een goed einde brengen , daar hebben ze de raad van deze brokkenmaker niet voor nodig.
Bovendien lijkt het museum in het dorp Opmeer mij niet zo geschikt, al was het maar om de slechte bereikbaarheid met het openbaar vervoer.
Lijkt me een geschikt gebouw voor asielzoekers opvang.
Of tuchtschool voor criminele jeugd, blijft het toch nog een beetje in de justitiële sfeer, en heeft de bevolking weer werk, de ex vrijwilligers kunnen zich dan beschikbaar stellen als trainings slachtoffers voor deze jeugd.
Of je nou door Dirk of door deze jeugd als gewillig slachtoffer word gebruikt maakt niet zoveel verschil.

Reactie: (Henk Hansen)
27-10-2009, 12:09
Leuk initiatief van Roger.

En voor het overige, laat ze maar praten Roger! Gepraat wordt er toch!

Reactie: (k.janssen)
27-10-2009, 11:18
En Kaptein heeft zeker een relatie met de achternicht van Wytze Stuurman.

Reactie: (Scheringa bepleit redding collectie)
27-10-2009, 11:07
VOLKSKRANT:

Scheringa bepleit redding collectie

amsterdam - De collectie-Scheringa ‘moet behouden blijven’. De oproep, in de Volkskrant van vandaag, van Dirk en Baukje Scheringa om hun kunstverzameling niet te laten uiteenvallen en het nieuwe museum in Opmeer te redden, spreekt duidelijke taal.

‘Het zou eeuwig zonde zijn wanneer de collectie en het nieuwe museum verloren zouden gaan’, schrijven ze in een ingezonden brief die ook is ondertekend door Belia van der Giessen, directeur Kunstzaken van het Scheringa Museum voor Realisme.

Vorige week dinsdagavond haalde ABN Amro 130 schilderijen en beelden uit het Scheringa Museum in Spanboek, omdat de verzameling het onderpand is voor de hypotheek die Scheringa op zijn nieuwe museum in Opmeer had afgesloten. De kans bestaat dat de bank de collectie gaat veilen als de lening van 32 miljoen euro niet kan worden terugbetaald. De totale verzameling bestaat uit ongeveer 1.300 werken, met een boekwaarde van 46 miljoen euro.


Onenigheid
De afgelopen week ontstond er veel onenigheid over de artistieke waarde van de verzameling. Zo betoogde kunsthandelaar en criticus Willem Baars dat de gewezen bankier veel kunst bezat ‘die je nog niet op het toilet van je vakantiehuisje wilt hangen’.

‘Als we de huidige status van de collectie bekijken’, laten de Scheringa’s daarentegen weten, ‘zien we iets bijzonders en unieks, dat nergens in Nederland of daarbuiten in een dergelijke samenhang wordt gepresenteerd.’ Bovendien zou het toekomstige museumgebouw in Opmeer volgens hen ‘de perfecte jas voor de collectie’ zijn.

Redden
Het echtpaar prijst de aanbeveling van minister Plasterk van Cultuur de collectie als geheel te redden. Het steunt de oproep van Martijn Sanders, voorzitter van de Vereniging Rembrandt, aan het ministerie van OCW tijd te kopen door een jaar lang de rente te betalen op de schuld die DSB Beheer bij ABN Amro heeft.


Reactie: (kees)
27-10-2009, 10:25
En zo gaat dat de politiek is net een spinnenweb, vooral achter de schermen vandaar dat Scheeringa ook die VVD-ers in dienst had.

Reactie: (bood)
27-10-2009, 09:18
Maak van het gebouw een museum van banken en verzekeraars met de geschiedenis van: hoe belazer ik mijn klanten.

Reactie: (rob)
26-10-2009, 23:41
Gut, zo hoor je nog eens wat (met dank aan Jaap Kaptein)

Reactie: (Jaap Kaptein)
26-10-2009, 22:56
leuk hoor dat Rob Hoogland daar aandacht wil besteden. Hulde!

Maar hoe zit het ook al weer. Roger heeft een relatie met de zus van Rob. Dat verklaart een hoop in deze.

Maar proficiat Roger, wederom de Telegraaf voor de kar! Op naar Den Haag!!