Gestolen bronzen beeld van begraafplaats terug

39-jarige inwoner Hoorn aangehouden

HOORN - Een 39-jarige Hoornaar werd vrijdagochtend in zijn woning aangehouden. De politie had informatie binnengekregen dat de man het bronzen beeld, een vrouw met engel, dat op 1 november op de begraafplaats aan het Keern gestolen was, in zijn bezit had.

Agenten gingen naar zijn woning van. De man gaf aan het beeld in de tuin te hebben liggen. De agenten troffen het hier inderdaad aan. De Hoornaar werd als verdachte aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Zo’n zestig jaar stond het beeld op het graf. Zes jaar geleden werd het voor het eerst gestolen en door familie gekocht van de dader zonder de politie er bij te halen. Nu zal de familie het niet meer bij het graf plaatsen.

Reacties
Reactie: (Uitvaartvoorlichting Bolink)
30-1-2010, 15:41
Helaas is de mens landelijk zover in zijn manieren afgedaald dat dit stelen op begraafplaatsen normaal begint te gelijken. Men steelt koperen of bronzen kettingen bij de grafmonumenten of haalt zelfs de letters van de grafmonumenten weg.

En wat helemaal schofterig is: Het ordinair jatten van knuffels en speelgoed bij een kindergraf.

Reactie: (Nomens Nescio)
30-1-2010, 01:24
grafschennis is niet goed te praten.
Maar laten we wél eerlijk zijn: Deze begraafplaats is zo slecht onderhouden, dat zo’n dief gedacht moet hebben dat je z’n beeld niet zou ’’missen’’; dom natuurlijk
maar de gemeente moet wel beseffen dat gelegenheid de dief maakt.
Wanneer knapt Hoorn deze begraafplaats nu eindelijk eens op.

Reactie: (yvon )
29-1-2010, 16:40
die is het doodschoppen niet waard wat een schoft zeg
stelen van een kerkhof dat is het laagste wat je kunt doen