Moeilijk kiezen? HoornGids Stemwijzer!

28-2-2010

HOORN - Onze gemeente Hoorn doet niet mee aan de officiële Stemwijzer-site of Kieswijzer.nl. Dit wordt door velen betreurd. Om allen die er nog niet uit zijn een beetje te helpen plaatst Hoorngids.nl hier de meest onderscheidende Hoornse thema’s op een rij. Met de standpunten van de Hoornse partijen erbij.

Voor een grotendeels autovrije binnenstad zijn GroenLinks, SP en Hoornse Senioren Partij. De andere partijen zijn voor een autoluwe binnenstad.

Toegangsuur horeca 24.00 uur prima zaak: PvdA, CDA, GroenLinks. (D66 is verdeeld.) Andere partijen tegen.

Hoorn moet fuseren met Drechterland, Stedebroec en Enkhuizen. Voor: PvdA, CDA, GroenLinks, HSP. Tegen: D66 en Hoorns Belang. Misschien: overige fracties.

Alle partijen zijn voorstander van bioscoop op Blauwe Berg. Maar deze partijen wilden geen casino bij het te bouwen Van der Valk hotel: CDA, Fractie Tonnaer, HSP, D66. Deze partijen hadden geen probleem met de gokgelegenheid: PvdA, VOC Hoorn, VVD, GroenLinks en Hoorns Belang.

Nu een tunnel aanleggen onder het spoor bij Dampten /Keern voor beter bereikbare binnenstad: VOC Hoorn, CDA, VVD, D66, Hoorns Belang, Fractie Tonnaer. (Nog) geen tunnel aanleggen: PvdA, GroenLinks, HSP, SP.

Belangrijke zaken via referendum bepalen: SP, Hoorns Belang, D66.
Andere fracties noemen referendum niet specifiek.

Enkele opvallende standpunten die uw keuze misschien beïnvloeden:
-VOC Hoorn, VVD en Hoorns Belang willen cameratoezicht in binnenstad.
-Fractie Tonnaer wil Reclamebelasting en externe adviseurs afschaffen.
-SP is tegen de ontwikkelingen op het Oostereiland.
-Hoorns Belang wil meer Koopzondagen.

De vele thema’s waarover binnen de partijen (grotendeels) hetzelfde wordt gedacht, hebben wij bewust niet meegenomen!
Heeft u opmerkingen,suggesties of aanvullingen? Plaats uw reactie hieronder. Sommige reacties kunnen leiden tot een aanvulling op de ‘Hoorngids Stemwijzer’.

Reacties
Reactie: (redactie)
20-3-2014, 17:12
In de week voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014 belandden bijna 1500 mensen bij dit bericht uit 2010... Er is in Hoorn vraag naar een Stemwijzer...

Reactie: (Tom)
11-3-2014, 10:35
Ik ben ook voor een stemwijzer. Het is makkelijker zien wat het verschil is tussen de partijen. dit is te veel gegeneraliseerd. Ik zou ook graag weten welke kleine dingen er verschillen. In plaats van te lezen "De vele thema’s waarover binnen de partijen (grotendeels) hetzelfde wordt gedacht, " Voor al met dat stuk grotendeels heb ik problemen.

Reactie: (redactie)
2-3-2010, 23:17
Op de (dins)dag voor de verkiezingen kwamen bijna 200 bezoekers op deze site met de zoekwoorden Stemwijzer en Hoorn.

Volgende verkiezingen maar weer deze service aanbieden?

Reactie: (tijs)
2-3-2010, 14:21
truus

Ik hoop dat meer mensen denken zou als jij. Maar ik ben bang van niet.

Reactie: (Truus)
2-3-2010, 10:02
@ Tijs,
Taalfouten mag, maar ik vind het belangrijker of de Gemeente verliezen vergoed of niet.
Wat is het risico voor Hoorn?
Dat is het enige wat telde voor mij.
Dus ze mogen daar alles en iedereen wist dus vooraf dat er huizen zouden komen.
Als ik daar zou kopen weet ik nu al dat er een grotere kans op overlast is en later lastig verkoopbare woningen.
Dus laat de kopers eens vooruit denken en eerst het bestemmingsplan bekijken voor ze kopen.

Reactie: (tijs)
2-3-2010, 09:18
sorry voor mijn slechte Nederlands, zie het nu pas

Reactie: (tijs)
2-3-2010, 09:15
Goedendag

Ik wil er nog even een puntje bij de blauweberg toevoegen. Voorgaande jaren is er in de atletiekbaan voor duizenden particulieren euro´s geld ingestoken, ook de ijsbaan is een enorme kostenplaatje geweest. Nu moet daar een bioscoop komen en misschien nog wel meer. Perfect maar wat mij dan zo dwars zit is dat hoorn toestemming heeft gegeven om daar huizen te bouwen, waardoor de "geluidsoverlast" er op de atletiek straks geen sportdagen meer kunnen worden gehouden trainingstijden vranderd moeten worden noem. Tot mijn grote spijt
Ohja uitgaanstijd terug naar 2 uur, 12 uur is onhaalbaar, 1 uur zal al beter zijn. Anders wordt het voor heel veel in het weekend uit in AMsterdam. Met de trein heen en de bus terug!!

Reactie: (Sebastiaan)
2-3-2010, 00:03
@ Robbie: kijk nu komen we ergens. Want ik denk dat het belangrijk is om voor de komende vier jaar onderscheid te maken tussen de echt visionaire partijen en de tunnelvisionairen. De tunnelvisionairen zijn die partijen of politici die één of twee thema’s pakken (toegangstijd, tunnel onder spoort, etc), en daar helemaal voor gaan, inclusief mededelingen op kostbare banieren boven het Grote Noord.

GroenLinks heeft Kunst & Cultuur niet achteraan staan in het programma, maar in het midden, onder het motto "Kunst & cultuur horen erbij" (inclusief de musea, en de archeologie). D66 belegde zelfs een mini-symposium over de creatieve stad. Terwijl GroenLinks voor sommige reageerders hier aan luchtfietserij deed met de Foreestenhuissessie, maar daarmee (en met de Groen Werkt Toer) wel de duurzame economie - de economie van de toekomst - op de kaart heeft gezet. Alsmede de energiebesparing (ook goed voor de mensen met de krappe beurs). Dat zijn thema’s die ik in bovenstaande Hoorngids stemwijzer ook niet terug vind.

Reactie: (robbie.)
1-3-2010, 17:54
Seb, uit betrouwbare bron kan ik je vertellen dat H&M z’n blikken niet op Hoorn heeft gericht.Zolang de gemeente in combinatie met de Ver. Oud Hoorn geen winkelpanden wil doorbreken en samenvoegen, dan is het alleen maar wensmuziek voor Wim van Hilten c.s.De enige locatie die mogelijkerwijs in aanmerking zou kunnen komen is de Grote Kerk op het Kerkplein.Maar ook dat betwijfel ik, want binnen H&M vinden ze Hoorn een Anton Pieck -oubollige uitstraling hebben

Reactie: (robbie.)
1-3-2010, 17:41
De poltiek blijft vaag over bezuinigen of zoals ze altijd zo mooi zeggen ombuigen. Sebastiaan stipte het al aan.Voor iedereen op deze site, regeerders of meelezers, politici of niet, wil ik wijzen op het artikel dat Mariko Peters schreef op www.joop.nl. Lees het, print het uit en verspreid het onder de dames en heren politici. Zelf heb ik alle 10 programma’s van de Hoornse partijen gelezen. Wat me opviel was dat de hoofdstukken over kunst en cultuur onveranderd aan het eind hingen van het verkiezingsprogramma.Als een soort wormvormig aanhangsel, dat als eerste wegbezuinigd moet worden.

Reactie: (Sebastiaan)
1-3-2010, 17:12
Ik wilde een tijdje wachten met reageren, totdat na de gemeenteraadsverkiezingen de rust enigszins is weergekeerd. Maar toen was deze "stemwijzer" nog niet gepubliceerd.

Ik mis in deze stemwijzer onderwerpen of visie op lange termijn. Ook sociale of wekzijnsonderwerpen, ofschoon alle partijen Hoorn een sociale stad willen laten blijven. Ook VOC Hoorn breekt een lans voor armoedebeleid op WIJ BLIJVEN punt NL. De seniorenpartij breekt een lans voor solidariteit, maar als de VVD de H&M naar Hoorn wil halen moeten de inwoners met een krappere beurs ook iets te besteden hebben. Dus als de VVD "linkse hobbys" wil afschaffen, bedoelt deze partij dan ook het armoedebeleid?

In ieder geval heb ik VOC Hoorn al eerder (informeel) gecomplimenteerd voor het verkiezingsprogram, het is aardig om in dit program standpunten te lezen over bijvoorbeeld milieu (duurzaam beleid) en sociaal beleid, waaruit blijkt dat de partij - t.o.v. de VVD - toch naar links, of het midden, is opgeschoven.

Het is jammer dat - behalve het CDA en GroenLinks - geen enkele andere partij in het verkiezingsprogramma ingaat op de economische crisis en de te verwachten bezuinigingsronden, waardoor de gemeente structureel minder te besteden heeft. mede daardoor merk ik dat politici tijdens debatten beginnen te hakkelen of in vaagheden vervallen als de woorden "besparing" of "bezuiniging" worden gebruikt. Het lijkt erop dat enkele partijen, sorry Tonnaer en VOC Hoorn, dan liever scoren met populaire acties tegen de toegangstijd op de Rode Steen. Terwijl een groot deel van de (dronken) jeugd daar of nog niet mag stemmen, of niet in de stad Hoorn woont.

Die tendens merkten we trouwens zaterdag ook bij het folderen en molentjes uitdelen bij de GroenLinks kraam: velen zeiden, sorry ik woon niet in Hoorn (waar dan wel: De Goorn, Wognum, Schellinkhout, Heerhugowaard (!), Oosthuizen, etc.). Dus hoezo, de centrumfunctie van Hoorn verslapt?

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 16:22
@Joke: bedankt voor je eerlijke reactie. Ik waardeer het dat iemand tenminste aangeeft wat er aan de hand is. Zo te horen hebben niet de fractievoorzitteers dit besloten - dan had jij het ook via je fractievoorzitter geweten - maar is het een eigen actie van de griffier.
Misschien toch gewoon met de andere partijen een avond organiseren?

@nomen: nee, de ic is niet nodig. En gelukkig hoeven we in Hoorn met de alcohol niet te wachten tot de uitslag bekend is...
Maar laten we bepaalde partijen maar niet op ideeën brengen!

Reactie: (Forumvolger)
1-3-2010, 14:59
@Dwazig @’De politiek’

Eens komt de dag, Dorien, dat wij schouder aan schouder (wel eerst die kraai eraf natuurlijk) de Hoppolder in trekken. Hoppend. Met in onze knuisten een spade en een doos zaadjes. Boomzaadjes wel te verstaan. Waaronder de toekomstige Dwazige Eik. Wat ik uit pure belangstelling nog eigenlijk even wilde weten: waar staat die boom van u eigenlijk? Die manifestatieboom?
Maar, terugkerend naar uw geventileerde opvatting, ik onderschrijf uw opvatting voor wat betreft het met de billen bloot gaan. Laat die partijen maar eens duidelijkheid geven. Nu al. Niet straks. Om het met een voormalig vakbondsman te zeggen : “Willen we de polder, dan gààn we voor de polder!”
Kom er maar in @Joke. En alle anderen. Je kunt tenslotte niet Oostindisch blind zijn.

Reactie: (Dwazig)
1-3-2010, 14:40
@Forumvolger: "Joke, je hebt tot nog toe het onderwerp Hoornse Hop zo prachtig omzeild, maar ik ben toch echt wel nieuwsgierig naar de visie van VOCH. Ook zo vlak voor de gemeentraadsverkiezingen. Kom, laat eens weten of er binnen de gelederen van jullie club, die zo nauw betrokken is bij alles wat met Hoorn en z’n bewoners te maken heeft, al over dit project is gesproken en wat jullie (voorlopige) standpunt daarin is."

Ik sluit mij bij Forumvolger aan; politieke visies op tafel! Als het dan toch gebeuren moet, wil ik vooraf weten waaraan toe te zijn en niet halverwege met een ’inzicht van toen-proclamatie’ worden afgescheept.

Reactie: (Qwartje)
1-3-2010, 13:32
@Gré

Me dunkt, @Gré: hij heeft het hier over een nieuw stadsdeel van 60 hectare. Over een paar hectare Blauwe Berg blijven alle partijen van de pow-pow niet uitgepraat. Wat zeg ik? Plaats hier een een paar opmerkingen aangaande woefbelasting en woefbah’s, en het regent reacties vanuit de politiek. Vel één boom, en met GroenLinks vallen zomaar nòg vier fracties in katzwijm.

Ik ben bang dat starheid hier inventiviteit in de weg staat. Bunzig, behoudend beleidsdenken. Geen enkel kandidaats-raadslid wil handen of voeten aan water branden. Zo veel is inmiddels wel duidelijk. Pas wanneer één fractie zich aan gene zijde van de dijk begeeft gaat de blakke vlakte rimpelen. Dan komt iedereen joelend aangesparteld met meningen die ze altijd al hadden.

Zo werkt het. Maar Harry schreef hier ‘een stukje’ over een heel groot stuk Laten we het daar over eens zijn.

Reactie: (Forumvolger)
1-3-2010, 13:02
@Gre
Beste Gre, dit is de tweede maal dat ik een column wijd aan de inpoldering van het Hoorsne Hop. Joke VOCH huppelt regelmatig over dit forum en heeft het onderwerp dan ook veelvuldig voorbij zien komen. Ze zal er dus ook een mening over hebben. En daarin ben ik geinteresseerd.

Reactie: (Xander de Groot)
1-3-2010, 13:00
Leuk al die verkiezingsprogramma’s. Zaterdag stond het Grote Noord vol met kraampjes en partijen die ballonnen uitdelen. De vulling van de ballonnen staat in die boekjes: lucht. Waar zijn de partijen met visie?? Waar zijn de partijen die zich realiseren dat wanneer je een stad bent/wilt zijn met een centrumfunctie dat je een centrum moet hebben. Een centrum met een bioscoop, met een gevarieerd winkelaanbod, met goede bereikbaarheid. Met enige regelmaat loop ik met mijn kinderen door de stad. Het valt mij steeds moeilijker om passie voor Hoorn op hen over te brengen. Alle partijen hebben vast het beste voor met Hoorn. Maar niemand komt met een duidelijke visie en gaat daarvoor. Opportunisme, vroeger het terrein van (de Fractie) Tonnaer, maar tegenwoordig algemeen goed. Ik dacht enige weken geleden te weten waarop ik zou stemmen, maar de plannen voor de Blauwe Berg hebben mij weer ernstig aan het twijfelen gebracht. Die stemwijzer..., nog niet gemist!!

Reactie: (gre)
1-3-2010, 12:53
Harry waarom denk je als jij een stukje schrijft op deze site dat het gelijk een item is voor de gemeenteraadsverkiezingen en dat de artijen daar maar even en standpunt over moeten innemen ?

Reactie: (Forumvolger)
1-3-2010, 11:51
@Joke
Joke, je hebt tot nog toe het onderwerp Hoornse Hop zo prachtig omzeild, maar ik ben toch echt wel nieuwsgierig naar de visie van VOCH. Ook zo vlak voor de gemeentraadsverkiezingen. Kom, laat eens weten of er binnen de gelederen van jullie club, die zo nauw betrokken is bij alles wat met Hoorn en z’n bewoners te maken heeft, al over dit project is gesproken en wat jullie (voorlopige) standpunt daarin is.

Reactie: (Joke)
1-3-2010, 11:26
@ Gerard, was niet mijn bedoeling om "er mee weg te komen"ik wist niet beter. Dat de fractievoorzitters hiermee ingestemd hebben wist ik niet, helaas!
Marjon van der Ven (VVD) en ik vroegen het laatst aan onze raadsgriffier Menno Horjus, maar deze was heel duidelijk, NEE, pas om 07.00 uur wordt de uitslag bekend gemaakt. Marjon en ik wilden juist wel de nacht op het stadhuis doorbrengen, kijken op een groot scherm hoe je partij het gedaan heeft, de spanning als de uitslagen van een wijk binnenkomen. Dat hoort er bij dat maakt het leuk. Dit ontbijt zou mijn keuze niet geweest zijn.
Maar ehhh vergeet niet dat ik nog helemaal niets te vertellen heb. Ben slechts een kandidaat raadslid.

Reactie: (Lucas)
1-3-2010, 08:39
Nog even snel voordat ik naar mijn werk ga: wellicht dat de PvdA tussen 00:00 en 07:00 uur nog wat stembiljetten met nummer 1 van lijst 1 aangekruist in de stembussen willen doen? Verkiezingsfraude in Hoorn! Waar zijn de UN-waarnemenrs?

Reactie: (Qwartje)
1-3-2010, 01:35
@Gerard

Het is inderdaad te belachelijk voor woorden, @Gerard. De uitslag wordt gegijzeld. Het dorp geeft er weer eens blijk van niet mee te tellen in de grote mensenwereld. Over het ‘waarom’ van dit brevet van onvermogen moet, vòòr woensdag, de onderste steen boven komen. De verantwoordelijke(n) moet(en) tegen de schandpaal.

Verwacht van het NHD inmiddels geen oplossing. Daar zitten gedweeë klerken van de dictees die door de afdeling Voorlichting worden voorgelezen. Wanneer je ooit door een toerist de weg naar het stadhuis wordt gevraagd, stuur hem dan naar Nieuwe Steen 25 (kantoor NHD). Vervolgens zeg je: “Volg van daaruit het slijmspoor, en u belandt automatisch bij het stadhuis.”

Right. Laten we dan, als weldenkende monitoren van de samenleving, zelf gaan uitzoeken hoe deze Middeleeuwse informatiefraude tot stand kon komen. Ik kom hier op terug.

Reactie: (Nomen Nescio)
1-3-2010, 01:34
gerard, moet er een plaatsje op de @IC voor je gereserveerd worden? Maak je niet druk. De uitslag komt er: Linksom of rechtsom! En wel nuchter ter stembus gaan! In Oostenrijk bv. mag er tot sluiting van de stembussen bv. geen alcohol genuttigd en/of verkocht worden, ook aan toeristen niet.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:53
@joke: nogmaals een oproep: organiseer danz elf zo’n nach op het stadhuis zoals je ze herinnert. Dat is politiek; spanning wat de kiezer gekozen heeft. Desnoods pas om 2 uur’s nachts en beeld. Een beeld dat je met de congullega’s van de andere partijen deelt. En alvast zinspelen op mogelijie coalities. Gun dat beeld ook aan de lezers van het NHD, desnoods een eerste beeld op basis van de eerste uitslagen.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:49
@hoorngids: kom op allemaal. Het geheim houden van een verkiezingsuitslag moet de redactie meer beroeren dan het toegangsbeleid in de horeca. Waar is de persvrijheid?
Wie verzint zoiets? De griffie? Het college?
In zo’n dictatuur ga ik niet meer stemmen. de generaties voor mij draaien zich op in hun graf.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:37
Jammer dat zo’n belangrijk item als het geheim houden van een verkiezingsuitslag geen directe reacties oplevert.
@Martin: goed dat je er weer ens op gewezen hebt hoe Hoorn echt in elkaar zit. Misselijkmakend. Fractievoorzitters onder elkaar. BAH.
En dan nog zijn er mensen die roepen dat de mensen op Hoorngids zelf politiek actief zouden moeten worden.
No way.
BAH.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:24
@joke: ook jij komt hier niet mee weg. Volgens het NHD hebben de fractievoorzitters ingestemd. Bij deze: VOC Hoorn, stop deze onzin, en je hebt er een stem bij.
Die uitlagg moet gewoon ’s nachts (of s;a vonds, snel tellen mag) komen.
Bocycot dat ontbijt.

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:19
Nee Nomen, daar kom je niet mee weg. De Hoornse uitslag zal rond 1 uur ’s nachts uiterlijk bekend zijn. Dat was altijd zo met het met potlood stemmen. Ik wil het rond die tijd ook gewoon op nederland 1, telektekst en internet zien. Niet om 7 uur.

Reactie: (Joke)
1-3-2010, 00:19
@ Martin Mutter,klopt! We horen donderdag 4 maart om 07.00 uur wat de uitslagen zijn. Helaas! Maar geloof me, dit is niet de keuze van de politieke partijen geweest!Ik had me ingesteld en met mij collega’s van andere partijen om de nacht door te brengen op het stadhuis, kijkend naar de uitslagen. Spanning delen met elkaar (alle partijen)geeft sowieso het gevoel van wel of niet saamhorigheid, ik herinner mij dat van vroeger toen stonden we in de foyer van het stadhuis en zagen de uitslagen op een groot scherm voor ons.Dat was spannend, leuk, gezelllig maar.... vooral inspirend!
Dit jaar gaat het anders, ik ben het er niet mee eens, maar wie ben ik?


Reactie: (nomen nescio)
1-3-2010, 00:15
Dat is ’’oud nieuws’’ @!Martin Mutter; dat het 4 maart bekend wordt, was half januari al bekend. De reden? De stemlokalen zijn langer open, dan kunnen meer mensen gaan stemmen, verwacht men. En ja, hoe meer mensen stemmen, hoe langer het tellen duurt. Vandaar.
Maar zo rond de klok van 11 uur op 4 maart is de uitslag wel bekend!

Reactie: (gerard)
1-3-2010, 00:10
Nog even over nagedacht. Ik vind het zo misselijkmakend om een verkiezingsuitslag geheim te houden - ook voor de pers - dat ik iedere fractievoorzitter nu op zou willen roepen hiermee openlijk te breken. Dat kan stemmen opleveren.

De pers: NHD, Hoorngids, ANP enz. zou ik op willen roepen direct een rechstzaak aan te spannen. Het geheim houden van verkiezingsgegevens kan gewoon niet. Welke partij verzint zoiets debiels?
Bij deze: boycot dat mallotige verkiezingsontbijt.

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 23:58
Mmm, ik vond dat het zure egzicgt van Tonnaer meer afbreuk deed aan Hoorn dan het energieke betoog van Judith de Jong.

@Martin Mutter: Dat kan toch niet? Het ANP krijgt alle cijfers van Nederland zodra ze bekend zijn. Het geheimhouden van cijfers is stridig met de wet openbaarheid van bestuur. Welke partij doet hier`iets aan? volgens mij mag iedereen ook gewoon bij de telling aanwezig zijn. Hoe kan het dat alle fratcievoorzitters hiermee instemmen? Nu vallen ze allemaal door de mand.
BAH BAH BAH

Reactie: (Joke)
28-2-2010, 23:45
@ Robbie, dank je! ik ken je niet maar ik kan je steun goed gebruiken! Iedereen die mij kent weet dat ik me voor honderd procent inzet. Zowel voor mijn stichting Hoorn Kunst en Cultuur als voor VOCHoorn. Ik begin gewoonweg niet aan iets waar ik niet achter sta!
Even los van de verkiezingen: zondag 5 september: Weekend Hoorn Kunst en Cultuur,met de grootste kunstmarkt van Nederland, maar vooral: kwaliteit boven kwantiteit!
Dat wat de uitzending van Één Vandaag afgelopen vrijdag voor Hoorn en het toerisme verpest heeft( met dank aan de PvdA ,Judith!) proberen wij, bestuur en vrijwilligers van de stichting weer goed te maken. Maar is het niet vechten tegen de stroom in?
Hoorn positief op de kaart zetten!Dat is waar ik voor ga.


Reactie: (martin mutter)
28-2-2010, 23:37
lees net op www.nhd.nl dat alle hoornse fractievoorzitters er mee ingestemd hebben dat de verkiezingsuitslag pas donderdag bekend gemaakt wordt.Dit belooft weinig daadkracht van de nieuw te vormen coalitie.

Reactie: (robbie.)
28-2-2010, 22:26
Joke, in mij vind je een geharnaste medestander in je strijd tegen ene Lucas.Jouw inspanningen voor het Kunst&Cultuurbeleid in Hoorn verdient alle lof. En het is te gek dat VOCH wordt weggezet als een a-sociale en a-culturele partij!

Reactie: (Dirk de Vries)
28-2-2010, 19:58
Als SP nr 12 kan ik volgende zeggen;

SP is tegen gedwongen fusie, tenzij meerderheid bewoners voor zou zijn.

Casino? SP tegen.

Oostereiland; SP is niet tegen ontwikkelen van deze ex gevangenis maar tegen dit plan wat geld gaat kosten en er zijn betere alternatieven.

Dus zolang de SP en de 9 andere niet meewerken en iemand op basis van lezen iets samen stelde is een kieswijzer als deze waardeloos.

Alleen het volledige programma van meerdere partijen nalezen en uitzoeken en dat 10X is veel werk.

De folders die we op straat uitdelen zijn slechts losse zinnen uit groter geheel die fout uitgelegd zouden kunnen worden.

Dus voor U gaat stemmen, lees eerst het hele programma van de partij van Uw keuze, liefst ook waar U nog over twijfelde als 2e keuze, ook als je de SP niet ziet zitten, want gezien de verwachte lage opkomst telde elke stem nu dubbel.

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 17:07
@frits: is dat zo? In het VVD-programma lees ik dat er bezuinigd moet worden op de linkse hobby’s.

Overigens is Tonnaer bijvoorbeeld weer niet zo voor de verbreding van de Westfrisiaweg (wil het geld in de Hoornse Poort steken). Nog zo’n punt waar dus niet hetzelfde over gedacht wordt.

Reactie: (Joke)
28-2-2010, 17:05
@ Lucas, nogmaals, heb je er bij een andere topic ook al opgewezen, ga eens wat meer programma’s lezen.
Je bent als een waanzinnige om je heen aan het trappen.
Ik ben voor het behoud van Kunst en Cultuur in Hoorn, draag daar naast mijn politieke werk ook een groot steentje aan bij. Ben medeorganisator en oprichtster van het inmiddels bekende weekend Hoorn Kunst & Cultuur. Doe ik al 6 jaar op geheel vrijwillige basis, samen met een klein enthousiast team.
Waarom ga je ervan uit dat VOCHoorn direct gaat snijden in de culturele en sociale voorzieningen? Is deze zogenaamde kennis van je ergens op gebasseerd op berust het louter op veronderstelling?
Het zelfde geldt voor onze standpunten mbt minima, ouderen en gehandicapten. Ons raadslid Lidy Klaassen heeft zich hier al meer dan 4 jaar keihard voor ingezet en zal dat samen met de rest van de fractie van VOCHoorn blijven doen!
Wilt u het op papier?
Geen probleem laat het mij weten ik stuur u een en ander met veel plezier toe.
U kunt gebruik maken van het contactformulier op onze website:
www.voc.hoorn.nl
Ik laat VOCHoorn niet wegzetten als een a-sociale, a-culturele partij!
Joke van der Meij
VOCHoorn

Reactie: (Frits)
28-2-2010, 16:49
@Gerard
@Lucas
Al die punten die Gerard noemt staan niet ter discussie. Alle partijen zijn voor een schone, sociale, veilige, etc.-stad.

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 16:43
@lucas: je hebt helemaal gelijk. Wat doen de partijen aan armoedebeleid, houden ze de bibliotheken open, moet het Westfries Museum er blijven? Blijft het MAK bestaan?
Of zijn dit allemaallinkse hobby’s die wegbezuinigd gaan worden door de VVD?

Reactie: (gerard)
28-2-2010, 16:38
Volgens mij klopt dat over die tunnel onder het spoor niet. In het Westfries Weekblad stond dat de PvdA daar ook gewoon voor is.

Reactie: (Lucas)
28-2-2010, 13:04
Oh ja, en welke partijen hebben goede wethouders (met visie) in de aanbieding? Die open staan voor ideeën uit de bewoners? Dus géén betweters, geen gaten in de hand, geen klunzen, en geen mensen die vatbaar zijn voor corruptie (gezellig met projectontwikkelaars rond de eettafel in het buitenland)...

Reactie: (Lucas)
28-2-2010, 12:45
Zaterdag langs de kraampjes gelopen, en materiaal mee genomen van voor ons gezin interessante partijen: D66, GroenLinks en Fractie Tonnaer. Ook nog een pijlsnel foldertje van het CDA. Mijn vrouw die bij maatschappelijk werk werkt wees nog op het krantje van de Cliëntenraad, Kleine Beurs heet dat. Kunt u ook terug vinden via de wensite van het Gebouw Werk en Inkomen. Belangrijk vopor mensen die van een minimum-inkomen afhanleijk zijn. Mijn dochter van 16 en zoon van 20 zijn tegen de uiterste toegangstijd. Maar mijn dochter van 16 moet sowieso vóór 01:00 uur thuis zijn in het weekend. Want op een later tijdstip gaan de hersenloze dronken jongelui - zoals we die ook in beeld zagen tijdens de uitzending van Eén Vandaag - haar en haar vriendinnen lastig kunnen vallen. Althans de het addergebroed dat uitgaat in bepaalde cafés aan het Roode Steen, in ’t Kroegie of SWAF heeft ze nooit last (nou ja ze is een beetje emo of goth of hoe dat ook heten mag). Mijn zoon van twinitg studeert in Amsterdam en vergelijkt dan het uitgaansleven met dat van hier. Dus hij is niet gecharmeerd van de zuipketen aan de Rode Steen: te vol, slechte muziek, te dronken mensen. Dus dat die deuren dicht gaan, geen probleem. Maar goed, er is daarnaast nog genoeg andere leuke horeca in Hoorn. Zelf gaan we graag uit eten in de Tuynkamer, Bar & Boos, Portofino. Maar de horeca dat is niet het enige in Hoorn, ook al lijkt dat maar zo in de discussies onder andere hier op Hoorngids. En die tunnel: ach, is het echt de moeite waard om je daar op te profileren? Geef a.u.b. een visie hoe je omgaat met de mensen in Hoorn, met de sociale en culturele voorzieningen. Maar dat zijn de dingen waar een VVD en een VOC Hoorn als eerste in gaan snijden om zo’n tunnel of andere prestigeprojecten mogelijk te maken. De Hoornse Poort: de JSF van Hoorn!

Kortom: deze bovenstaande stemwijzer mag wat mij betreft uitgebreid worden met de standpunten op sociaal gebied en over cultuur en over maatschappelijk werk.