Verkiezingsstickers op palen stoplichten geplakt

2-3-2010

HOORN - De verkiezingskoorts in Hoorn stijgt. Sommige partijen gaan zelfs zo ver dat ze stickers plakken op de palen van stoplichten bij de kruizing Liornestraat / Provinciale weg. Hoorngids kreeg deze melding van Roland op den Akker. Hij heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld (dat doen de partijen nu ook heel veel) aan Hoorns Belang over het plakken van de stickers.

Lees hier zijn vragen:

Beste meneer, mevrouw,
 
Tijdens mijn dagelijkse fietstoch naar het werk, viel het mij op dat er
palen van stoplichten zijn gebruikt om uw naam kenbaar te maken aan het Hoornse publiek. Ik vroeg mij een aantal dingen af, betreffende deze actie.

 
1. Gaat u deze stickers na 3 maart ook weer verwijderen?
2. Wat is uw standpunt met betrekking tot het illegaal plaatsen van
stickers en reclame uitingen? Wat zou u er bijvoorbeeld van vinden als álle politieke partijen uw voorbeeld zouden volgen, en hun stickers zouden plakken op stoplichten?
3. Wie moet er opdraaien voor de kosten van het verwijderen van de stickers?
4. Waar ligt wat u betreft de grens met betrekking tot plakplaatsen voor stickers? Mogen verkeersborden, lantaarnpalen en winkelruiten ook beplakt worden?
5. De naam ”Hoorns Belang” doet vermoeden dat u altijd handelt in het belang van Hoorn. Hoe ziet u deze vervuiling in het belang van Hoorn? Vindt u dat u met deze actie het juiste voorbeeld geeft aan,
bijvoorbeeld, de jeugd die hier ook elke dag langsfietst?

 
Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie.
 
Hoogachtend,
 
Roland op den Akker.

Reacties
Reactie: (gerard)
2-3-2010, 23:28
@Nomen: eenieder kan aangifte doen. Ook Nomen zelf. Lijkt me wel terecht als Hoorns Belang ook zo zaken doet.
Wel jammer als de politiek zo ontaard, maar oog om oog.
Maar nogmaals: neemt iemand Hoorns Belang niog serieus? Met eenfractievoorzitter die zelf ook wegvlucht, en een afgeserveerde ex-CDA’er die zijn zoon campagne laat voeren?

Reactie: (Nomen Nescio)
2-3-2010, 15:44
Die stickers hangen ook in bushokjes, oa in de Risdam. Maar waarom doet u geen aangifte Roland van de Akker? Vier jaar terug maakte HB nogal wat stennis toen posters van Tonnaer over de HB-posters geplakt waren. Tonnaer is er zelfs door de politie over verhoord. HB verdient zodoende een koekje van eigen deeg.

Reactie: (Harold IJskes D66 Hoorn)
2-3-2010, 15:34
Dag Truus,
Maar er zijn geen D66-stickers gemaakt, dus je moet je vergist hebben.
Met vriendelijke groet, Campagneteam D66 Hoorn

Reactie: (gerard)
2-3-2010, 14:52
Wat maakt iederen zich druk. Het gaat om een partij waarvan eerder op dit forum te lezen was dat zelfs de fractievoorzitter naarstig op zoek was naar een andere partij die haar wilde hebben.
Als zelfs fractievoorzitter al geen vertrouwen meer heeft in de eigen partij, waarom zouden we dat verder dan nog wel doen.

@ Roland: leuke persiflage op "artikel 43"-vragen.

Reactie: (Keern)
2-3-2010, 14:51
@Qwartje
Welingelichte bronnen hebben mijn mening over het cynisme van deze column bevestigd. Uiteraard is de plakker verantwoordelijk, en niet de partij. Wanneer de gemeente Hoorn de SP of welke andere partij dan ook een rekening wil sturen voor materiaal dat door aanhangers op niet daarvoor bestemde openbare plekken is geplakt stort ik graag een bedrag om zo veel mogelijk ’Hoorn moet je plakken’ stickers te laten maken en deze door heel Nederland te verspreiden.

Reactie: (Roland op den Akker)
2-3-2010, 14:48
Jammer dat alleen KEERN de boodschap echt begrijpt.

Kom jongens, kom allemaal maar weer van de kast af, voordat jullie jezelf bezeren.

Reactie: (Mark)
2-3-2010, 14:45
Allereerst waar hebben we over mensen. @ Jeroen inderdaad wat een mierenneukerij!
@ Qwartje, toen ik de reactie van Bart van Boven zag dacht ik hetzelfde, de man was toch zeer ernstig ziek en kon daarom de afgelopen tijd aan geen enkel debat meedoen, ging zich terugtrekken. Maar maakt zich nu toch sterk om in de raad een voorstel in te dienen tegen "een algemeen sticker verbod"nee hé?
Hoe is dit toch allemaal mogelijk?

Reactie: (Qwartje)
2-3-2010, 14:36
@Keern

Zou het, @Keern? Ik acht een bepaald soort oppassende burgers hier toe in staat hoor. Die protesteren met trillende huig tegen Alles wat Vies en Voos is. En wat te denken van de posting van @Bart van Boven - respect; ernstig ziek en toch doorwerken - hier onder? ‘De gemeente’ brengt 35 euro in rekening per te verwijderen sticker. Fantàstisch. Laat dan drieduizend stickers drukken met de tekst: “Hoera voor Ons! Bureau Stadstoezicht.” Beplak daarmee ongezien alle palen die in de gemeente voorhanden zijn. Wie, denk je, moet dat verwijderen?

Reactie: (Jeroen)
2-3-2010, 14:27
Roland, doe de groeten aan Jurriaan en Arjen en klim voortaan in de pen voor relevantere zaken. Dit is miereneukerij.

Reactie: (Keern)
2-3-2010, 14:13
@Qwartje
Wat jammer dat je het cynisme waar deze brief van overloopt niet weet te herkennen. Het is overduidelijk een spoof op de vele, vaak onzinnige, vragen die door middel van een zelfde structuur aan de Hoornse raad gevraagd worden.

Reactie: (Qwartje)
2-3-2010, 14:09
@Roland op den Akker

Wààt!? Stìckers!? Op stoplichtpalen? Zomaar voor kruisingen van wegen?

Schandalig!
Treurig!
Ongepast!
Foei!
Illegaal!
Onfatsoenlijk!
Waar gaat dit heen?
In wat voor maatschappij leven wij?
Vroeger was alles beter!
Mijn kinderen doen zoiets niet!
Waar is de politie als je ze nodig hebt?
Wildplakkers zijn strafbaar hoor!
Dat dit allemaal zomaar kàn!
Hang them high!

Vind je nou zelf ook niet dat je aan het miezemuizen bent, @Roland? Hoorns Belang is een Calimero-partijtje met - naar ik aanneem - een bescheiden partijkas. Maar met een hardwerkend kader. Het is bijna aandoenlijk te zien hoe ze zich met kleine middelen profileren, tegen de giga-posters en fun-uitingen van de grotere fracties in. Ze moeten het doen met deze mini-illegale vorm van Hoorns Behang. Heb ik je jezelf hier ook zien bekreunen over alle prullaria die de andere fracties kwistig om zich heen strooiden? Get alive man.

En dan heb je de emoe @Truus hieronder ook nog even wakker geschud. Die legt uit dat ze het aan de achterzijde van die palen hadden moeten plakken. Want wat je niet ziet is er niet.

Nee, @Roland: als je nou toch vragen wilt stellen heb ik wel wat anders voor je. Op het trottoir voor V&D, hoek Grote Noord-Nieuwsteeg, heb ik vorige week een uitgekwat kauwgompje zien liggen. Zomaar! Op straat! Helemaal platgetrapt. Heb nog geprobeerd het weg te pulken. Dàhag, nagel! Ongehoord! Ga maar kijken: het ligt er nog. Stel daar eens vragen over. Aan de koningin.

Reactie: (Bart van Boven - Lijsttrekker SP)
2-3-2010, 14:02
Beste allemaal,

Ook wij als SP zijn inmiddels benaderd door een medewerker van de Gemeente. Plakken op straatmeubilair (verkeersborden, lantaarnpalen e.d.) mag niet. Wij hebben te horen gekregen dat alles verwijderd dient te worden, zoniet dan zijn de kosten voor de partij, te weten 35 euro per verwijderde sticker. (Dit geldt overigens voor alle partijen)

De stickers die geplakt worden zijn in ieder geval niet door de afdeling Hoorn geplakt. Wij hebben wel stickers uitgegeven aan wie deze wilden hebben.
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat wij geen verantwoordelijkheid nemen. Wij zullen er in ieder geval voor zorgen dat de gewraakte stickers zullen worden verwijderd..!

Op dezelfde wijze ruimen wij de weggegooide SP folders ook zoveel mogelijk op..! Zelfs de door anderen afgescheurde posters van verkiezingsborden.

Oplossingen als een stickerverbod o.i.d. zullen we gezamenlijk moeten nemen in de komende raad.

Reactie: (Mark)
2-3-2010, 13:30
@ Truus, wie ben je en wat bedoel je? Je reactie kan ik niet volgen.
SP-sticker mag wel omdat die na 3 maart nog actueel is.
Voorkant beplakken van verkeersbord en stoplichten vind je fout, achterzijde mag.
Om dan weer te stellen dat het wild plakken hard aangepakt moet worden.
Dat laatste beste Truus ben ik helemaal met je eens. Er zijn daar duidelijke afspraken over gemaakt en iedere politieke partij dient zich daaraan te houden dus ook de SP!

Reactie: (Truus)
2-3-2010, 13:11
Beste Roland,
Ik zie nu ook dat er andere bij komen dus sticker uitdeel verbod zou wel goed zijn.

Reactie: (Truus)
2-3-2010, 13:09
Beste Roland op den Akker,

Ik ben ook hier tegen maar dit zijn geen SP stickers maar tegen 67 jaar doorwerken dus na 3 maart ook nog actueel.

Het probleem is dat niet de partij maar de plakkers strafbaar zijn.
Ze kunnen elke sticker van iedere partij vragen en willekeurig plakken.

De voorkant Verkeersbord of Stoplicht is fout, de achterzijde vind ik minder erg.
Een uitdeel verbod van stickers zou ik beter vinden.

Wild plakken overal hard aanpakken mag, alleen de SP omdat de meeste van hun zijn niet.
Ook CDA, D66, VVD en PvdA stickers gezien in Centrum.
Als je niet tevreden bent, eerst de grote Posters van de Transformator huisjes af, dus alleen deze stickers verwijderen is onzin.
Alles of niets.