De 35 nieuwe raadsleden van Hoorn

4-3-2010

HOORN - Op donderdagochtend maakte de gemeente Hoorn bekend welke kandidaten verkozen zijn als raadslid. De VVD heeft als grootste partij zes raadszetels. Dan volgen VOCHoorn, PvdA en de Fractie Tonnaer met vijf zetels. CDA, D66 en GroenLinks hebben elk drie zetels en de SP en de Hoornse Senioren Partij hebben twee zetels. Hoorns Belang heeft net als in 2006 één zetel.
 
Gekozen raadsleden

VVD
Wim van Hilten
Marion van der Ven
Chris de Meij
Jan Kees Medik
Bert van Dijkhuizen
Gert Scholtes

VOCHoorn
Aart Ruppert
Joke van der Meij
Piet Mol
Henk den Boer
Karin Hakhoff

PvdA
Judith de Jong
Piet Bruijns
Dilek Bilgen – Küçüksantürk
Jeroen van der Veer
Kholoud al Mobayed

Fractie Tonnaer
Roger Tonnaer
Jacqueline Amesz
Jos Renckes
René Assendelft
Levent Helelespe

CDA
Michiel Pijl
Johan van der Tuin
Bernd Laan

D66
Arthur Helling
Cees Franke
Ina Bakker

GroenLinks
Jan de Boer
Patricia Kusters
Samir Bashara

SP
Bart van Boven
Nel Douw – van Dam

Hoornse Senioren Partij
Nico Oudheusden
Joke van Diepen – Hoogewerf

Hoorns Belang
José Kamphuis

Op veler verzoek hier een overzicht van het aantal (voorkeur) stemmen per kandidaat in de gemeente Hoorn. Dit overzicht kunt u vinden op:

Reacties
Reactie: (Lucas)
4-3-2010, 19:43
Leuk dat verlies van de PvdA, ik ben ook niet rouwig om een afkalvend CDA, wel heftig die grote VVD (hoe gaat het straks met de ’linkse’ hobbys?). Jammer voor GroenLinks, mijn zoon Milo heeft gestemd in Amsterdam, daar heeft GroenLinks wel gewonnen. Mevrouw Joke van der Meij, u ook gefeliciteerd met uw raadszetel.

Hint voor mevrouw De Jong: zie de uitspraak van de lijsttrekker in Den Helder.

PvdA-lijsttrekker: ik treed af als PvdA in oppositie belandt.

DEN HELDER -

PvdA-lijsttrekker en fractievoorzitter Theo Rijnten stapt uit de gemeenteraad als zijn partij in de oppositie belandt.

Rijnten zegt dat desgevraagd in een interview met deze krant, de dag na de desastreuze verkiezingsnederlaag van de PvdA in Den Helder. De partij werd gehalveerd en heeft nog vier zetels over.

...

Reactie: (Sebastiaan)
4-3-2010, 14:38
@ Derek:

Voorkeurstemmen is een trend van de afgelopen jaren. Kijk naar de grote hoeveelheid voorkeurstemmen vier jaar geleden op Roger Tonnaer. Judith de Jong stelde toen nog, een beetje arrogant, dat mensen stemmen op partijen, en niet op personen. We weten bij deze verkiezingen dat die stelling onhoudbaar is geworden. Maar nu ga ik even kijken naar die link over de voorkeurstemmen, want ik ben wel benieuwd naar het aantal stemmen op bijv. Toon van de Wijdeven, de enige PvdA-er waar ik nog reclame voor gemaakt heb, en hoeveel Karin Hakhoff (VOCH) - van het gezellige café Baas & Ko - er gehaald heeft...

Reactie: (Matthijs)
4-3-2010, 14:37
Nou...Er zijn maar weinig mensen die verbaal zo geslaagd uit hun mandje komen als @Qwartje. Alleen dat pseudoniem, dat ongrijpbaar willen zijn. Ik zou weleens wat meer duidelijkheid daarover willen zien...

Reactie: (Ton)
4-3-2010, 14:31
Waarde Qwartje,

’t Wordt ’ns tijd dat je zélf uit je mand komt!

T.

Reactie: (Sebastiaan)
4-3-2010, 14:30
@ Daniel en @ Martin±

Sorry, de opmerking was ironisch bedoeld. Ik heb overigens vanuit het OLK bij discussie over veiligheid en leefbaarheid in de wijk me al eens verdiept in de (toen nog prille) discussies over cameratoezicht. Zie bijvoorbeeld de ervaringen in het uitgaansgebied van Apeldoorn. Als de VVD de beloftes over strengere handhaving - ook op gebruik van wit snuifpoeder? - weet waar te maken, en in het College de overige 9 punten in het ´plan van aanpak alcoholgebruik` waarborgt, heb ik persoonlijk geen enkel probleem met de afschaffing van de 00:00 uur toegangsmaatregel (was altijd al tegen die betutteling, zoals ik al eerder schreef). Maar eens zien hoe de politieke hazen lopen...

Reactie: (Derek)
4-3-2010, 13:13
Bedankt Blabliebla.
Opvallend dat er zo veel mensen door voorkeurstemmen in de raad zijn gekomen, kiezers waren het zeker niet eens met de volgorde op de lijsten.

Reactie: (bladiebla)
4-3-2010, 12:54
Aantal stemmen per kadidaat kan je op de gegeven link hieronder zien:

http://www.hoorn.nl/Bestanden/Internet/Verkiezingen%202010/Voorkeurstemmen%20gemeente%20Hoorn%202010.pdf

Reactie: (Qwartje)
4-3-2010, 10:39
@Ton van Goor

Wanneer je zo doorgaat, heer @Van Goor, dan blijven we ruis op de lijn houden. Dr. G. O(nno) van Veldhuizen - door jou zo serviel ‘burgervader’ genoemd - heeft in een eerste reactie op de uitslag gezegd dat hij nog maar moet zien of het horecabesluit zal worden herzien. Dat laat zich vertalen als een openbare hint aan de nieuwe D66-fractie. Die man staat niet boven de partijen.

Je schuift je zwaar gehavende CDA-fractie stiekemweg binnen een coalitie-optie. Daarnaast hits je de Hoornse Senioren Partij èn Hoorns belang op om hun kiezers te belazeren. Dat zijn, inderdaad, Strapatzen van de oude politiek.

Ga eens terug in je mand.


Reactie: (rob)
4-3-2010, 10:18
@ton: dat zou geen gemeenschapszin zijn maar onvervalst kiezersbedrog!


Reactie: (Qwartje)
4-3-2010, 10:14
@Sebastiaan

Je reageert gelijkluidend op de NHD-site, @Sebastiaan, maar daar koppel je er de datum 1 april aan. De eerste reguliere raadsvergadering is evenwel pas op dinsdag 27 april. De maand mei voorziet niet in een pow-pow.

Het is dus chop-chop geblazen. Opschieten. Temeer - en dat moet je als Groenling aanspreken - omdat de dagen korter zijn geworden. De NASA heeft uitgerekend dat de zware aardbeving voor de kust van Chili de aarde iets heeft ontzet. De planeet draait door verschuiving van massa’s 1,26 microseconde sneller om zijn as.

Ik reageer hier, in lijn met de verkiezings-uitslag, een beetje verknipt. Het krachtenveld binnen de pow-pow is danig versnipperd. We krijgen, met welke coalitie dan ook, te maken met een a-tonaal koor van krekels.


Reactie: (martin mutter)
4-3-2010, 10:02
@ Sebastiaaan, prima hoor zo moeilijk lijkt mij dit overigens niet indien elk horecabedrijf een extra camera (buiten) aan zijn beveiligingsysteem koppelt en de politie zijn inlogcode doorgeeft kunnen ze volgende week al meekijken.

Reactie: (Daniel)
4-3-2010, 09:54
@Sebastiaan, wat heb jij te verberegn dan dat jij daar tegen ben.. Ohwjah, ik was even vergeten dat jij van die partij ben die alles liever met de mantel der liefde bedekt en bang is voor zijn privacy.. kan maar 1 ding tegen je zeggen: WAKE UP!!
Kom maar op met die camera’s, alleen op die wijze en een strenger strafbeleid kan die rotzooitrappende uitgaansjeugd een halt worde toegeroepen, ik heb in ieder geval niets te verbergen..


Reactie: (Sebastiaan)
4-3-2010, 09:32
Okay, de VVD de grootste. Vrije toegangstijden voor de cafés, maar wel overal camera’s op Roode Steen en Kerkplein, om de dronken jongelui (potentiële vandalen, die moeten gaan betalen) in de gaten te houden...

Reactie: (Derek)
4-3-2010, 09:31
Waar blijft de volledige uitslag, ik bedoel in stemmen per gekozen lid, incl. voorkeurstemmen en hoe zit dat met die restzetel( Levent
Helelespe)?

Reactie: (nomen nescio)
4-3-2010, 09:18
Bart van Boven bij de SP? Die zou z’n benoeming om gezondheidsredenen toch niet aannemen?

Reactie: (johan tokkie)
4-3-2010, 09:16
Nu de hoop dat vvd zich aan zijn woord houd.
De kroegen zo snel mogelijk weer open tot 2 uur.
ze zijn elke zaterdag langs geweest op stemmen te werfen, en we hebben hier in de kroeg ook werk van gemaakt nu jullie VVD.

Reactie: (Ton van Goor)
4-3-2010, 08:29
Zou ’t niet van gemeenschapszin getuigen, als de HSP en HB zich gewoon aansluiten bij de mogelijke coalitiepartijen VOCH, Fractie-Tonnaer, CDA en de VVD.
Dan zijn we namelijk van behoorlijk wat ’ruis’ af!

Ton