Politie waarschuwt voor Irish Travellers

1-4-2010

REGIO - De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staan onder de naam Irish Travellers en die zich onder anderen schuldig maken aan diefstal, bedreiging en oplichting. Bij de politie zijn de afgelopen weken verschillend meldingen binnen gekomen over deze groep. Het gaat om een groep Ieren die op bijzonder agressieve manier hun diensten aanbieden, bijvoorbeeld het aanvegen van tuinpaden of het aanleggen van bestrating.

Dit gebeurt zo agressief dat mensen niet durven te weigeren. Bovendien wordt werk niet afgemaakt of achteraf sterk afgewezen van de prijsafspraken. De groep heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, opereert landelijk en is zeer mobiel. Zij verblijven vaak op campings.

In de kop van Noord Holland werd door de groep gebruik gemaakt van een witte bestelbus met het Engelse kenteken NL07WJY en het opschrift Power Clean.

De politie adviseert niet met deze mensen in zee te gaan. Mocht u slachtoffer zijn geworden van deze groep, meldt u zich dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (Jurgen Bech)
20-9-2013, 16:24
Ook ik heb me door dit soort klusjesmannen laten inpakken en ben er nog redelijk vanaf gekomen met een aangelegd terras en schoongemaakte gevel voor € 500,-. AChteraf natuurlijk veel spijt en absoluut het geld niet waard. Ben druk doende om buurtgenoten te waarschuwen niet met deze mensen in zee te gaan, maar het blijft hardnekkig.

Reactie: (Carla)
5-9-2013, 18:53
Ook hier in de Betuwe bij ons geweest als wij het wilden doen dan terplekke 750 betalen later wilde ze het doen voor 500

Reactie: (okkie)
2-11-2011, 19:01
Manier van handelen is de zigeuner manier.Onder druk geld uit je zak kloppen. De dreigementen lopen op als je er tegenin gaat. Beste manier om er vanaf te komen is direkt de tegenaanval in te zetten.Opsodemieteren en vlug of ik schiet je kapot! Een soort van zelfde aanpak dus.Als je 1 stap achteruit doet zullen ze doorgaan.Dit soort smeerlappen hebben daar voelsprieten voor.Ze weten echter dat als ze 2500 euro vragen om je auto te wassen en je betaald hebt de politie vaak zal zeggen, u moet maar opletten...Tuig van het smerigste soort

Reactie: (Fred)
2-11-2011, 18:30
Sommige Ieren zijn vervelende klieren.

Reactie: (patricia)
2-11-2011, 17:59
bende is deze week in Rijsenhout vlak naast Schiphol actief, meerdere mensen heb ik hier al over gehoord . doordat mijn vader dit bericht al eerder had gehoord heeft hij zijn alleenstaande buurvrouw ervan weerhouden niet met ze in zee te gaan, en de heren vriendelijk doch zeer dringend verzocht te vertrekken.Gisteravond zijn ze in onze straat de deuren langs geweest.

Reactie: (Johan De Bruyn)
24-7-2010, 19:36
Ik woon in België (provincie Vlaams-Brabant) Een paar dagen geleden kwamen 3 Ieren mij voorstellen om mijn nokpannen en schouwen te cementeren + reparaties aan het dak voor 3000 euro. Ze deden zich voor als diepgelovige (dus eerlijke) Ieren. Eén droeg zelfs een groot kruis op de borst ! Toen ik aandrong op een duidelijke prijsofferte beloofden ze me die volgende dag te komen afgeven maar ondertussen ontdekte ik dat hun adres niet bestond + allerlei berichten over Ierse oplichters op internet.
Ze hadden een grijze pickup en ook een wit (anoniem) bestelbusje. De oudste (55 j) noemde zich Gerard. Ik heb hen tensslotte afgewimpeld met een smoes en ze hebben mij verder met rust gelaten.

Reactie: (Bert)
12-5-2010, 08:29
Ook in Eindhoven actief! Het leek zo aardig: mijn voortuin schoonspuiten voor 170 euro. Dat had ik er nog wel voor over. Ze gingen echter door met de achtertuin zonder overleg en claimden uiteindelijk 2800 euro! Er bleek ook tuingereedschap verdwenen te zijn toen ze vertrokken waren. Bij de politie gemeld, maar die reageerde erg laconiek. Had je het maar op papier moeten zetten of zo. Geen wonder dat Eindhoven zo’n slechte naam heeft.

Reactie: (Joost)
11-5-2010, 10:48
Ik woonde 4 jaar in Ierland, niet alle travellers zijn slechterikken, maar sommigen zijn hondsbrutaal en lichten de boel op.
Hoe je ze kunt herkennen:
Enkelen lopen keurig in een maatpak rond (leiders), en ze spreken onderling hun eigen taal (gibble) nauwelijks te verstaan Engels (niet te verwarren met Iers, of Iers dialect), komen meestal in grote groep en bieden handelswaren aan (generatoren, gereedschap) of bieden aan je oprit te asfalteren. Niet op ingaan, want binnen een week komt het dwars door het slecht gemaakte asfalt heen.
Mijn advies: campers in beslag en parkeren bij politie, arrestatie wegens oplichting, bedreiging, vernieling, en oplichting.

Reactie: (Bob)
2-4-2010, 12:35
Waarom komen dit soort figuren nou nooit bij mij aan de deur?Ik zou er wel raad mee weten!Ze zullen wel weer oude dametjes uitzoeken of andere zwakkeren,de laffe honden.