Tegenwind voor jachthaven Marina Kaap Hoorn?

8-4-2010

HOORN – De plannen voor een zeer luxe en grote jachthaven met 800 ligplaatsen in Hoorn lijken in zwaar weer beland. Dit meldt het Dagblad voor West-Friesland. De jachthaven Marina Kaap Hoorn zou dit voorjaar in gebruik genomen worden, maar er lijkt sprake van financiële problemen. Er zou nog slechts voor zo’n 25 particuliere ligplaatsen, die tussen de € 35.000 en € 80.000 kosten, belangstelling zijn. De internetsite www.freshman.nl/marinakaaphoorn is “helaas niet beschikbaar”. In plaats daarvan verschijnt deze mededeling: “Deze site is op offline geplaatst vanwege achterstallige betaling. “  En de site www.marinakaaphoorn.nl linkt slechts nog naar een algemene pagina van De Peyler Projectontwikkeling.

De plannen voor een grote en luxe jachthaven met Cannes-allures zijn de afgelopen jaren al regelmatig bijgesteld. Aanvankelijk zou de haven al in 2006 klaar zijn. De provincie verbood Hoorn drijvende huizen in het project te verwerken. In hoeverre nu ook het zeilopleiding- en wedstrijdcentrum voor de jeugd, een initiatief van de Stichting Nautisch Kwartier Hoorn (SNKH),  risico loopt, is nog onduidelijk. Het zeilcentrum zou er ook een plek krijgen.

In september 2009 werd al bekend dat de “mondaine” Jachthaven Marina Kaap Hoorn later klaar zou zijn. De verkoop van ligplaatsen door de beoogde eigenaar Patricia Ruizendaal ging minder snel dan gepland. Een interactieve tekening op één van de verkoopsites wekt de indruk dat niet meer dan 25 particuliere ligplaatsen voor jachten zijn verkocht of gereserveerd. Ruizendaal kon afgelopen najaar volgens ontwikkelaars Ooms en De Peyler al niet de afgesproken miljoenen op tafel leggen.
 
Op de site van Patricia Ruizendaal staat nog deze mededeling: “Begin 2010 zal Marina Kaap Hoorn in zijn geheel opgeleverd worden” maar of dat gaat lukken lijkt uiterst twijfelachtig.

Het Dagblad voor West-Friesland meldt via nhd.nl en in de vrijdagkrant het volgende:

Nieuwe Hoornse jachthaven op drijfzand

HOORN door Arno Ruitenbeek en Jaap Stiemer
Wordt de nieuwe jachthaven Marina Kaap Hoorn een droom die nooit uitkomt? Het heeft er alle schijn van. Het contract van de beoogde eigenaar, Savannah Holding, met projectontwikkelaar De Peyler is beëindigd. Dit na een conflict over een rekening van ruim zeven miljoen euro. De rechter was er bijna aan te pas gekomen om dit financiële conflict op te lossen.

Al lange tijd is duidelijk dat een oplevering in 2010 niet haalbaar zou zijn. De Peyler heeft de aanleg van de haven op een laag pitje gezet, omdat er geen geld is. Nu lijkt de financiering van de jachthaven helemaal op losse schroeven te staan.
Een betrouwbare bron meldt dat er een financieel conflict ten grondslag ligt aan het stilleggen van de aanleg van de haven. Investeerder Savannah Holding, in casu bestuurder Patricia Ruizendaal, laat al sinds een jaar na om met geld over de brug te komen. Een kort geding hierover werd gisteren afgeblazen: het contract tussen beide partijen wordt ontbonden.

Het volledige verhaal leest in de papieren editie.

Reacties
Reactie: (Lucas)
5-5-2010, 10:33
Nogrecenter nieuws over het voetenbadje van Jack van Es (de jachthaven)?

Hoe staat het overigens met de andere ruimtelijke rotzooi die hij achterlaat (blauwe berg, tuibrugbos, Oostereiland)? Heeft het nieuwe College al inzicht? Kunnen we koninklijke onderscheidingen en wachtgeld nog terug halen?

Reactie: (milligurus)
21-4-2010, 17:25
buiten de schade die zij op haar geweten heeft in amsterdam,westermoskee terrein,marcanti amsterdam,de projectfabriek,en vele leveranciers mede personeel,door bv het niet afdragen van sociale premies en belasting,en bijna het bouwfonds en ton hooijmaijers vergeten. er moet toch eens een instantie wakker worden of is zij straks de kroongetuige?

Reactie: (Lucas)
11-4-2010, 22:43
Van Esch hatte es nicht gewuszt...

Maar volgens een Peyler-meneer in ’t Lokaaltje komt de jachthaven er toch, linksom (met PvdA?) of rechtsom (met VVD?).

Reactie: (Bart)
9-4-2010, 18:03
@Lucas

Van Es is zonder ’ch’..! Maak deze goedkope scoorder nu niet sjieker dan hij was...

Reactie: (Lucas)
9-4-2010, 15:56
Sorry, BOUWFRAUDESTADnr. 1 !!!

Reactie: (Lucas)
9-4-2010, 15:55
Heer Mutter, ik heb helemaal niets tegen horeca-ondernemers. Maar u heeft wel gelijk: het vorige College van B&W, met dhr. Van Esch voorop, kon kleine ondernemers wel graag pesten, terwijl de grote "ondernemers" alle ruimte kregen voor hun pseudo-criminele gedrag (Van der Valk, mevrouw Ruizendael, etc.). Macht corrumpeert, zoals we allen weten, en Hoorn werd niet voor niets BOUWFRRAUSESTAD Nr. 1 !!!

Reactie: (grommer)
9-4-2010, 15:18
Is die mevrouw al bij Harry Mens op TV geweest?

Reactie: (martin mutter)
9-4-2010, 13:30
Tuutlijk @lucas alle ondernemers de stad uit, te beginnen met de horeca. Was het vorige college daar ook al niet mee bezig ?

Reactie: (Qwartje)
9-4-2010, 13:05
@Lucas

Thank you ever so much, @Lucas. Ik had dat hologrammetje al bestudeerd. Niettemin: blijf scherp.

Reactie: (Lucas)
9-4-2010, 12:48
Leuke link, meneer Qwartje:

http://www.patriciaruizendaal.com/marina.php

Reactie: (Lucas)
9-4-2010, 12:42
Eens te meer om alle vastgoed- en projectontwikkelaars eens en voor altijd UIT de stad Hoorn te schoppen. Zo kan je eindelijk een einde maken aan de misselijkmakende geur van bouwfraude en miskleunen (zie ook het insorten van de schouwburg in aanbouw) die sinds de PvdA de dienst hier uitmaakte rond onze stad hangt. Maar aangezien de VVD en het CDA ook graag verweven zijn met vastgoedeigenaars en projectontwikkelaars (zie: ontwikkeling Hoornse Poort en Tunnel Onder Het Spoor), zal die vernieuwende en verfrissende stap waarschijnlijk nog niet gezet worden. Ook aangezien VVD en VOCH met veel genoegen instemden met de malafide projectontwikkeling in het gebied van De Blauwe Berg (zie ook De Blauwe Stad). Welke vernieuwing of verandering kunnen we overigens in deze nog verwachten van D66 en Fractie Tonnaer? Eén stem van ons gezin ging naar Tonnaer; dus a.u.b. reactie, want u zit er ook namens mijn gezin...

Reactie: (Qwartje)
9-4-2010, 11:37
Op donderdag 19 juni 2009 stond een blonde, gelaarsde vrouw ergens aan een strand tot haar achillespeesjes in het water. Ze hanteerde een aangespoelde boomtak, waarmee ze een bevallig tikje gaf op een al decennia in het zand staand meerpaaltje. Voor dat paaltje zat een man op zijn hurken, schoen en broekzomen doorsopt in het water. Hij hield het paaltje vast. Beiden keken terloops-toevallig in de lens van een fotograaf.

Ziedaar mevrouw Patricia Ruizendaal uit Soest, Big Mama in de internationale wereld van vastgoed-projecten, en designer Piet Boon, wiens ontwerpstudio ondermeer al eens een waterfles mocht vormgeven. Ze ‘sloegen de eerste paal’ voor Marina Kaap Hoorn, het nieuwe Cannes aan het IJsselmeer. De prestigieuze jachthaven aan de Schelphoek zou in januari van dit jaar geheel en al gereed zijn.

Wie zich enigszins verdiept in de handel en wandel van Patricia Ruizendaal Investment Developments belandt al zeer snel in een schimmig web van vastgoed-BV’s, geflopte projecten, roodrokende huurdersverenigingen, deurwaarders, dwangsommen en een uitgebreid leger van gisse vastgoed-jongens die ongemeen kunstig met stenen jongleren. Het voorlaatste debacle betreft het partycentrum Marcanti in Amsterdam.

Loop het grillige pad eens na van Henk Janssen, die de helft van het huwelijkscontract van Patricia heeft ingevuld. Samen werden ze door de Nederlandse Woonbond uitgeroepen tot ‘Slechtst Huisbaas van Amsterdam’ alsmede ‘Slechtste Particuliere Verhuurder van Nederland’. Het ondernemende stel dook daarna snel onder in Patrenko BV, een nieuwe, onbesmette naam. Patricia en Henko? Tja… Dat ‘ko’ kan ook slaan op Fokko Joseph Scheurer. Een naam die ons weer naar andere oorden voert van het wijdvertakte woekerweb.

Wie hebben zich tot nu toe in deze dame en haar Hemelse Hoornse Haven vergist? Grontmij Nederland BV, Piet Boon Luxury Living, Oostzaan, De Peyler Projectontwikkeling (in casu de firma Ooms, Avenhorn – wat een oude Volendamse verbastering is voor: (h)aven van Hoorn…), Ooms Avenhorn Groep BV, Bouwkundig Buro Sijnseale & van Wijck, Berkhout Tros Bouwadviseurs bv. Het bedrijfs-adagium van Piet en Karin Boon mag in dit verband frappant heten: ‘Wat we niet kunnen maken, bouwen we niet’.

O ja: èn de gemeente Hoorn. Heeft zich óók in deze poel van ellende afgemeerd. Toekomstig wethouder Ronald Louwman: van harte gefeliciteerd. En behouden vaart gewenst.













Reactie: (Lucas)
9-4-2010, 09:15
Okay, tijd voor harde actie: een Raadsenquête naar het debacle van de nieuwe jachthaven. Aangevraagd door bijv. SP, Hoorns belang en groenLinks. Dan toon je ballen! Peyler Vastgoed, alom bekend vanwege de bouwfraude. Projectwethouder is Jack van Es: ook bekend van machtsmisbruik in de discussie rond de Blauwe berg (gokhal!) met het van het Blauwe Stad debacle. We hebben nog tot dinsdag 13 april! Eerste leuke erfenis van Jack voor dhr. Louwman!

Reactie: (Truus)
9-4-2010, 05:38
Bouwen als er nog niet voldoende verkocht is? Huizen bouwen ze pas na verkoop van een bepaald % van het beschikbare en wat doen ze met Scouting die ook iets zou krijgen?