Nu ook tweede slachtoffer na ongeluk in Westerblokker

11-4-2010 Groepje fietsers, omwonenden en cafébezoekers verleenden direct eerste hulp.

HOORN - Een 20-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige man uit Blokker zijn overleden bij een ernstig ongeval op de Westerblokker. Dit maakte de politie zondagochtend om 10. 45 uur bekend. Eerder was sprake van 1 dodelijk slachtoffer en een jongeman in kritieke toestand en één stabiel.

Op zaterdagavond 10 april rond 23.30 uur fietste een groep jongeren richting Hoorn over de Westerblokker. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen tegemoet rijden. Achter hen botste dit voertuig tegen de gevel van Café het Gouden Hoofd, vervolgens kwam de auto op de weg tot stilstand en vloog in de brand

De fietsers, omwonenden en cafébezoekers verleenden direct eerste hulp. Zij probeerden met brandblussers het vuur te blussen, haalden slachtoffers uit het voertuig en verleenden eerste hulp. Politie, brandweer en ambulancepersoneel konden kort daarop de hulpverlening overnemen.

De 20-jarige man uit Hoorn is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, hij zat achterin het voertuig. De bestuurder, de 21-jarige man uit Blokker, is vanochtend overleden aan zijn verwondingen. De man die naast de bestuurder zat, 21 jaar uit Blokker, ligt met ernstig letsel in het ziekenhuis. Een aantal omstanders had ademhalingsproblemen door de brand. Zij zijn door ambulancepersoneel geholpen.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ernstige ongeval. Onderzocht wordt of er te hard is gereden. Door de hectiek kort na de aanrijding zijn niet van alle getuigen en omstanders de namen bekend geworden. De politie kan zich goed voorstellen dat bij een ernstig incident als dit, mensen behoefte hebben aan slachtofferhulp. Degenen van wie nog geen gegevens zijn genoteerd en wel behoefte hebben aan hulp, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900 – 8844) of direct met Slachtofferhulp Nederland (0900- 0101).

Reacties
Reactie: (redactie)
11-4-2014, 11:06
Onderstaande anonieme reactie laten we bij uitzondering staan. Het is al weer 4 jaar geleden dat 2 mannen in Blokker verongelukten. Sterkte allemaal.

Reactie: (Blokker)
11-4-2014, 08:30
We missen jullie, verdomme

Reactie: (Lucas)
14-7-2010, 14:02
Jongeman (18) twee keer dronken betrapt achter het stuur

Gepubliceerd op 11 juli 2010, 18:08
Laatst bijgewerkt op 11 juli 2010, 18:09

HOORN -

Een 18-jarige inwoner van Hoorn is dit weekeinde tot twee keer toe door de politie achter het stuur van zijn auto gehaald, meldt het Dagblad voor West-Friesland.

In de nacht van zaterdag op zondag werd hij op De Kluut aangehouden, omdat agenten hem wilden controleren op drank. De man moest een ademtest doen en scoorde als beginnend bestuurder vier keer teveel. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Agenten troffen dezelfde man rond zes uur opnieuw aan in verband met drankrijden. Ondanks het rijverbod was hij toch gaan sturen en had daarbij de schutting van een buurman vernield. Ook zijn eigen wagen was fors vernield. Het proces-verbaal tegen hem werd nog dikker.

BRON: NHD website.

Met alle respect voor de nabestaanden van het ongeluk in Westerblokker. Maar leren de automobilisten (van alle leeftijden, maar vooral de jeugdige) dan helemaal niets van berichten zoals bovenstaand en over het ongluk in Blokker ???

Reactie: (redactie)
14-7-2010, 08:52
@K-rel,
Dit bericht wordt niet herhaald, maar staat zoals alle ruim 6500 berichten in ons archief dat via de zoek-functie en Google doorzoekbaar is. Er zijn recent enkele reacties bij geplaatst en alleen deze (laatste) reacties komen even in beeld op de homepage.

Reactie: (K-rel)
14-7-2010, 04:17
Waarom wordt dit herhaald red. ?

Reactie: (Sfia)
13-7-2010, 23:38
Voor alle mensen die maar blijven zeggen eigen schuld en dat ze niet zo hard hadden moeten rijden!!!

De dag dat je eigen kind,neefje, of nichtje zoiets overkomt moet je de wijze woorden die je nu gebruikt maar eens uit me mond persen.

Zolang men niet weet wat er precies is gebeurt sluit dan verstand je mond en bemoei je met je eigen zaken

Voor alle nabestaanden nog steeds elke dag heel veel sterkte toegewenst

Reactie: (C.xx)
11-7-2010, 02:05
R. Miss je xx :’(

Reactie: (Lucas)
13-6-2010, 22:05
Even terugkomend op het ongeval in Blokker (gelanceerd door drempel en via Gouden hoofd terug gestuiterd). Via een landelijke website kwam ik dit bericht tegen. Ik hoop overigens dat de uitvaarten voor de twee overleden jongeheren goed en respectvol zijn verlopen, en dat de aanwezige vriendenkring er waqt wijsheid aan heeft overgehouden.

DRIE JONGENS GEDOOD BIJ ONGELUK, BESTUURDER HAD GEEN RIJBEWIJS.

SCHEERWOLDE/EMMELOORD - Bij een eenzijdig ongeval op de N333 tussen Blokzijl en Steenwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie jonge inzittenden van een personenauto om het leven gekomen.

Alle drie zijn afkomstig uit Emmeloord. De 18-jarige bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben, aldus woordvoerder Henk Kremer van politie IJsselland. De namen van de slachtoffers werden niet vrijgegeven. Het ongeluk vond plaats ter hoogte van Wetering/Scheerwolde.

Het drietal reed vanuit de richting Blokzijl richting Steenwijk, waar ze een bezoek wilden brengen aan discotheek Smithy’s Palace in Eesveen.

Vlak na het passeren van de Weteringbrug in de N333 raakte de 18-jarige bestuurder volgens de politie de macht over het stuur kwijt, in een bocht naar links. "Bij het uitkomen van de bocht knalde de wagen tegen een boom, en kwam vervolgens in de sloot naast de weg terecht", aldus de politiewoordvoerder gistermorgen.

Bij de botsing brak de auto doormidden. Het voorste deel van de wagen kwam in het water terecht, het andere stuk belandde in de berm. Volgens de politie was het drietal op slag dood.

Reactie: (Cycloop)
21-4-2010, 15:50
Niemand die het over de mensen heeft die ze uit de auto hebben getrokken. Ik ben er 1 van. Het was geen leuke klus. Het had erger kunnen aflopen; Ze hadden de fietsers wel geraakt, stel dat er mensen bij het Gouden Hoofd hadden staan roken of de auto was het Gouden Hoofd ingereden en daar in de fik gegaan! Daar moet ik niet aan denken!

Reactie: (kees boots)
21-4-2010, 10:10
•coos 20-4-2010 19:55:07.
Helemaal met je eens coos en stiertje je hebt gelijk dit ongeval zal lang in het geheugen van de bewoners van Wester Blokker blijven en menigeen zal met angst achteron kijken als hij een auto met een noodgang hoort aankomen.

Reactie: (tina)
21-4-2010, 00:59
Dit heet: gelegenheid tot reacties op bovenstaand bericht. Dit is geen condoleance site, dus mag iedereen neerzetten wat hij vind of denkt. Tot in bepaalde mate natuurlijk. Dus als er geschreven wordt over als een bezetene rijden. Heeft iedereen daar het recht toe. Het is tenslotte wel de waarheid. Familie of niet. Ik geloof dat ze wel wat beters te doen hebben dan een nieuwssite lezen.

Reactie: (coos)
20-4-2010, 19:55
Nog even het volgende. Steeds maar weer hoor ik de uitspraak en het excuus van "zijn we niet allemaal jong geweest". Aan alle mensen die zich achter dit excuus verschuilen, er zijn genoeg jongeren en mensen die jong geweest zijn die zich wel keurig netjes aan de verkeersregels houden en hebben gehouden. Soms bekruipt me het gevoel na het lezen van de reacties dat de jongens gestorven zijn als martelaren en helden. Echter de echte helden zijn degene die voor gevaar voor eigen leven de jongens getracht hebben te redden. Ook al wisten ze dat ze als medeweggebruiker of passant zelf het slachtoffer hadden kunnen zijn van het roekeloze rijgedrag van een stel malloten. Over deze helden hoor ik niemand. Bij deze dan, respect komt hen toe!!

Reactie: (Romy)
14-4-2010, 13:18
Wat erg dit! Sowiezo rust in vrede. En waarom schelden mensen elkaar uit op deze site? Ik ben het er alleen wel mee eens dat je daar niet zomaar kan verongelukken, ik denk dat er veelste hard is gereden. Ik wil alleen maar zeggen dat we is moeten uitkijken met dat rijgedrag, zo zie je maar.. Plotseling is je leven gewoon voorbij! Als er met de snelheid is gereden die je daar mag dan ben ik ervan overtuigd dat het ongeluk minder ernstig was geweest, of voorkomen had kunnen worden. Het is niemand gegunt zoiets, sterkte..

Reactie: (Frank)
12-4-2010, 20:44
Lonneke 12-4-2010 19:18:59

Mooi gesproken Lonneke, ik kan mij er helemaal bij aansluiten. Het is een vreselijke gebeurtenis met ingrijpende gevolgen en sommige reacties (niet alleen hier)zijn ronduit walgelijk.
Familie en vrienden...Sterkte!

Reactie: (Lonneke)
12-4-2010, 19:18
Het is zacht uitgedrukt jammer dat er mensen zijn die maar dingen opschrijven zonder er bij na te denken dat NIEMAND van slachtoffers en nabestaanden hierom gevraagd hebben!!

Zelf ben ik mijn broertje verloren aan een auto-ongeluk, hij heeft niet te hard gereden (en wat maakt het uiteindelijk uit, het verlies is niet te bevatten!) Er waren mensen die het nodig vonden hun waarheid te vertellen, die mensen... Houd lekker je bek! Niemand heeft hier iets aan en je hebt geen idee hoe het is om er midden in te zitten! Dus houd je bek!

IK WENS DE NABESTAANDEN EN IEDEREEN DIE HIERBIJ BETROKKEN IS HEEL VEEL STERKTE!!

Reactie: (Jack)
12-4-2010, 16:54
Mijn condolance, een bewoner uit zwaag

Reactie: (flower)
12-4-2010, 15:43
concoleance is woe avond om kwart voor 7 en begrafenis is vrijdag ochtend allebei in berkout

Reactie: (Dennis)
12-4-2010, 14:23
Het is vreselijk en niet te beschrijven wat er gebeurd is, en wil iedereen sterkte wensen die nu zijn dierbare moet missen.
Wel wil ik, ook al ligt dit gevoelig, meedelen dat er vreselijk hard is gereden. Ook zijn er andere jongeren die op de Westerblokker ongelofelijk hard rijden en dit is geen aanname, dit is een eigen constatering.
Zoek je heil op het circuit en laat dit aub nooit meer gebeuren, dit is vreselijk.
Nogmaals sterkte met dit intense verdriet!

Reactie: (Stiertje)
12-4-2010, 10:55
kan iemand al vertellen of iemand meer weet over de condeleante en begravenis ??

Reactie: (Stiertje)
12-4-2010, 10:49
DAg lieverds.. rust zacht !
iedereen zal aan jullie denke nu word er te veel geoordeeld van mense over jullie dat jullie te hart rijden maar wie rijd er nou niet is te hard ? het is kut dat het zo heeft moeten af lopen maar lieverds wij zullen jullie nooit maar dan ook nooit vergeten !!!
ik hou van jullie kusss

Reactie: (rust)
12-4-2010, 10:35
Het is vreselijk wat er is gebeurt. Laat je frustratie de frustratie en ga niet speculeren maar zwijg in de naam van de familie leden en vrienden van de overledenen.

Reactie: (lodewijk)
12-4-2010, 10:01
@Jimmy en @jeremy
BMW is kwalitatief niet een auto die zomaar uit elkaar valt.
Als je ziet wat er nog van over is moet er wel met een afgrijselijke snelheid zijn gereden.
Ook de lange sporen ter plaatse wijzen daar duidelijk op.
Jullie opmerking betreffende respect tonen is natuurlijk uit de lucht gegrepen.
Het toont aan dat jullie weinig begrip hebben voor wat respect inhoudt.
Zoals door meerdere van mijn voorgangers reeds geschreven, "respect moet je verdienen", en is absokuut niet iets wat vanzelfsprekend toegekend dient te worden.
Je krijgt het niet door je in het verkeer onverantwoordelijk te gedragen, en daarbij ook de levens van anderen in gevaar te brengen.
Gas geven in een dikke BMW, en daarbij niet het vermogen in je hebben om die krachten ook nog de baas te blijven, is geen reden voor respect.
Steeds weer krijg je dan als resultaat wat er nu is gebeurd.
Familie en vrienden in diepe ellende achterlatend.
Mijn medeleving en deelneming gaat naar hen uit.

Reactie: (Laura)
12-4-2010, 10:01
En aan Petra met:

"En de slachtoffers.......... pffff had je, je verstand maar moeten gebruiken.
Een moeder"

Schandalig. Werkelijk waar. Ik begrijp niet hoe je dit kunt zeggen en dat als moeder. Dat zeg je niet over iemand zijn kind.

Reactie: (Laura)
12-4-2010, 09:53
Mensen, realiseer je dat betrokkenen dit ook lezen. Hou je dus een beetje in voordat je oordeelt over iemand anders zijn geliefden. Kwets mensen niet onnodig met je zogenaamde wijsheid.

Reactie: (petra)
12-4-2010, 09:35
Hier zijn geen woorden voor. Ik zeg al heel lang dat de jeugd géén verantwoordelijkheidsgevoel heeft.
En het blijkt maar wéér. Je zult als ouder het bericht maar thuis krijgen. En de slachtoffers.......... pffff had je, je verstand maar moeten gebruiken.
Een moeder

Reactie: (Jimmy)
11-4-2010, 20:31
Donder op met je streetrace en weet ik veel wat voor dwaze ideeen je heb toon wat respect of ga ergens anders heen
Sterkte aan de nabestaande
Rust in vrede allebij..

Reactie: (Rodi)
11-4-2010, 19:40
@ Bos, ben het met je eens wat betreft het rijgedrag van sommige jonge zogenaamd "stoere gastjes"ik erger me er heel vaak aan. Met of zonder petjes zitten ze achter het stuur van b.v. een snelle BMW. Hoe ze daaraan komen vraag ik me dan af. Als 20 jarige in dat soort auto’s rijden. Van Pa? of....?
maar dat is een andere discussie.
Mijn vraag aan @ Bos, je stelt dat de jongens wellicht bezopen waren.
Was dat werkelijk zo? Dat heb ik nergens in de berichtgeving terug gevonden.
Is het misschien zo, dat vanwege de 00.00 uur maatregel er toestanden ontstaan dat een ieder, ook de compleet onschuldige fietsers, zich nog naar een café haasten om voor de toegangsstop binnen te zijn?
Of heeft het een niets met het ander te maken?
De families en vrienden die dit afschuwelijke leed moeten doormaken wens ik alle sterkte en mijn innige deelneming.

Reactie: (Bob)
11-4-2010, 19:30
Ja Jeremy,dat is vervelend als de waarheid verteld wordt.Respect moet je verdienen,en dat verdien je niet door stoer rond te gaan racen.Het is wel duidelijk dat ze daar geen 30 gereden hebben,maar flink harder.Hopelijk is dit een (dure)les voor elke dappere jongere die zo nodig moet racen,veel sterkte voor de familie van die jongens!

Reactie: (Tsiburaska)
11-4-2010, 19:22
@ Truus,
Elders is een gelijkwaardige drempel met vrijwel zelfde hoogte in rustig 60 km gebied om te testen.
Een ervaren rally rijder met rolbeugel in iets oudere BMW is beschikbaar en met gelijkwaardige banden is het dan te zien dat met harde vering vanaf 80 km los zal komen.
De afstand die je vliegend afleg is dan uit te testen om de werkelijke snelheid van gister ter hoogte van de viskraam drempel te berekenen.
Vooral omdat ik vermoede dat de zebra 150 meter eerder voor de Aldi langzamer werd genomen en geen sporen achter liet zoals ik zelf op afstand zag.
Ik hoorde de motor in toeren klimmen dus daar kwam deze ook al los.
Pas later bij Het Gouden Hoofd herkende ik Robin en Freek met hun BMW, dus eerst zag ik een grijze waas die ik nauwelijks herkende, maar de landing was dus voorbij de zijweg 20 á 30 meters verder.
Ik kwam dus van de Houtduif en zag ze vliegen.
Helaas moet ik nu bekennen dat hun vrienden en vriendinnen niets mis mee is en keurige pubers die best mee vallen.
Toen ik die leeftijd had was ik tenslotte ook wel eens..... niet zo braaf.

Reactie: (jeremy)
11-4-2010, 19:11
als je niet normaal respect kan op brengen hou dan gewoon je bek hier over Rust In Vrede

Reactie: (bos)
11-4-2010, 18:33
wanneer leren dit soort "stoere" gastjes nou eens dat het juist NIET stoer is om hard te rijden? Danwel bezopen achter het stuur te gaan zitten?
Ik denk niet dat ze het ooit leren.
Daarom lijkt het me wel een goed plan om kinderen die hun rijbewijs net hebben voor de eerste 5 jaar te verplichten in een klein autootje te rijden, met maximaal 60 pk.
Pas dan hebben ze voldoende vaardigheden om meer pk’s aan te kunnen....

Reactie: (Michael)
11-4-2010, 17:41
matties we zullen jullie nooit vergeten.. wat er gebeurt is is niet te beschrijven met woorden en had niet mogen gebeuren!! Julie zullen voor altijd in gedachten blijven... We zullen jullie missen!! Mogen jullie rusten in
vrede!!

Reactie: (marielle)
11-4-2010, 13:34
Mijn god, wat moet dit een klap zijn geweest. En een schrik! Ik heb bij dit bericht echt bijna moeten huilen. Ik zag het helemaal voor me. Wat een paniek in de auto en buiten de auto voor de omstanders. Je ziet het zo voor je gebeuren... rent naar de auto en dan die blik van de gewonde jongens...Kippenvel..Waarom ook zo hard? En nog maar net je rijbewijs( niet dat als je hem langer hebt het beter af zou lopen) Maar daar gaat het nu niet om. Het gaat erom dat er midden in de nacht politie bij de familie op de stoep staat om dit slechte nieuws te moeten vertellen. Wat dacht je van de omstanders die het hebben zien gebeuren. Laat dit een leer zijn voor alle jonge, maar ook oudere bestuurders. Niemand wil politie op de stoep van zijn familie met slecht nieuws! Stoer rijden is je aan de snelheid houden! Heel veel sterkte voor alle betrokkenen. Dit wordt voor vele een hele andere zondag. Mij zal het de hele dag door mijn hoofd spoken.

Reactie: (magnetron)
11-4-2010, 13:27
Dat is onzin, je gaat niet midden in een dorp een auto met opzet crashen om te kijken wat er gebeurt. Overigens geloof ik best dat je bij 70 kilometer per uur al snel de grip kunt verliezen op zo’n drempel.

Reactie: (Truus)
11-4-2010, 11:41
Als de Politie wil kan ik een gelijkwaardige BMW regelen die iets hoger staat wegens andere banden.
Ze kunnen dan zien dat je tussen de 70 en 80 KM/h los kunt komen van het wegdek.
Hiervoor is afsluiten Westerblokker noodzakelijk, maar gezien het aantal getuigen dat dichterbij was zal mijn vriend die verder weg was zich niet melden.
Hij hoorde meer dan hij kon zien.