Brand in trappenhuis Sterflat veroorzaakt door scootmobiel

7-6-2010

HOORN - Vannacht rond 03.20 uur ontstond er een brandje in een booster die stond geparkeerd op de vierde verdieping van een flat aan de Astronautenweg. Omdat er veel rook vrij kwam heeft de politie enkele bewoners van naastgelegen appartementen korte tijd geëvacueerd. Eén baby had last van de rook en is even onderzocht in de ambulance.
 
Verder deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De booster raakte geheel vernield en de brandweer heeft het vuur geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Verhuurder IntermarisHoeksteen gaat samen met de brandweer en politie op zoek naar de oorzaak van de brand. Dankzij de calamiteitenpoule van de corporatie was er ’s nachts snel een medewerker ter plaatse om de schade op te nemen en meteen actie te ondernemen voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

De bewoners
IntermarisHoeksteen heeft maandagochtend alle bewoners van de betreffende flat in een brief geïnformeerd over de brand. Medewerkers leefbaarheid zijn in de wijk aanwezig om met bewoners te praten en eventuele vragen te beantwoorden. Dankzij deze maatregelen zijn de bewoners erg rustig gebleven en weten zij waar ze terecht kunnen met hun vragen. Middels brieven blijft de corporatie hen op de hoogte houden van de vorderingen. Binnenkort gaat IntermarisHoeksteen verder in overleg met de huurdersvereniging over preventieve veiligheidsmaatregelen in de Sterflats.

Bewoners die in de nacht van 6 op 7 juni iets verdachts hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie van Noord-Holland Noord, via telefoonnummer (0900) 8844.

Schoonmaken
Het trappenhuis heeft vanaf de vijfde verdieping naar de zevende, de bovenste, verdieping veel roetaanslag. Ook het trappenhuis bij de benedenverdiepingen heeft roetschade opgelopen. IntermarisHoeksteen heeft hiervoor meteen een schoonmaakbedrijf ingezet.

Schade herstellen
De lift is vanwege eventuele waterschade na de bluswerkzaamheden buiten werking gesteld. Het onderhoudsbedrijf van de lift heeft opdracht gekregen de lift maandag weer te laten functioneren. Bewoners die afhankelijk zijn van de lift en deze maandag nodig hadden, zijn door de medewerkers leefbaarheid naar beneden geholpen. Ook de verwarmingsinstallatie was door de brand uitgevallen, deze is maandag weer herstart. Een glaszetter zal de gesprongen ruiten vervangen door noodruiten en er wordt nieuwe verlichting aangebracht.

Vragen
Bewoners die vragen hebben, kunnen bellen met het Klantcontactcentrum van IntermarisHoeksteen via telefoonnummer (0229) 25 85 85.

Reacties
Reactie: (Ikke)
8-6-2010, 10:04
en het is ook nog eens op de 4de verdieping en niet op de vijfde ;-)

Reactie: (AKO)
7-6-2010, 16:20
Even goed lezen karel, het was een invalidenwagen... Vrij logisch dat iemand die slecht ter been is hiermee naar boven gaat.

Reactie: (Karel)
7-6-2010, 15:28
Wat doet in vredesnaam een scooter op de 5e verdieping. Horen die dingen niet gewoon in een bergruimte te staan. Ik denk dat er toch opzet in het spel is. Je had er niet aan moeten denken dat zoiets volledig uit de hand kan lopen.