Hoornse woensdagmarkten gaan 47e jaar in

28-6-2010

HOORN - Al 47 jaar worden in de Hoornse binnenstad gedurende de zomermaanden de overbekende Woensdagmarkten georganiseerd. Deze evenementen worden georganiseerd door Binnenstadsmanagement Hoorn (www.mooihoorn.nl) welke verantwoordelijk is voor de promotie van de binnenstad.

Het uiterst succesvolle thema “Antiek-, Kunst- en Verzamelmarkten”  wordt gecontinueerd in zeven Woensdagmarkten die elk een aanvullend thema hebben. Zo worden de evenementen extra aantrekkelijk gemaakt voor iedereen die Hoorn een dagje aandoet.

Verschillende straten, verschillende markten
Net als bij eerdere edities bestaan de woensdagactiviteiten uit verschillende onderdelen. Zo is er een kunst- en boekenmarkt die in samenwerking met Koos Beemsterboer wordt georganiseerd. Dit onderdeel bestaat uit kramen vol met kunst direct van de kunstenaar, dus redelijk geprijsd. Wat kunt u zoal verwachten: natuurlijk schilderijen in olieacrylverf, aquarellen en pastels met onderwerpen zoals realisme (herkenbaar), landschappen, abstracten, magie en spiritualiteit. Verder sieraden van goud, zilver, emaille of keramiek, stalen objecten en ook beelden van brons, speksteen en hout. Verder is er iedere week een ambachten- en creativiteitsmarkt. Hier vindt u mensen die klantklossen, zijde beschilderen, boekbinden, kalligraferen, poppen maken, quilten en nog veel meer.

Markt
Zeven Woensdagmarkten staan er dit jaar op de agenda voor de komende zomer. Iedere dag wordt het gehele “marktrondje” gevuld van 10.00 tot 17.00 uur tussen de 100 en 150 kramen en wekelijks is er een ander thema.

Deze thema’s zijn:
Woensdag 30 juni  Creatief Hoorn
Weefmarkt, demonstraties, ambachten en muziek
Woensdag 7 juli  Moet je eens Hoorn
Platen en CDbeurs, muzikanten
Woensdag 14 juli  Hoorn for Kids! + Ponydag Hoorn
Ponydag, de Hoornse X Factor (opgave via info@mooihoorn.nl)
Woensdag 21 juli  Clowntjesdag Hoorn
Gratis kinderattracties, schminken
Woensdag 28 augustus Howdy Hoorn! + Dag van het Paard
Linedancing, ponyrijden, westernranch en cowboyactiviteiten
Woensdag 4 aug. Hoorn in Beweging
Openlucht Biljarten en kinderattracties
Woensdag 25 aug. Hoorn op Rolletjes
Oldtimershow, rondrit en kinderattracties

Meedoen aan de markt:
Mensen die mee willen doen aan een van de thema-onderdelen van deze markten of met hun eigen verzameling, vereniging, kunstwerken of andere artikelen op een van de markten willen staan wordt verzocht contact op te nemen met het organisatiebureau! Het telefoonnummer is: 0228-593755 en het e-mailadres is info@edithhartog.nl Alle informatie is ook te vinden op de website www.edithhartog.nl

Oproepkrachten gezocht:
Voor de thema’s die met kinderen te maken hebben zoeken wij nog steeds enthousiaste mensen die het leuk vinden om een dagje te helpen. Het gaat dan om het schminken van kindergezichtjes en het begeleiden van attracties. Lijkt het je wat? Stuur dan een mailtje voor meer informatie naar info@edithhartog.nl

Thema Woensdagmarkt 30 juni:  Creatief Hoorn
Wevers, kantklossers, spinners, vilters, quilters en alle andere liefhebbers van hobby op textielgebied worden op woensdag 30 juni op hun wenken bediend. Een groot gedeelte van de themamarkt wordt ingenomen door Weefcontact Regio VI.

Dit is een weefkring die bestaat uit wevers die thuis weven en maandelijks ook weefbijeenkomsten houden. Weven is “in”, dat blijkt uit het feit dat er maar liefst zes weefkringen in Noord-Holland actief zijn.
Tijdens deze Woensdagmarkt kunt u kennismaken met dit eeuwenoude ambacht in al haar facetten. Ruim 100 kramen zullen deze dag bezet zijn met mensen die hun zelfgemaakte producten tonen. Daarnaast geven zij graag tekst en uitleg over deze producten. Tevens staan er mensen omheen die van alles verkopen, van zijde, verf, garens, kleding, kralen tot zelfs reizen naar India.

Daarnaast is er een grote groep creatieve hobbyisten en ambachtslieden die met recent werk naar de markt komen. Er zijn poppen, beren, bloemstukken, gebruiksvoorwerpen, kleding, decoratie, sieraden, schilderijen te zien en te koop.
Joop Fenstra vertoont creatieve goochelkunsten op de Nieuwstraat, ook zijn daar workshops schilderen voor kinderen.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord   antiek- en curiosamarkt
Grote Noord   weefmarkt
Nieuwstraat   hobby- en creatiefmarkt, goochelaar en workshops      schilderen  
Gouw    hobby- en creatiefmarkt
Gedempte Turfhaven kunst-,  hobby- en creatiefmarkt
Breed    kunstmarkt


Reacties
Reactie: (Frits)
10-7-2011, 12:01
Bijzonder: Een Google-advertentie op de site MooiHoorn.nl van Binnenstadsmanagement Hoorn die Amsterdam promoot: “De hele dag parkeren in hartje Amsterdam voor € 20,-“

Reactie: (Eric)
24-8-2010, 23:47
Nou @Joop dan ben je zo’n beetje de enige in Hoorn!!
Dit concept is toch volkomen achterhaald.
De bezem door die organisatie.

Reactie: (joop)
24-8-2010, 23:42
hele leuke markten ga zo door.