Samir Bashara nieuwe fractievoorzitter GroenLinks

24-8-2010

HOORN - Samir Bashara volgt Jan de Boer op als fractievoorzitter van GroenLinks Hoorn. Jos Kamminga neemt de vrijgekomen plaats in van Jan de Boer in als raadslid in de gemeenteraad van Hoorn.

Samir Bashara is 28 jaar en werkt als beleidsadviseur Jeugd, Onderwijs en Brede Schoolontwikkeling bij de gemeente Zaanstad. Jos Kamminga is 47 jaar en werkt als woonbegeleider bij Brijder verslavingszorg in Koog aan de Zaan. Hij was het laatste jaar van de vorige raadsperiode al raadslid namens GroenLinks en keert dus terug in de fractie.

Jan de Boer wethouder in Harlingen
Kort voor de zomer kondigde voormalig wethouder en fractievoorzitter Jan de Boer zijn vertrek aan, als gevolg van zijn toetreden tot het college van B&W in Harlingen. De Boer krijgt in Harlingen als wethouder onder andere de portefeuilles Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Financiën onder zijn hoede. Met zijn vertrek ontstonden gelijktijdig twee vacatures binnen de fractie, namelijk voor het raadslidmaatschap en het fractievoorzitterschap voor GroenLinks Hoorn.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
30-8-2010, 16:07
Naar wie toe? @Jos Kamminga.
U maakt me nieuwsgierig welke fracties door u met het etiketje ’’rechtse hobby’’ benoemd zullen worden.

Reactie: (jos Kamminga)
30-8-2010, 13:33
samir gefeliciteerd!
Kennis over de financiering van de gezondheidszorg is bij sommige forum bezoekers wel wat gedateerd.
Ook is het nogal plat om te veronderstellen dat de eenige kennis die iemand heeft met zijn beroep/broodwinning te maken heeft.
Mooie nieuwe term die ik hier heb ogedaan."rechtse hobby" ga ik zeker in de raad gebruiken!

Reactie: (Samir Bashara)
26-8-2010, 12:07
Een herhaald dankwoord voor de later geplaatste succeswensen.

En @Henk Mol: ik nodig je hierbij van harte uit om een fractievergadering van ons te bezoeken. Ik wil het graag met je hebben over jouw ideeën ten aanzien van ’wat er leeft’ in de niet-gesubsidieerde sector.

Een kopje koffie mag ook.

Samir Bashara

Reactie: (Henk Mol)
25-8-2010, 13:02
Volgens mij heeft de redactie het topic over oorringetjes gesloten op 24 aug om 19.38 uur. Maar er schijnen nogal wat ego-tripperjes op dit forum te zitten die persé het laatste woord willen hebben. Het zij ze gegund.

Mijn eerste reactie op de nieuwe samenstelling was echter:

Als ik hun beroepen zie maak ik me zorgen. Beiden hebben meer verstand van uitgeven dan van geld verdienen.

En dat lijkt me wel relevant. Met zo’n samenstelling vraag ik me af of de fractie voldoende kennis heeft van wat er buiten de gesubsidieerde sector leeft. Maar ik zou zeggen, overtuig mij in de resterende tijd tot de volgende verkiezingen.

Reactie: (Qwartje)
25-8-2010, 12:33

@Olaf @Lucas

Groot gelijk, @mijne heren. Deze discussie is inmiddels dermate uitgewalst, dat bepaalde plattitudes de overhand dreigen te nemen. Ik stel voor om hiermede af te sluiten en @Samir Bashara gewoon z’n werk te laten doen.

Waar enkele respondenten de deelname van politici aan dit forum van harte verwelkomen, slaat @Nomen Nescio in een melige stuip en gaat fröbelachtige bijnaampjes voor hen verzinnen. Sommige volksvertegenwoordigers hadden net schoorvoetend één schoen over de grens gezet, en trekken die weer schielijk terug naar veiliger oorden. Want voor je het weet ontaardt een bijnaampje tot een scheldnaampje. Olie op het vuur voor enkele oude twitter-olifanten die heftig tegen nicks blijven trompetteren.

Aangaande de WMO-perikelen, @Lucas, heb ik hier in eerdere instantie al wat opmerkingen geplaatst. De SP verricht in dezen uitstekend (veld)werk. Ik zal er, op de juiste plek, op terug komen.

Wat mij betreft: einde discussie.

Reactie: (Olaf)
25-8-2010, 11:43
Al heeft de heer Bashara een oranje snavel een blauwe veren en luistert naar de naam Pino. Als hij zijn werk maar goed doet! Van harte met je benoeming. Overgens geen GL liefhebber maar dat terzijde).

Reactie: (Lucas)
25-8-2010, 11:28
Kom je terug van vakantie. En meteen kom op de Hoorngids in de non-discussie over de oorringen van de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks in Hoorn. Nou, het het gaat staat beter in Hoorn. Als we nog niets over de inhoud kunnen zeggen, beginnen we maar over hoe politici er uit zien. TYjonge, nou, volgens mij was er in de vorige periode een dame met een neusringetje, mevrouw E. de Groot. En hadden we vier homo’s in de gemeenteraad. Daar heb ik toen ook niemand over horen praten.

Kunnen we het eindelijk weer over echte onderwerpen hebben? Zoals het onderwerp hoe het nòg beter kan worden met de Stoomtram (zia aldaar). En over de WMO (zie aldaar, de bijeenkomst van de Socialistische Partij). Maar goed, de WMO zal wel een te moeilijk onderwerp zijn voor de andere mensen...

Reactie: (martin mutter)
25-8-2010, 11:17
@ Nomen, Hoorn is wel een dorp maar een "gat"lijkt mij iets te ver gaan. Ik denk overigens dat Qwartje beter klinkende bijnamen kan verzinnen.

Reactie: (nomen nescio)
25-8-2010, 11:02
ctie @Jeroen, zullen we, nav uw onderllinge discussie, dan maar
bijnamen verzinnen voor ’’onze politici’’’? En dan hierbij vast een voorstel (of voorschot);
Samir; Ringetje,
Patricia, Yoko Ono
Leny Molema, mrs.AED
wethouder Louwman: De bok(op de haverkist, vanwege de financiën)
wethouder Ruppert, de "onderkoning"
Van Hilten, de dominee(zag hem op een foto nl. met geloken[=gesloten] ogen staan)
renckens(vanwege zijn lengte en ’’dunheid’’) de lucifer
Judith de Jong(vanwege haar standpunt in de avondklo-affaire) noemen we voortaan de Kroegkoningin
Burgemeester Onno korten we gewoon af tot burrie.
Mijn excuus aan betrokkenen, mochten ze zich niet zo gevleid voelen, het is niet aan uw adres bedoeld.
de discussie over identiteiten toont overigens wel aan dat hoorn nog steeds een ’’gat’’ is, waar iedereen graag iedereen wil kennen en er, omdat men niet iedereen kent(is m.i. onmogelijk in een gemeente
met 70.000 inwoners), maar "vrolijk" de aloude dorpsroddel op loslaat.
En samir mag oorringetjes dragen, en het mag sommigen opvallen en sommigen mogen dat minder gewenst vinden, ik denk dat die discussie wel zal overwaaien/doodbloeden. Over enige tijd praat niemand daar meer over en draagt Samir misschien(?) nog maar 1 oorringetje. En of de ombuiging naar 1 oorringetje het nieuws nog zal halen, waag ik te betwijfelen.





Reactie: (Cor Dol)
25-8-2010, 08:23
Veel succes Billy Boy. ;-)

Reactie: (Jeroen)
25-8-2010, 01:11
@Redactie:

Slecht lezen is het één, ik deed het ander: ik koppelde een ander voorvalletje van reactiefunctie-uitzetten op deze site aan uw zin "...maar hopen dat we de reactie-functie niet uit hoeven te zetten...". Bij die vorige keer waren toen alle reacties ook meteen verdwenen (die discussie betrof de identiteit achter het pseudoniem @Qwartje). Vandaar dus mijn zinsnede "...een hele discussie deleten...".

Ik zal het met andere woorden zeggen: als iemand de opvallende oorringen van Samir in het oog springen en die wil daarover schrijven, dan is het de vrijheid die hem/haar dat toestaat. Ook als een ander persoon dáár weer op wil reageren, mag dat. Dat valt buiten artikel 1 van de Grondwet: ”Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”
Daarnaast: "Hoorngids geeft lezers op de website de mogelijkheid te reageren op nieuwsartikelen. Het feit dat een mening of visie op maatschappelijke gebeurtenissen wordt gepubliceerd impliceert niet dat Hoorngids die mening ook deelt of op welke wijze dan ook ondersteunt."

U kunt dus foto’s van elk gemeenteraadslid blijven publiceren. Ook al is het plaatsen van een oorring geen maatschappelijke gebeurtenis...

Reactie: (martin mutter)
25-8-2010, 00:59
@ ruud, ik weet nu even niet wat jij nu wilt, je feliciteert Samir, volgens mij terecht. En vervolgens wil je de stoomtram de reclame pot
leeg laten halen. Was de groenlinks wethouder de Boer niet de uitvinder van de reclamebelasting ? Het kan ook zijn dat het aan de temperatuur hier ligt 34 graden om 0.52uur, tijd voor een mojito.

Reactie: (Nomen Nescio)
25-8-2010, 00:50
@Jeroen; :-) Wel een ’’mooie fotogalerij’’ trouwens.

Reactie: (ruud van Vliet)
25-8-2010, 00:20
Heel hartelijk gefeliciteerd!
ik ben blij met dit raadslid, eindelijk wat verjonging! dat zou Hoorn wel kunnen gebruiken. heel veel succes!

Reactie: (REDACTIE)
25-8-2010, 00:15
@Jeroen,

Jeroentje toch, wat lees je slecht. Nergens dreigt de redactie met het verwijderen van reacties. We willen alleen in de toekomst foto’s blijven plaatsen van raadsleden zonder dat er alleen over een oor, een haartje, een knipoogje, een tandje wordt gesproken. We stelden voor om inhoudelijk te praten over Hoornse zaken. En als er alleen maar over ringetjes zou blijven worden geklaagd zouden we misschien de reactiemogelijkheid uitschakelen. Dat is iets anders dan reacties verwijderen.

En zelfs Jeroen krijgt geen mail van de redactie als een reactie wordt verwijderd. Dan voldoet die reactie gewoon niet aan de paar regels die in ons Colofon staan. En zoals dit topic bewijst, grijpt deze redactie niet overdreven snel in.

Dus ga gerust weer over Hoornse Zaken verder praten.

Reactie: (Jeroen)
25-8-2010, 00:10
Jammer, @Nomen Nescio. Had ik net je foto gevonden:

http://www.rogertonnaer.nl/index.php?ID=1&subID=174

Weer niet, dus...

Reactie: (Nomen Nescio)
25-8-2010, 00:04
O o o @Marie: Waar zie jij mij nou voor aan? Wat een eer krijg ik, een eer die mij absoluut niet toekomt!
Was ’t maar waar wat jij denkt, dan zat ik gebeiteld!
het vleit mij trouwens wel dat er over mijn identiteit gespeculeerd wordt. Die "eer" deel ik vermoedelijk met @Qwartje, van wie één zin bij een ander item al een tip van de sluier omntrent diens identiteit en/of werkzaamheden voor mij heeft doen oplichten.

Reactie: (Marie)
24-8-2010, 23:45
@Nomen N!!!!! wat schrijf jij nou!
als deelnemer aan de politiek en commissielid van de fractie Tonnaer moet jij toch weten hoe raadsleden heten en dan weet je ook precies zoals de @ redactie stelt dat er een raadslid is die de naam Piet Mol draagt en dat deze niets van doen heeft met @ Henk Mol.
en waarom zouden raadsleden niet mogen reageren op Hoorngids?? Jij als commissielid mag dat wel?
Kom nou toch, nu begin je op de fractievoorzitter van het CDA te lijken.Je weet van hem wel de juiste naam mag ik aannemen?????
En zijn nick?
Ik heb respect voor alle mensen die onder eigen naam reageren maar als ik zie hoeveel modder er soms over ze uitgestrooid wordt kan ik me best voorstellen dat ze huiverig zijn om een reactie onder eigen naam te geven.
Nee lekker makkelijk reageren onder een valse naam hé? @ Nomen Nescio of moet ik M......S zeggen???

Reactie: (Jeroen)
24-8-2010, 23:09
Allereerst een welverdiende felicitatie voor de heer Bashara, die hopelijk nu niet gaat twijfelen om zijn oor helemaal vol te laten ringen als die wens al aanwezig was. Hij heeft zich reeds bewezen in deze gemeenteraad met een fris en jong geluid, de gedachten verwoordend van de burgers namens wie hij, ondanks de ondankbare taak, toch maar zitting in de gemeenteraad heeft genomen van een stad waarin het momenteel niet gemakkelijk is om dat te doen. Vier jaar lang carrièreopoffering in de functie beleidsadviseur bij de gemeente Zaandstad wordt hopelijk ietwat goed gemaakt met deze stap voorwaarts in de lokale politiek.

@Redactie:

Waarom dreigen met het uitzetten van de reactie-functie? 48 Reacties kunnen niet allemaal gaan over de benoeming van de heer Bashara en in de colofon staat toch ook dat de meningen van reageerders niet representatief zijn voor de mensen achter Hoorngids? Ik weet dat er soms reacties van mij worden verwijderd (waarvoor dan graag even de reden per mail), maar een hele discussie deleten lijkt me wat zonde van de objectieve reputatie van Hoorngids als forum voor/van de stad.

Reactie: (Qwartje)
24-8-2010, 20:50

@Redactie

Hoeft niet te moeten, @Redactie. Het gegeven dat Samir Bashara fractievoorzitter is geworden van GroenLinks is bluntly het nieuws-onderwerp. En dat is, zo komt het me voor, nu wel afdoende tot het forum doorgedrongen. Dat de spiegel die sommige mensen zichzelf daarbij in de comments voorhielden niet-aangeboren elementen als bril, beugel, kronen, kunstgebit, contactlenzen, facelift en mogelijk een pruik zonder afwijzend commentaar reflecteerde zegt eigenlijk genoeg.

‘We‘ zijn dunkt mij volwassen genoeg om de discussie zonder boze ban van bovenaf om te buigen of af te sluiten. Wanneer ’n enkeling toch nog denkt Bashara’s bijoux te moeten bashen, kan die eventueel van een topic-muilkorfje worden voorzien. Maar het blijft een discutabele, fatsoenshalve uitgedeelde eh, oorvijg.

Inmiddels schaar ik mij ten warmste achter @Matthijs, waar hij de deelname van politici aan het forum toejuicht.

Reactie: (Bob van Leeuwen)
24-8-2010, 20:02
Mag ik eens iets raars zeggen?

Is het niet zo dat als, zoals beweerd wordt, een deel van de bevolking (arbeider, ondernemer, wat dan ook) de oorbellen niet tof vindt, dat ik hier automatisch uit mag op maken dat er dus ook een groot deel is dat er geen probleem van maakt c.q. ze mooi vindt?

Laten we dan net doen of Samir dat deel representeert, lachen.

vrijzinnige groet.

Reactie: (redactie)
24-8-2010, 19:38
Aan allen die aan deze topic meedoen.

Zullen we het over belangrijke zaken in onze stad gaan hebben? Laten we deze discussie een positieve draai geven door raadsleden op urgente zaken te wijzen...

Overigens is volgens ons Henk Mol geen raadslid, wellicht verward met Piet? En Henk bedoelde het inderdaad niet zoals door sommigen nu uitgelegd wordt.
Overigens lijkt de laatste zin van Matthijs weer olie op het vuur...

We willen in de toekomst als redactie graag nog foto’s van raadsleden plaatsen. Met dit soort discussies durven we dat bijna niet meer.

We doen het niet snel (dit topic maakt dat wel duidelijk), maar hopen dat we de reactie-functie niet uit hoeven te zetten...

Reactie: (Matthijs)
24-8-2010, 19:22
Dit begint het vreemdste topic ooit te worden hier. Dom gezwets over uiterlijkheden, met als uitvlucht dat deze persoon dat natuurlijk zelf niet vindt, maar slechts de boodschap van anderen verkoopt. Een serieus forum onwaardig. En dan onze eigen Nomen Nescio die politici berispt omdat zij op Hoorngids discussieren? Eindelijk! Prachtig. Bashara, Franke en Helling zijn voorbeelden van politici die de aansluiting met, en het gebruik van, social media, niet gemist hebben. Driewerf hoera! En Samir: gefeliciteerd. Ook met oorbellen. (Zonder staat trouwens wel netter ;-)

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 19:14
@Chris Bakker
Vanwaar de zinsneden "dat juist ú er een vreemde opvatting op nahoudt" en "uw mening"?
Lezen is blijkbaar niet uw sterkste punt, want in mijn berichten geef ik juist aan dat het mij een zorg zal zijn, maar etc.....

Uiteindelijk was mijn eerste reactie slechts een bedachtzaam instemmen met de opmerking van Folly (heel lang gelden in deze discussie). Maar blijkbaar is dat te veel leeswerk voor u.

Reactie: (robbie.)
24-8-2010, 19:06
@Samir Bashara

... de evaluatie van het beleid dat nog immer een vervroegde sluiting van het toegangsuur......
Je wordt op je wenken bediend. Want I&O Research heeft op 16 augustus j.l. op haar website www.ioresearch.nl een aantal voorzichtige conclusies getrokken over de integrale aanpak van het West-Friese alcoholbeleid.Wie erin geinteresseerd is surft naar de website. Voor anderen: het gaat de goede kant op.
Tot slot wil ik je veel succes wensen. Het is verheugend dat jeugd zitting neemt in een door super-senioren gedomineerde raad.

Reactie: (Chris Bakker)
24-8-2010, 19:04
@Henk Mol
Wereldvreemden? Is het één moment bij u opgekomen dat juist ú er een vreemde opvatting op nahoudt waar het de acceptatie van iemands uiterlijkheden betreft? Of wordt uw mening op verjaardagen nu eenmaal altijd onderschreven, en vervolgens klakkeloos tot norm verheven?

Reactie: (nomen nescio)
24-8-2010, 18:38
Zo maar even een opmerking tussendoor: Is dit een topic van raads- en andere leden?
Cees Franke, Arthur helling, Samir Bashara, Henk Mol. Ik lees namen van raadsleden! Prima als men wil discussieren met elkaar, maar wel svp in de raads- of commissievergadering. Er is trouwens vanavond een commissievergadering, dus....?

Reactie: (Robert )
24-8-2010, 18:33
@Henk Mol Haha Wereldvreemden! Echt als ie grap bedoeld was, is ie goed. Tegeltjeswijsheden zijn soms ook heel nuttig, zoals deze die ik in Ierland tegenkwam: "Never eat yellow snow."

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 18:22
Wat is het kenmerk van tegeltjeswijsheden?
Dat is dat ze idealen zijn die niet overeenstemmen met de werkelijkheid.
Als ik de afgelopen reacties lees krijg ik sterk de indruk met een stel wereldvreemden te maken te hebben.

Maar ik heb al vele malen gezegd: het zal mij een zorg zijn hoe iemand er bij loopt, maar soms wordt iemand met een bepaald uiterlijk minder geaccepteerd. En dat moet iemand zich realiseren.

Reactie: (Cees Franke)
24-8-2010, 18:18
@ Samir. Ook op Hoorngids feliciteer ik je met je benoeming. Al was ik er op Twitter reeds als de kippen bij .. Het doet mij deugd dat je, net als Arthur Helling, dit medium voldoende serieus neemt om inhoudelijk te reageren. Sommige politici in Hoorn denken daar gans anders over. Ik wens je succes!

Reactie: (Robert)
24-8-2010, 17:54
Kan ik deze op een tegeltje krijgen:
"Wie over uiterlijk valt moet z’n innerlijk eens laten nakijken"

M’n petje af @Qwartje

Reactie: (Chris Bakker)
24-8-2010, 17:40
Geachte heer @Mol,
Vooropgesteld dat uw argumentatie hout snijdt, zouden wij daaraan toe dienen te voegen dat mensen met een te hoge BMI ook uit de raad & overige openbare functies geweerd dienen te worden.
Volstrekt niet representatief, getuigend van een zwakke wil en een hang naar een ongezonde levensstijl. Selecteren aan de poort dan maar?

Nee, liever sluit ik mij aan bij de prachtige openingsquote van @Qwartje.

Reactie: (Samir Bashara)
24-8-2010, 17:31
@qwartje

Zoals u, heer Qwartje, ongetwijfeld hebt vernomen, heeft ondergetekende daags na installatie van het nieuwe college zijn ongenoegen uitgesproken over het compromis van 01:00 uur. De evaluatie van het beleid, dat nog immer een vervroeging behelst van het toegangsuur, wordt met belangstelling afgewacht. Met dank voor de succeswensen.

Samir Bashara

Reactie: (Samir Bashara)
24-8-2010, 17:27
@folly

Dank je. En graag.

Reactie: (Qwartje)
24-8-2010, 17:12

@Samir Bashara

Wie over uiterlijk valt moet z’n innerlijk eens laten nakijken.

Heer @Bashara: sterkte en succes met de uitvoering van uw genomen besluit. We hebben elkaar eerder al eens genoeglijk toegesproken over het spanlaken van een duurzame sponde heen. Ten tijde van het roemruchte Foreesten Dutje van uw partij. Ik breng u in herinnering hoe u op woensdagavond 27 januari om 23.49 uur op dit forum verklaarde: “Wij willen bewijs zien voor het heilzame effect van het Urker sluituur, opdat het wordt teruggedraaid wanneer dit bewijs uitblijft.”

U doelde daarmee, bij nader inzien, op de Avondklok. Die is nog immer, zij het halfslachtig, van kracht. Gloort er aan gindse horizon al een sprankje van bewijs voor het heilzame effect daar van? Ik vraag het maar even, want het is de laatste tijd zo bedenkelijk stil aan de overkant.



Reactie: (Folly)
24-8-2010, 17:00
@Samir: Nou, sterkte er maar mee dan! En dan het ondernemende en representatieve, dat houden wij de komende jaren in de gaten.

Reactie: (Samir Bashara)
24-8-2010, 16:21
Met excuses voor de twee opeenvolgende ennen.

Reactie: (Samir Bashara)
24-8-2010, 16:15
Beste Henk, denk je dat mijn perspectief op mobiliteit binnen mijn organisatie er beter op is geworden? Voor mij geldt, net als voor een ieder uit het bedrijfsleven, dat ik een keus heb moeten maken. En dat heb ik gedaan. En daarmee kom ik voor minimaal vier jaar vrijwel zeker niet in aanmerking voor enige vorm van promotie. Dit ter informatie.

Reactie: (jurrien)
24-8-2010, 16:14
@Henk mol,

Denk dat je me niet goed begrijpt ofzo... Niks neerbuigend aan hoor! Heb zelf lang getwijfeld om me beschikbaar te stellen voor een verkiesbare plaats, maar kwam tot de conclusie dat ik er gewoonweg geen tijd voor heb (werk in ploegendienst)

En verheven? Nee, niet echt, ben nog een ouderwetsche arbeider...

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 16:02
@Jurrien
Wat een ongelofelijke neerbuigende en denigrerende opmerking over de mensen met een beroep waar jij je zo te lezen ver verheven boven voelt. Is dit het standaarddenken in GL?
Ik denk dat jij er geen benul van hebt dat veel (niet alle) mensen in het bedrijfsleven niet eens vrij kunnen krijgen voor raadswerk. Tuurlijk ze hebben er recht op, maar als ze er gebruik van maken krijgen ze een keurig bureau zonder verder toekomstperspectief in het bedrijf. En bij de eerste reorganisatie liggen ze eruit.
Zo gaat datin de echte wereld!

Reactie: (Samir Bashara)
24-8-2010, 15:55
Besten,

Bedankt voor de vele leuke reacties, felicitaties, welgemeende adviezen en de enkele stupiditeit. Ik zal mij als oorringdragende ambtenaar, waarvan akte, zo ondernemend en representatief mogelijk opstellen.

Met groet.

Reactie: (jurrien)
24-8-2010, 15:53
@henk mol,

Dat je pleit voor een betere afspiegeling van samenleving... Dat zou erg mooi zijn, maar helaas, de vuilnisman, de bakker, de stratenmaker en de vakkenvuller hadden blijkbaar geen tijd of zin.

Laten we blij zijn dat er mensen zijn die in de gemeenteraad willen plaatsnemen. En daaruit voortdurend gebasht worden op allerlei manieren. Het maakt volgens mij geen donder uit wat iemand voor z’n inkomen doet, ik geloof dat ze alles zullen doen voor de gemeente en haar inwoners.

Reactie: (CapoHoorn)
24-8-2010, 15:51
@Henk Mol tsja dat zou beter zijn maar zo werkt een democratie niet helemaal hè? Men zoekt elkaar op en begint ieder een eigen clubje. Een 2-partijen stelsel dan maar invoeren? Zou coalitie formeren een stuk makkelijker maken ;)

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 15:46
@Capohoorn
Het zou beter zijn als een partij een afspiegeling is van de maatschappij. Anders zitten er in de raad straks alleen nog maar Partijen voor de Dieren, Grieken, (Groenen?, Kruideniers, Allesweters, Linkshandigen, etcetera.
Misschien zou de burger dan iets meer vertrouwen krijgen in het bestuur.

Reactie: (Folly)
24-8-2010, 15:39
@Frits: die trui heeft (ook) niet lang stand gehouden... Kijk maar eens in het archief van hoorngids.nl van 23-06-2010: oud-wethouder de Boer wordt wethouder van Harlingen.

Reactie: (CapoHoorn)
24-8-2010, 15:35
@Henk Mol, die afspiegeling is er toch als GL en VOC allebei in de raad zitten?
@iedereen die mensen met een oorringetje niet serieus neemt: post even ’n link naar je vakantiefoto’s, dan beoordeel ik wel of jullie geschikt zijn voor onze maatschappij. Tsjonge jonge zeg....Ongelooflijk anno 2010.

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 15:27
@Robert
Ik zie het verband niet helemaal, maar begint de GL-aanhang nu al wild om zich heen te slaan? Er zijn nog geen verkiezingen hoor! Zoals je zegt laat hem zich bewijzen. Maar op de verkiezingsfoto’s t.z.t. hem niet afbeelden met zijn andere oor hoor, want dat noem ik huichelarij!Accepteer dan gewoon dat half Nederland (of Hoorn) zo benepen, intolerant en kleinburgerlijk is dat jullie hun stemmen niet eens willen hebben.
Verder zal het mij zoals ik al eerder aangaf een zorg zijn hoe hij eruit ziet, maar ik wilde alleen aanstippen dat:
- sommigen die ringen als provocatie zien
- hij bij een bepaald kringetje uit de zachte sector hoort
- dergelijke sieraden (evenals tatoeages) zeker nog niet in iedere functie geaccepteerd zijn.
En zo vind ik het wel genoeg en ik hoop dat hij er in zal slagen om van Hoorn een prachtige stad te maken. Succes!

Reactie: (Robert)
24-8-2010, 15:15
Laten we nog ’s geen nadenken over wat het woord vrijheid eigenlijk betekent. Nog 3 woorden hierover en dan ben ik er klaar mee: Benepen, Intolerant en Kleinburgelijk.

Reactie: (Frits)
24-8-2010, 14:52
@Folly, jouw opmerkingen over Jan de Boer waren, neem ik aan, sarcastisch bedoeld.

Ooit was een wethouder in een trui ook not-done. Daar hebben we ook mee leren leven. Niet zeuren over ringetjes, maar kijk naar de daden van Samir.

Reactie: (Folly)
24-8-2010, 14:29
Misschien wordt hij in de toekomst wel net zo’n "succes" als z’n voorganger Jan de Boer, die als wethouder economische zaken menig Hoorns ondernemer heeft geïmponeerd door zijn visie, daadkracht, bereidheid tot overleg met ondernemers en resultaten: de invoering van de reclamebelasting en wat toch ook al weer niet meer???

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 14:25
@Rob,
Kijk dat is nou wat ik bedoel. Iedereen moet hem maar accepteren zoals hij is (vind jij ook). Dat er anderen zijn die daar anders over denken is "gezeik" vind je.

Wat mij mag hij zich volhangen met ringetjes (en dan ook nog wat stoere tatoeages erbij) maar dat is niet de mening van iedereen.

Reactie: (rob verhoek)
24-8-2010, 14:14
Wat een gezeik over een paar oorringetjes zeg. Wat een bekrompen geesten, om iemand daar op te beoordelen.

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 14:10
@Ron
Ik vind de oorringetjes van Samir als symbool vergelijkbaar met het kapsel van Wilders. Soms is het aanvaard, maar voor sommige functies minder wenselijk. Die ringetjes staan heel stoer op het schoolplein en gemeentehuis, maar weinig volwassen en daardoor minder geschikt voor representatieve functies.

Reactie: (Ron Dol)
24-8-2010, 14:00
@Henk: blijkbaar dus toch veel vertrouwen in GL en deze coming man: ’En mocht hij Hoorn ooit als wethouder moeten vertegenwoordigen’. That’s the spirit Henk. En niet vallen over een oorringetje meer of minder. Samir: gefeliciteerd en succes!

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 13:12
@Robert, @Folly
Ik vind dat Folly wel ergens een punt heeft. Samir straalt door zijn oorringen iets uit van "zo ben ik en ik zie er uit zoals ik zelf wil". Hij lijkt niet te beseffen dat dat in zijn beroepsgroep misschien geldt, maar in andere branches echt nog niet. En mocht hij Hoorn ooit als wethouder moeten vertegenwoordigen dan zal hij daar toch echt rekening mee moeten houden.

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 13:03
Sorry, de afzender stond in het verkeerde vakje.
@Sebas,
Kromme redenering van jou voor wat betreft de Brijder. Nee het zijn geen ambtenaren, maar net als vele andere instanties en adviseurs leven ze wel van overheidsgeld (direct, via zorgverzekeringen of AWBZ). Ze eten geen boterham minder als er een economisch slechte tijd is of als de gemeente weer wat heffingen heeft bedacht. Dat is een heel verschil met iemand in de private sector die ieder jaar maar af moet wachten wat hij verdient. En dan heb ik het over de lokale ondernemers en niet de DSB’en en andere groters.
Dat het werk bij de Brijder zwaar is weet ik ook wel. Maar zo is er zo veel werk, ook op andere terreinen.
Ik pleit alleen voor een afspiegeling van de maatschappij in de gemeenteraad en zie dus niet in waarom ik GL moet vergelijken met de VOC. Maar we wachten af of ze zich ook ten opzichte van de "echte" wereld waar kunnen maken.

Reactie: (Sebas)
24-8-2010, 13:00
@Sebas,
Kromme redenering van jou voor wat betreft de Brijder. Nee het zijn geen ambtenaren, maar net als vele andere instanties en adviseurs leven ze wel van overheidsgeld (direct, via zorgverzekeringen of AWBZ). Ze eten geen boterham minder als er een economisch slechte tijd is of als de gemeente weer wat heffingen heeft bedacht. Dat is een heel verschil met iemand in de private sector die ieder jaar maar af moet wachten wat hij verdient. En dan heb ik het over de lokale ondernemers en niet de DSB’en en andere groters.
Dat het werk bij de Brijder zwaar is weet ik ook wel. Maar zo is er zo veel werk, ook op andere terreinen.
Ik pleit alleen voor een afspiegeling van de maatschappij in de gemeenteraad en zie dus niet in waarom ik GL moet vergelijken met de VOC. Maar we wachten af of ze zich ook ten opzichte van de "echte" wereld waar kunnen maken.

Reactie: (Robert )
24-8-2010, 12:43
Gewoon iemand beoordelen op wat ie doet. Samir veel succes!

Reactie: (Folly)
24-8-2010, 12:36
Zie ik daar nou ringetjes in het oor van onze nieuwe groenlinks fractievoorzitter? En zo’n man moeten we serieus nemen?

Reactie: (Sebas)
24-8-2010, 12:16
@ Henk Mol: in de eerste plaats ken ik veel goede ondernemers, in de horeca, in de bouw, etc. Ook slechte: zie de DSB Bank (jezelf verrijken over de ruggen van anderen om hobbies te kunnen betalen). En behalve @ Henk ook aan @Horinees: iemand die bij de Brijder werkt is géén ambtenaar, bovendien behoort het werk in de verslavingszorg tot de minst gemakkelijke. Ik nodig jullie uit een weekje mee te lopen. En verder verwijs ik in deze naar het boek "Het verrotte leven van Floortje Bloem" door Yvonne Keuls.

Tenslotte: laat deze nieuwe raadsleden zich eerst bewijzen, over vier, pardon drieëneenhalf jaar spreken we elkaar weer. Dan zetten we de prestaties van de GroenLinksers af tegen die van de ondernemers van de VOC Hoorn.

Reactie: (William van Kleef bestuur D66 Hoorn)
24-8-2010, 11:47
Samir,

Van harte. Veel succes.


Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 11:19
@Jurrien,
Ik spui geen mening, de praktijk zal het moeten uitwijzen of ze geschikt zijn. Ik zeg wel dat ik me zorgen maak door de eenzijdigheid van de achtergrond van deze mensen.
Je zult toch moeten toegeven dat er een wereld van verschil zit tussen ondernemers die geld moeten verdienen en instanties die leven van subsidies en overheidsbijdragen? Ik zie liever een betere mix van kennis en ervaring.

Reactie: (jurrien)
24-8-2010, 11:10
gut @horinees en @henk mol,

weer lekker ongenuanceerd de mening aan het spuien? Kennen jullie deze 2 personen toevallig persoonlijk? Of zijn we weer lekker populistisch bezig, alle ambtenaren zijn luie nietsnutten?

"beter een linkse hobbyist, dan een rechtse zuurpruim" zal’k maar zegg’n.

Reactie: (horinees)
24-8-2010, 10:24
Pratende uitgevers, veel onnodig ambtelijk gedoe maar geen doeners.
Allemaal geheel in de zo door links gedroomde lijn.
Het zal mij benieuwen maar ik heb er weinig vertrouwen in.

Reactie: (Henk Mol)
24-8-2010, 09:49
Als ik hun beroepen zie maak ik me zorgen. Beiden hebben meer verstand van uitgeven dan van geld verdienen.

Reactie: (Sebastiaan)
24-8-2010, 09:39
Samir gefeliciteerd met het fractievoorzitterschap; beiden veel succes gewenst met het Raadswerk. Dat is niet altijd even makkelijk, gezien de kritiek die hier op Hoorngids.nl regelmatig gespuid wordt richting de politiek.

Voor belangstellenden: U kunt Samir volgen op Twitter:

http://twitter.com/SamirBashara