Zijn 200 handtekeningen genoeg voor skatebaan?

27-8-2010 Wethouder bekijkt mogelijkheden

HOORN - Wethouder Michiel Pijl heeft vrijdag tweehonderd handtekeningen in ontvangst genomen van de tienjarige David Dienaar en tienjarige Amine Jayaoui. De kinderen wonen in de nieuwe wijk Bangert en Oosterpolder en willen een skatebaan. Ze hebben veel handtekeningen verzameld van kinderen en volwassen uit de buurt die dit ook wensen. Hun wens hebben ze gemeld via de website verbeterdebuurt.nl. Een vertegenwoordiger van deze site was ook bij de overhandiging aanwezig.

Wethouder Michiel Pijl: ‘We hebben meerdere speelplaatsen gemaakt in Bangert en Oosterpolder, alleen voor de iets oudere kinderen is er, behalve een voetbalveldje, niet veel. De geplande skatebaan in het centrumgebied is pas over enkele jaren klaar. Het is een goed initiatief van David en Amine om zoveel handtekeningen te verzamelen. We gaan de mogelijkheden bekijken voor een tijdelijke skatebaan in de nieuwe wijk’.

Verbeterdebuurt.nl
Op de website verbeterdebuurt.nl kunnen inwoners van Hoorn ideeën voor of problemen in hun buurt melden. Verbeterdebuurt.nl is een particulier initiatief waar de gemeente Hoorn zich bij heeft aangesloten. Doel is de drempel tot het melden van ideeën en problemen te verlagen.

Bewoners kunnen op de website direct, via een plattegrond, melding maken van een idee of probleem. Problemen worden meteen doorgestuurd naar de gemeente. Deze worden zo snel mogelijk opgelost, op dezelfde manier als meldingen via de bestaande Buitenlijn. Voor ideeën geldt dat wanneer er tien stemmen voor een idee zijn, het door wordt gestuurd naar de gemeente. De indiener krijgt daar bericht van. De gemeente bekijkt vervolgens, eventueel samen met de indieners, of en hoe het idee uitgevoerd kan worden.

Reacties
Reactie: (hassan)
29-8-2010, 03:02
deden we ook voor een johan cruijf koort maar die kregen we ook niet in risdam

Reactie: (nomen nescio)
27-8-2010, 21:48
Wethouder Michiel: (ik citeer Maurice de H): Ik zou zeggen DOEN!
En wel meteen. Je ambtelijke molens mogen traag draaien, maar ze kunnen vast wel wat sneller.
Enneuh, wat dacht je van een skatebaan op de parkeerplaats achter het politiebureau? Kunnen de dames en heren ambtenaren na de lunch in het bedrijfsrestaurant ook nog wat bewegen.