Beroving in het park Risdammerhout

10-9-2010

HOORN - Op vrijdagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 23-jarige man uit Zwaagdijk-West overvallen in het park Risdammerhout in Hoorn. De man reed op een fiets en kwam door het Vredehoffietstunneltje het park ingereden. Hier werd hij tegengehouden door een man die hem van zijn fiets sleurde.

Hij greep het slachtoffer direct in een verwurging. Een tweede persoon kwam op het slachtoffer aflopen. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven. Na de overval vertrokken beide verdachten. Overvaller één was een negroïde man, 1,70m tot 1,80 lang, slank postuur en tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij droeg zwarte kleding met een capuchon. De man sprak goed Nederlands.

De tweede overvaller was eveneens een negroïde man met een lengte van ongeveer 1,80 meter en een leeftijd van 18 tot 22 jaar. Hij had een normaal postuur en droeg een kort getrimd baardje. Hij ging gekleed in een donkere spijkerbroek en een dikke zwarte trui.

De politie in Hoorn zoekt getuigen van de overval of naar mensen die de overvaller op basis van het signalement herkennen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (elvismarineteam)
14-9-2010, 10:30
volgens de wijkagent is alles altijd onder controle in dat gebied. Kan ik me herinneren door een telefonisch gesprek. Dus hij fiets waarschijnlijk ook heel vaak rond dit soort tijdstippen door het beruchte tunneltje.
Volste vertrouwen in deze man. ahum

Reactie: (Wally Ooms)
13-9-2010, 12:48
Bij vele particulieren en bedrijven is een verklikker geïnstalleerd, waardoor bij benadering van het pand de verlichting aan gaat. Als hetzelfde gedaan zou worden bij deze inderdaad onveilige tunnel, waardoor bij passage aan de ene kant de verlichting aan de andere kant gedurende 1 minuut aangaat, dan scheelt dat al aanzienlijk. Als er dan ook nog eens een camera aan gekoppeld kan worden, dan hebben we het plaatje compleet.
Indien de verlichting na het passeren van de verklikker niet aan zou gaan, dan kan de fietser of bromfietser besluiten om maar niet door de tunnel te gaan.
Deze tip verstrek ik geheel gratis aan de gemeente Hoorn. Opdat de doorgang weer veilig zal worden.

Reactie: (k-rel)
11-9-2010, 10:27
Als ik schrijf: buitenlands tuig, dan is dat geen discriminatie want ze komen uit het buitenland. Buitenlands tuig.

Reactie: (Lucas)
11-9-2010, 09:50
Enkele oplossingen:
- felle verlichting;
- cameratoezicht;
- eftelingpolitie vaker langs sturen (en de bikers van de echte politie);
- en als ’t bekenden van de politie zijn: preventief fouilleren, pesten, opsluiten, korten op uitkering of whatever...

Reactie: (yvon)
10-9-2010, 22:47
dit is al de zoveelste overval en niet alleen in het park |Hoorn word momenteel een zeer criminele stad het gebeurd heel heel veel in Hoorn
als de politie eens meer op straat was en niet achter bomen staan te laseren en meer op de gevaarlijkste plekken aanwezig zou zijn zouden wij ons als burger wat veiliger voelen
want het loopt de spuigaten uit meer als de helft word niet vermeld in de kranten maar dit gebeurd dagelijks
het levert alleen geen geld in het laatje van de overheid
dus flink blijven laseren en parkeer bonnen blijven uitschrijven

Reactie: (Clau)
10-9-2010, 20:08
Tijd dat er eens opgetreden gaat worden bij t tunneltje, tis nu elke dag wel raak volgens mij.

Reactie: (nomen nescio)
10-9-2010, 17:57
Daar? Makkelijk zat. De fietser is ingespannen bezig aan de "beklimming". Tijd het stijgingspercentage van de helling te herzien, maar ja, dat zal geld kosten.

Reactie: (rich)
10-9-2010, 17:22
denk het wel die hebben een mooi stekie gevonden geen politie te vinden.

Reactie: (SMACK)
10-9-2010, 16:58
En alweer -waarschijnlijk- dezelfde daders.

Reactie: (rich)
10-9-2010, 16:32
alweer daar