Politie op zoek naar daders van 3 straatovervallen

19-9-2010

HOORN - Afgelopen weekend hebben zich bij het Keern drie straatovervallen voorgedaan waarbij de dader, een negroïde man van ongeveer 20 jaar, is ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen, twee slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld, naar de dader en naar een mogelijk tweede dader. 

De eerste twee incidenten vonden plaats in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september 2010, tussen 02:45 en 03:20 uur op het Keern te Hoorn en wel op het gedeelte tussen de kinderboerderij en waar deze weg naar rechts afbuigt naar de wijk Risdam.

De slachtoffers waren twee fietsers die, onafhankelijk van elkaar, een avondje uit waren geweest in de binnenstad van Hoorn.  Eén van hen was onderweg naar zijn huis in Opmeer en de andere was op weg naar zijn woning in de Risdam. Tussen beide incidenten zat ongeveer 15 minuten.

Beide slachtoffers werden met een smoes tot stoppen gedwongen, waarna zij onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen werden, hun portemonnee en mobiele telefoon af te geven. Het slachtoffer uit Opmeer, een 26-jarige man, moest ook nog zijn vier ringen aan de overvaller afgeven.

Het slachtoffer uit de Risdam, een 19-jarige man, werd ter hoogte van de kinderboerderij aan het Keern tot stoppen gedwongen. Zijn geld en telefoon werden van hem afgenomen. Beiden werden gemaand hierna door te fietsen.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september 2010, kort na middernacht, werden op het Keern op hetzelfde punt nog twee onbekend gebleven jongelui bedreigd met een vuurwapen. In dit geval was er sprake van vermoedelijk twee daders, waaronder de dader van de straatroven de dag ervoor.  Dit werd gezien door passanten, die direct de politie belden.  Bij komst van de politie was er niemand meer aanwezig, ook de slachtoffers niet. Zij hebben zich nog niet bij de politie gemeld. 

Signalement
Het signalement van de dader is: een negroïde man van omstreeks 20 jaar, lengte 180 cm, normaal postuur, Nederlands sprekend en gebruik makend van een zogenaamde ‘turbotaaltje’, rond gezicht, zwarte sik en snor. De overvaller droeg donkere kleding en was in het bezit van een zwarte opoefiets. Op de bagagedrager was een donkerkleurig kinderzitje aangebracht.

Getuigenoproep
De politie roept de slachtoffers van de laatste beroving op om zich in verbinding met de politie te stellen. De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van een van de straatroven, zich telefonisch te melden bij  de politie Hoorn via 0900-8844 . Bellen met Meld Misdrijf Anoniem kan ook via 0800-7000.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
21-9-2010, 15:52
Haha die @Sebas. Dacht je nou werkelijk dat de burgemmester het ’’even’’ oplost? Hij is Baantjer niet. En Baantjer had er inclusief reclame toch 50 minuten nodig om een ’’zaak’’ op te lossen!

Reactie: (K-rel)
21-9-2010, 13:41
Daar zit iets achter dat de politie hem nog niet heeft opgepakt na al de delicten, als ik hem tegenkom zie ik toch ook a.d.v. het signalement dat hij het is, hier snap ik niets van, maar de burgemeester misschien wel.

Reactie: (Sebas)
21-9-2010, 12:42
Een vraag: is dit niet dezelfde dader van de gewelddadige overval op een oudere inwoner van Hoorn, in de Venenlaan? En van de steekpartij in en naast de bus op de Veemarkt? Waarom loopt deze persoon nog steeds rond?

Wellicht dat een raadslid (Joke? Chris? Johan?) deze vraag vanavond ook even kan stellen aan de burgemeester tijdens de commissievergadering, bij Raadsvragen, of bij het onderwerp "Burgerjaarverslag" ???

Reactie: (gelijk)
21-9-2010, 12:29
Ja , dat vind ik ook. Ik begrijp echt niet dat deze figuur dit elk weekend kan doen. Het gaat van een mes tot vuurwapen. Ik ben meestal op hand van de politie maar ik dit geval wordt het een blamage. vandaag of morgen gebeurt er inderdaad een ongeluk of erger...

Reactie: (Piet Paaltjes)
20-9-2010, 23:30
Dit gaat even onder een nick.
Waar ik mezelf vreselijk over kan ergeren is dat dit bericht al weer heel wat uren hier staat zonder ook maar enige opmerking.
Dames en heren van de politie te Hoorn, is het niet eens een keer tijd om deze kl**tzak in zijn lurven te grijpen? Het signalement is er en jullie weten ook waar zijn werkterrein is, en dan toch voor de zoveelste keer een oproep om getuigen.
Of moeten er eerst ongelukken van komen?