Hoornse wijk Kersenboogerd heeft voor 22.000 inwoners 1 geldautomaat

29-9-2010 OPEN BRIEF AAN ABN-AMRO

HOORN - De grootste wijk van Hoorn, de Kersenboogerd, heeft zo’n 22.000 inwoners en momenteel maar 1 werkende geldautomaat. In de binnenstad van Hoorn is de situatie ook in korte tijd achteruit gegaan en staan vaak lange rijen voor de enkele automaten die er nog zijn. En als er geen rij staat, is de geldautomaat vaak al leeg. Veel inwoners van Hoorn zijn het zat en hebben er bij de banken over geklaagd. Ook de gemeente heeft er een briefje richting de Hoornse banken aan gewijd. De heer K. Zwezereijn, inwoner van de Kersenboogerd, is het helemaal zat en schreef een brief aan ABN-AMRO. Aan HoornGids vroeg hij deze als Open Brief te plaatsen.

Lees hier de brief van K. Zwezereijn:

Regio kantoor ABN AMRO
T.a.v. de heer Boon, kantoordirecteur
Koopvaarder 3
1625 BZ Hoorn

 
         Hoorn, 29 september 2010
 
Kenmerk: 49.59.84.191

Betreft: onvoldoende geldautomaten in de Kersenboogerd

Geachte meneer Boon,
 
Ondergetekende heeft u in de maand augustus u gesproken betreffende dat er nog maar een geldautomaat in bedrijf is. In dat gesprek met u heb ik aangegeven dat een geld automaat in de grootste wijk van Hoorn ontoereikend is. Ik heb toen aan u verzocht te onderzoeken naar de mogelijkheid om de twee geldautomaten aan het Aagje Dekenplein opnieuw in bedrijf te stellen. Ik heb u ook laten weten dat veel ouderen in de Kersenboogerd gebruik maakten van de geldautomaten bij het voormalige ABN AMRO filiaal.
 
Als inwoner van de Kersenboogerd hoor ik veel klachten van ouderen die het zeer vervelend vinden dat er nog maar een automaat is waarop zij zijn aangewezen. Daar komt bij dat deze groep mensen het niet prettig te vinden in een lange rij te moeten staan wachten vanwege hun handicap. Vooral ouderen mensen die woonachtig zijn in het verzorgingstehuis Betsy Perk aan het Betje Wolffplein zijn hulpbehoevend en ervaren als onveilig als zij bij de enige automaat geld willen opnemen Het komt regelmatig voor dat de geldautomaat leeg is en dat je dan nergens meer terecht kan ten zij je fysiek in staat bent om naar het centrum van Hoorn te gaan.
 
Ik ben van mening dat u dat deze mensen dit niet aan kan doen en doe hierbij een dringende oproep aan u om uw verantwoordelijkheid te nemen en met een passende oplossing te komen. Ik heb destijds aan u voorgesteld dat als de twee automaten om veiligheidsreden niet bedrijf gesteld konden worden naar de mogelijkheid te kijken om mobiele automaten te plaatsen in bovengenoemd verzorgingtehuis.
Indien u niet in staat bent om dit op probleem op redelijke termijn op te lossen, dan ben ik helaas genoodzaakt mij te wenden tot de hoofddirectie van ABN AMRO in Amsterdam.
Ik vertrouw erop dat u mijn brief serieus neemt en met een bevredigend antwoord komt.

 
Ik stel u hierbij in de gelegenheid om binnen 10 dagen na ontvangst van de brief te reageren.

Hoogachtend,

K. Zwezereijn
 
(naam en adres bij redactie bekend)

Reacties
Reactie: (Lodewijk)
4-10-2010, 11:35
@Truus
Van welke bank je een pasje hebt is niet aan de orde, daar de meeste banken gastgebruik bieden.
Overigens heeft de ASN hier in de omgeving geen flappentapper.
En hoewel ik veel door het land reis, heb er nog nooit een gezien van de ASN.
En geld halen bij supermarkten kan soms wel, maar niet altijd, en zeker niet na de sluitingstijden en op Zondag.
Als je bij een tankstation verder niets anders te zoeken hebt als geld halen, denk ik dat ze je ook liever zien gaan als komen.
Is dus geen stabiele mogelijkheid waar je altijd terecht kunt om cash te halen.
Dus blijft de stelling staan: dat er zo snel mogelijk weer geld gehaald moet kunnen worden in de Kersenboogerd.
ABN zou de automaten op het Aagje Dekenplein weer moeten activeren.
En wel zo snel mogelijk.

Reactie: (Sebastiaan)
3-10-2010, 11:49
In het dorp Bladel (de gemeente Bladel heeft 19.000 inwoners) telden mijn vriendin en ik méér werkende geldautomaten dan in de stad Hoorn (80.000 inwoners) en zowiezo meer dan in de wijk Kersenboogerd (22.000 inwoners). Ook in de Albert Heijn, gesitueerd in een klein winkelcentrum aan de voormalige RK Jongensschool een door een bank geplaatste "mobiele" geldautomaat. Derhalve kan ik stellen dat de stad Hoorn op dit gebied terugvalt naar de Middeleeuwen. Verder verwijs ik naar mijn eigen column, reeds enekle maaanden geleden geschreven en alhier gepubliceerd.

Een pinnige groet,

Sebastiaan.

Reactie: (kees boots)
1-10-2010, 21:49
@qwartje, ik vermoed dat ze elkaar al gesproken hebben "klein bedrag pinnen mag" wat dacht jij?.

Reactie: (Truus)
1-10-2010, 18:47
Als ook ASN klant heb ik naast de enige overgebleven automaat Kersenboogerd ook op loopafstand Rabo Blokker nog.
Verder zijn bij de meeste winkels en benzine pompen moeiteloos €50 en €100 biljetten extra te krijgen waar ze graag vanaf willen.
Bespaarde hun geld transport en ik heb contant.

Reactie: (Immegonda)
1-10-2010, 17:49
Na de kermis was er bijna nergens geld te krijgen uit een automaat! Ik waS BIJ dEEN MAAR DAAR HING EEN BRIEFJE OP DE DEUR VANDAAG GEEN EXTRA GELD TE PINNEN..... UITEINDELIJK GELD KUNNEN PINNEN IN BOVENKARSPEL. Het is te zot voor woorden dat je niet eens normaal aan je eigen geld kunt komen in Hoorn.

Reactie: (robbie)
1-10-2010, 15:44
Er zit een geldautomaat van de ING bank binnenin de AH aan de van Dedemsvaartstraat. Ideetje voor andere supermarkten?
@Lucas
Hoeveel krijg jij betaald voor je aansporing om een bankrekening bij ASN te openen? Krijg jij je commissie soms gestort door de milieumaffia van Greenpeace? Hoe zit dat?

Reactie: (Lucas)
1-10-2010, 14:10
Het ABN filiaal in de Kersenboogerd had uiteraard nooit gesloten mogen worden. Dat winkelcentrum is toch al noodlijdend, en de sociale controle nam af (daarom die geslaagde overval). En het pand staat nu al drie jaar leeg? Gebrek aan visie op de wijk van gemeente en bank. Slechte service en dinstverlening. Maar wij waren toch al overgestap van ABN AMRO naar de ASN. Ik kan dat iedereen van harte aanbevelen! En anders allen massaal overstappen naar de Raffeisen & Boerenleenbank; wellicht nemen die dan het filiaal en de geldautomaten over?

Reactie: (Qwartje)
1-10-2010, 13:06
Over deze kwestie is door en naar aanleiding van een column van Sebastiaan Hol (Ongastvrij Hoorn (2), onder button columns) al 35 maal het nodige gezegd. De brief van K. Zwezerijn is, vrees ik, rijkelijk (te) laat aan het verkeerde adres geadresseerd. Wat zijn gelijk onverlet laat.

Donderdagmorgen 25 maart werd een geldtransport overvallen bij het al geruime tijd gesloten kantoor van ABN-AMRO aan het Aagje Dekenplein. De daders waren al in het gebouw aanwezig toen de geldloper daar binnenkwam om de pinautomaten af te vullen. Tot nu toe zijn daders noch buit opgespoord. Ene “Mike’ postte naar aanleiding van de berichtgeving op Hoorngids nog wel de volgende – verwijderde – reactie.

mike 30-3-2010 10:59:27
Lekker voor jullie wij hebben het geld

Ik herhaal hier voor een deel wat ik eerder schreef over de competentie van een filiaaldirecteur (in casu de door Zwezerijn geadresseerde filiaalhouder Boon). “…dat die man niet zelfstandig kan/mag bepalen of en wanneer de eurospuwers aan het Aagje Dekenplein weer worden afgevuld. Daar gaan naamloze mènnèdzjurs in het hoofdkasteel van de bank over.

Een Hoorns dorpswethoudertje wordt even minzaam beluisterd, en zodra hij weg is proestend geïmiteerd. ‘Opzouten. Wat weet zo’n menneke met een i.q. kleiner dan z’n schoenmaat nou van de Wereld van het Grote Geld!’ Nee, ik geloof eerder in het uitspelen van machtsblokken tegen machtsblokken. Wanneer supermarkten en soortgelijke ketenfilialen massaal en consequent door het publiek worden gemeden omdat nergens in hun afzetgebied een werkende pinautomaat te vinden is, zou ik nog wel eens willen zien wat er gebeurt.’




Reactie: (kees boots)
1-10-2010, 10:55
@lucas, zeker een stoere brief zouden meer mensen moeten doen als alleen maar hun frustraties afreageren op sites zoals Geenstijl Telegraaf Nhd enz en dan op de persoon richten inplaats van op een bedrijfsnaam.

Reactie: (nomen nescio)
1-10-2010, 09:58
@Lucas: Kopie van de brief met een toelichtend briefje sturen naar het Klachtenmanagement van de bank aan de Herengracht te Amserdam.
Een afdeling trouwens die geen brieven kan lezen blijkt uit hun antwoorden aan mijn vrouw.

Reactie: (Lucas)
1-10-2010, 07:51
Stoere brief van meneer Zwezerijn. Maar wat doet hij als de tien dagen om zijn en meneer Boon niet gereageerd heeft?

Reactie: (nomen nescio)
30-9-2010, 20:26
@WvK: 5 in de binnenstad(tijdens openingsuren 8, want er staan er 2 binnen bij ABNAmro v/h Fortis),
Huesmolen(RisdamZuid) 2 (waren er 5), Risdam Noord 1, kersenboogerd
in ieder geval 1,Nieuwe Steen 1 Grote Waal voor mij onbekend, totaal dus 11(of 13) voor 70.000 Hoornse inwoners en dan heb ik de dorpen Zwaag en Blokker en de nieuwe wijk B&O nog niet meegeteld.
Gemiddeld 1 automaat op 7000 inwoners in de avond/het weekend lijkt me ook erg weinig. En vergeet de toeristen niet die
Hoorn eventueel bezoeken!

Reactie: (Smack)
30-9-2010, 20:21
@NOMEN NESCIO
Zo’n pinautomaat in de supermarkt zie ik altijd alleen maar bij filialen van de Albert Heijn. En ja, zelfs in Hoorn is dat er.

Reactie: (nomen nescio)
30-9-2010, 18:11
Risdam Noord: 1 pinautomaat (ING) op de Korenbloem. Is tie leeg of zo, moet je naar de Huesmolen. Van de ooit 5 automaten zijn daar nu nog twee(!!) over. dichtstbijzijnde automaten daarna:
ABNAmro op de Koopvaarder en Rabo op de Nwe. Steen(tussen stadhuis en
politiebureau aan de overkant).
En ook daar sta je afgeschermd binnen.
zet een mobiele flappentapper in de supermarkten, dat komt in Amsterdam en zelfs een dorpje als Nieuw Vennep in de Haarlemmermeer al voor, maar in Hoorn e.o. dus niet!

Reactie: (k-rel)
30-9-2010, 17:37
ow jeedje er sit een leterneukert tusen onz.

Reactie: (Folly)
30-9-2010, 15:51
@ Lodewijk: Inderdaad gebeurt
@ K-REL: Het interesseert
@ Rich: terwijl eigenlijk

Reactie: (kees boots)
30-9-2010, 14:34
@k-rel je schrijft banken intereseert het geen moer....maar zoals je kunt lezen heeft deze bank een directeur genaamd Boon en deze bepaalt het reilen en zeilen van in dit geval de abn-amro dus zou je moeten schrijven de heer Boon van de abn-amro intereseert het geen ene moer......

Reactie: (William van Kleef)
30-9-2010, 14:04
zo maar een vraagje: Weet iemand hoeveel pinautomaten er in heel Hoorn zijn? Bij mjn weten zijn dat (afgezet tegen de bevolkinsgrote) niet erg veel.

Reactie: (Sjaak)
30-9-2010, 12:15
rij je toch ff naar blokker of pin je bij de winkel

Reactie: (Lodewijk)
30-9-2010, 11:36
Inderdaad gebeurd het regelmatig dat de enige flappentapper van de ING in de Kersenboogerd leeg of buiten dienst is.
De dichtstbijzijnde automaat is dan bij de RABOBank in Blokker te vinden.
Voor de mobiele medemens een goede locatie, sta je ook nog binnen om te pinnen, beschermd tegen regen en wind, en een parkeerplaats is ook aanwezig.
Misschien tevens een goeie reden om van bank te wisselen naar de RABO.
Laat die banken die alleen hun eigen belang nastreven maar zien dat hun cliënten slechte service niet meer pikken.
Natuurlijk besef ik wel dat dit geen oplossing is voor onze oudjes en onze niet mobiele medemens.
ABN-Fortis laat zijn cliënten wel heel erg in de steek.
Van 3 flappentappers is er niets meer over. Bahhhhh.

Reactie: (k-rel)
30-9-2010, 09:23
Het intereseerd de banken geen ene moer hoe hun klanten aan geld komen, voor hun is het kosten besparen en goed voor de giga bonussen van de nog steeds bestaande graaiers.

Reactie: (rich)
30-9-2010, 09:14
ik lach der om omdat toch schandelijk is voor zo veel mensen maar 1 is tewijl eigelijk beetje triest is

Reactie: (Jeroen)
29-9-2010, 22:40
@Nomen Nescio:

Ja, inderdaad. Vorige week stond ik nog bij de geldautomaat van ING. Heb ik iets gemist?!

Reactie: (nomen nescio)
29-9-2010, 22:20
Je werkt zeker buiten Hoorn? @Rich
Erg solidair kan ik je reactie niet beoordelen. Bij supermarkten zoals Deen(ook gevestigd in de Kersenboogerd) kan men vaak tegen kosten nog wel geld opnemen en kosteloos bij de ING-automaat bij de tabakszaak -als die automaat er nog is tenminste. Die van Fortis bij de VoMar zal wel afgesloten zijn.

Reactie: (rich)
29-9-2010, 22:07
jaa best erg haha