Weer beroving in park de Risdammerhout

10-10-2010

HOORN - Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur liep een 17-jarige jongen uit Hoorn met zijn fiets aan zijn hand in de omgeving Koepoortsweg-Vredehofstraat toen er een man op hem af kwam lopen. De man liep aanvankelijk een stukje met hem op en praatte gezellig. Toen beiden het park Risdammerhout inliepen, haalde de man plotseling een (mogelijk) vuurwapen uit zijn zak en bedreigde het slachtoffer hiermee. De jongen moest zijn GSM en geld afgeven. Toen de overvaller dit had afgepakt, ging hij er vandoor.

De overvaller is een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud met een lengte van 1,85 meter. Hij droeg een joggingbroek en een donker trainingsjack. Hij had dreadlocks tot op zijn schouders en een baseballpet op zijn hoofd.

Eventuele getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (Qwartje)
11-10-2010, 17:46

@Bart @Wally

Daar heb je gelijk in, @Bart. Het dorpsbestuur probeert de almaar voortdurende bezuinigingsronden bij de echte politie - en het gevoel van onveiligheid kan daardoor kan ontstaan - te maskeren door jubel en handen op elkaar over het doen en laten van de Eftelingpolitie. Wat nogal doorzichtig is, en niet bijster veel helpt. Burgers zien toe, en zijn niet achterlijk. Bij de prioriteitstellingen van de politie staan de bonnenquota nog altijd bovenaan de lijst. Ook logisch, want het apparaat is juist dòòr die bezuinigingen als een spons die zichzelf bedruipt. Rotterdam overweegt zelfs dienders te korten op hun salaris als ze niet genoeg bonnen hebben uitgeschreven.

Toch blijft het wat navrant wanneer je ’s middags her en der agenten met snelheidsrichters achter bomen ziet staan, om vervolgens te vernemen dat diezelfde avond weer een of twee burgers overvallen zijn. Dat zit scheef.

ROFLYAO, @Wally? Toch meen ik het serieuzer dan het hier mogelijk overkomt. Hoor ‘s: ik weet ook wel dat Draadlokje zich waarschijnlijk tooit met een pet waaraan schouderlange nep-dreadlocks zijn bevestigd. Dat signalement zegt op zich niks. Mogelijk is hij hoofdelijk kaal, maar ook hoofdelijk aansprakelijk. Maar al te vaak is zo’n nijver nachtwerkertje binnen eigen kring bekend. Niet ondenkbaar dat ook ‘het bureau’ zijn handtekening herkent. Maar een heterdaadje ontbreekt tot nu toe, evenals circumstantial evidence. Daarvoor dienen dienders te worden ingezet. Maar helaas pindakaas: hun dienst zit er op.

Wachten op slachtoffers? Maar die zijn er toch al lang? Of moet eerst de vader of een kind van ’n BH-er (bekende Hoornaar) na uren kermen met een per ongeluk kapotgeschoten knieschijf worden aangetroffen? 112 Bellen kon niet, want het GSM-etje werd niet voor niets opgeëist.

Gotfer. Wat een reactionaire, hufterige taal slaat @Qwartje er opeens uit. Hoe zou dat komen? Door de scheefhangende organisatie van ‘ons veiligheidsapparaat’ misschien?

Reactie: (Wally Ooms)
11-10-2010, 17:00
@Gees

Gees, oude ruckert, jouw vernuftige oplossingen doen vermoeden, dat we hier te maken hebben met iemand die voor het plaatselijke politiekorps een duidelijke versterking is. Ga solliciteren en ik beloof een goed woordje voor je te doen.
Gaat lukken, Gees. En verblijd mij en ongetwijfeld meerdere reaguurders met jouw verblaffende suggesties. Over verblaffend gesproken: is het inzetten van een hond niet een gepaste suggestie? Zo’n verboden pittbull met afschrikwekkende kop.
Dat wordt brullen in het park.

Reactie: (gees)
11-10-2010, 16:42
Ik stel voor om dit park in deze probleem wijk in de avond, zeg 19 uur af te sluiten aan alle zijden. Als zich dan trimmers in joggingbroek zich daar bevinden wten wie dat is. Later kan de rest van het apark aangepast worden tot parkeerplaats voor oa de meubelboulevard. Tarief 10 euro/4 uur. Levert geld op en we kunnen weer twee agenten minder hebben. Levert ook geld op aan minder onderhoud koffiezet apparaten.

Reactie: (Wally Ooms)
11-10-2010, 15:33
De zaak is beklonken, zo lijkt me.

@Qwartje kent de dader en ongetwijfeld ook diens verblijfplaats en bepleit de inzet van een lokale Robin Hood en @Lucas is bereid die rol op zich te nemen. Hij kan de man op zijn duistere tocht volgen richting tunneltje, waarna hij bij verdachte handelingen tot actie kan overgaan en waarbij hij zelfs niet schroomt om de daderpantalon naar beneden te scheuren om aansluitend z’n vernietigende werk te verrichten, waaruit de dader de conclusie dient te trekken dat ie kennelijk doende was iets te doen wat niet helemaal door de beugel kon.
We gaan vooruit in Nederland.

Reactie: (bart)
11-10-2010, 14:24
Een aantal schrijvers vergeten even voor het gemak dat het politiecorps bijna kapotbezuinigd is afgelopen jaren. Vind je het gek dat ze dan prioriteiten moeten stellen met het beetje budget wat er overblijft?

Reactie: (Lucas)
11-10-2010, 13:51
Wellicht dat een van de "tucht & orde" partijen in de Raad hierover eens kritische vragen kan stellen aan de burgemeester. Die is toch ook van de veiligheidsregio? Ondertussen breidt de ONveiligheidsregio zich verder uit in Hoorn...

Maar ja, het schijnt dat de burgemeester toezicht moethouden op bordjes gooien in een kunstinstelling. Of een modewinkel openen?

Reactie: (Qwartje)
11-10-2010, 13:38

@Wally Ooms

Inmiddels, @Wally, is die plek een no go-area geworden voor alle leeftijden. Van de zijde van de politie verneem je steevast niets meer dan schrille piepjes in de chaos, weergegeven middels een Sjors en Sjimmie-koeterwaalsje: ‘Eventuele getuigen van de overval worden verzocht…et cetera’. Want het wakkere politie-apparaat niks ondernemen kunnen tegen hier deze draadlokjes-menier, omdat Arbo-wet zeggen jij ’s nachts slapie-slapie doen anders te veel uurtjes in die touw. Zo raken aanwezigheidsrooster pliesie in die war.

Sorry, maar in jouw gadgets-oplossing zie ik bijster weinig heil. Het duistere gilde dat na zonsondergang op vilten voeten slachtoffers besluipt is doorgaans afgestudeerd op het gebied van camera’s, infrarood- en warmtegevoelig speelgoed. Dat schakelen ze uit. Bovendien wordt met installatie van floeplichtjes het signaal afgegeven dat er geen mankracht van vlees en bloed achter het struweel hurkt.

Amsterdam kent sedert enige tijd de begrippen ‘lokhomo’s’ en ‘lokjoden’. Moeten we het in Hoorn proberen met ‘loklummels’? Een blaag van 17, die ’s nachts om 04.00 uur met zijn lekgeprikte fiets aan de hand half of geheel sikker in sierlijke krullen via het tunneltje huiswaarts denkt te strompelen, onderweg nog even ’n gezellige keuveltje makend met een toevallig aanwezige draadlokjes-swa die, hoe is ’t mogelijk!, ook die kant op moet? En wanneer Draadlokje dan pardoes een wapen uit zijn textiel frommelt, hem dan gauw - zoals @Lucas hier als ultieme oplossing aandraagt – de joggingbroek op de hielen trekken?

Kom kom.

Waar heeft het systeem ons gebracht? Er is een struikrover on the lose. De politie sukkelt met MS (mankracht storing). Je dochter of je oude moedertje loopt na 19.30 uur gevaar. Tunneltje dan maar sluiten? Geen oplossing. Dan posteert Draadlokje zich gewoon elders, want hij moet ook leven. Het initiatief zal weer eens uit de geplaagde bevolking zelf moeten komen. Het begrip ‘vigilante’ mag wat mij betreft zijn intrede doen. Een – of ’n groepje van – buitenwettelijke burger(s) die voor eens en voor altijd afrekent met Draadlokje cum suis. Mind you: dat kan ook overdag. Zowel identiteit als whereabouts van Draadlokje zijn in bepaalde kring al lang bekend. Hang ‘m high.



Reactie: (Wally Ooms)
11-10-2010, 12:13
We zijn inmiddels al zo ver, dat we dit soort berovingen met vuurwapen, een klein vergrijp noemen. Een klein vergrijp, dat al verschillende malen heeft plaatsgevonden op dezelfde lokatie. Geen aanleiding voor de politie kennelijk om er concreet iets aan te gaan doen. Tegen beter weten in spreekt men de wens uit, dat de steeds terugkerende negroïde man er een keer mee stopt en gewoon werk zoekt in plaats van berovingen te plegen.
Eerder heb ik al een uiterst eenvoudige oplossingen aan de hand gedaan, door een zogeheten verklikker te plaatsen aan weerskanten van de tunnel, waardoor na passage door een fietser of voetganger de verlichting aangaat aan de andere kant van de tunnel en als het even kan ook gelijk een camera wordt geactiveerd. Gaat het licht niet aan, dan maar even niet door die bewuste tunnel.
De kosten zijn zeer te overzien, waarmee tevens wordt voorkomen, dat de politie moet gaan posten. We gaan toch niet wachten op een slachtoffer, mag ik hopen?

Reactie: (G. de Jager)
11-10-2010, 11:18
Voor dit soort kleine vergrijpen kom de politie niet!
Daar zijn de stadswachten voor deze zijn overigens heel actief vooral overdag, ze bekeuren hondenbezitters die hun hond los laten lopen op plekken waar dat niet mag.

Reactie: (Roemer)
11-10-2010, 10:16
ligt het aan mij of komen dit soort dingen in de herfst in Hoorn vaker voor?

Reactie: (Lucas)
11-10-2010, 09:34
Een negroïde man met joggingbroek. Simpel: joggingbroek omlaag trekken en hij kan niet wegrennen.

Reactie: (jannie)
11-10-2010, 09:28
dit is echt te gek voor woorden! wat doet die politie in Hoorn? Wat een enorme afgang .........
Doe overvaller gaat achter elkaar op dezelfde plek door....zelfs ik begrijp dat dit gewoon een kwestie van posten is...een schande!