Opening jongerenactiviteitencentrum Blokker

13-10-2010

HOORN - Op donderdagavond 21 oktober opent wethouder Michiel Pijl op feestelijke wijze het jeugd- en jongerenactiviteitencentrum in Blokker. Het college nodigt, mede namens Stichting Netwerk, de inwoners van Blokker uit het activiteitencentrum die avond te komen bekijken.

Na een grondige verbouwing is de bovenzaal van café Het Gouden Hoofd omgetoverd tot een modern activiteitencentrum voor de Blokkerse jeugd. Ook de jongeren zelf hebben meegeholpen met klussen. Op donderdag 21 oktober van 20.00 tot 22.00 uur zijn alle inwoners van Blokker genodigd om een kijkje te nemen. Het jongerencentrum heeft een aparte ingang aan de zijkant van café Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80 in Blokker.

Ook de Blokkerpretmiddag op woensdag 20 oktober van 14.00 tot 15.00 uur krijgt een feestelijk tintje. Voor één keer zijn niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders van harte welkom om mee te doen met activiteiten.

De bovenzaal van het café is sinds 2008 door Stichting Netwerk in gebruik als tijdelijk activiteitencentrum voor jongeren. De ervaringen op deze plek waren positief. Daarom besloot de gemeenteraad eind 2009 het nieuwe jeugd- en jongerenactiviteitencentrum van Blokker daar te huisvesten. Twee keer in de week houdt de jongerenwerker van Stichting Netwerk een avond voor jongeren. Op woensdagmiddag houdt de kinderwerker van Stichting Netwerk Blokkerpret voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar.