Scouting mag bij zwembad Zwaag clubgebouw plaatsen

22-10-2010

ZWAAG – De Scouting Discovery mag van het College van B&W van Hoorn een clubgebouw bouwen op de locatie van de voormalige midgetgolfbaan. Deze hoek Koewijzend /Pastoor Nuijenstraat grenst aan het zwembad in Zwaag.

Wel dient Scouting Discovery € 8.000,- te betalen aan de gemeente als tegemoetkoming in de plankosten voor het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan. De Scouting groep in Zwaag laat weten heel blij te zijn met het besluit en gaat nu op zoek naar fondsen om een gebouw neer te kunnen zetten. Al enkele jaren was Scouting Discovery op zoek naar een eigen onderkomen.

De Welpen, Verkenners en Explorers van Scouting Discovery houden hun wekelijkse opkomsten nu nog in Jeugdgebouw Honky Tonk aan de Bangaerde in Zwaag. Op termijn hebben ze dus een eigen onderkomen.
Scouting Discovery is een nog jonge scouting groep in Zwaag. Zo’n zeven jaar geleden zijn ze gestart en tellen nu 53 kinderen als lid en verwachten over enige tijd te groeien naar 75 leden. Op dit moment kent men 4 speltakken. In deze speltakken spelen jeugdleden hun scoutingspel: Welpen (7 - 11 jaar), Scouts (11-14 jaar)Explorers (14-17 jaar) en Plusscouts (vanaf 17 jaar).

Reacties
Reactie: (Jeroen)
22-10-2010, 17:43
@Jan:

Inderdaad. Als je de ene partij €8.000,-- laat betalen, dan mag je een andere partij niet anders behandelen. Ook al is dat de Hoornse Miljonairsclub. We zijn allemaal gelijken.

Ik ben blij dat er iets met dat stukje land gaat gebeuren, en het is goed nieuws voor de scoutertjes dat ze een volwaardig onderkomen gaan krijgen.

Dan nu waarom ik echt reageer: waarom kost het zoveel geld (dus minstens €8.000,--) om een wijziging in een document aan te brengen? Want ik neem aan dat het ’gewoon’ om een zinnetje in een Word- of PDF-document gaat. Heeft iemand hier een antwoord op?

Reactie: (jan)
22-10-2010, 15:08
Heel mooi dat ze dat mogelijk maken, ik hoop dat ik ook voor 8000 euro een bestemmingsplanwijziging kan krijgen als ik in een stukje weiland een huis wil gaan bouwen.