17-jarige jongeman bij videotheek van Blackberry beroofd

25-10-2010

HOORN - Een 17-jarige jongen uit Hoorn is zondagavond rond 21.00 uur beroofd van zijn Blackberry. Hij was samen met een vriend naar de videotheek in de Huesmolen. Toen zij samen naar binnen liepen zagen zij twee jongens bij een brommer staan. Eén van de jongens wilde weten van de 17-jarige jongen hoe laat het was. De jongen pakte hiervoor zijn Blackberry en gaf de jongen de tijd door.

Toen de 17-jarige Hoornaar weer uit de videotheek liep met zijn vriend werd hij geroepen door de twee jongens. Zij liepen naar hen toe. Eén van de verdachten deed zijn trui omhoog en liet het handvat van een vuurwapen zien. De Hoornaar moest zijn Blackberry afgeven. De twee verdachten liepen hierna richting de videotheek en stapten daarna op de bromfiets.

Getuigenoproep
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Huesmolen zondagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Reacties
Reactie: (annie)
28-10-2010, 09:45
welke naam circuleert er? waar kan ik dat vinden? Ik ben zat van de privacyprotocollen. Ik vind het belang van ( toekomstige)slachtoffers vele malen groter..

Reactie: (Piet Paaltjes)
26-10-2010, 21:41
@jeanny,
Ik heb vrouw en kinderen verboden om zich te bevinden in .... het centrum van Hoorn en de Huesmolen het Keern en alle fietstunnels te Hoorn, en ik verwacht dat allen voor zonsondergang binnen zijn en zich pas weer buiten vertonen na zonsopgang.
En ik denk (net als velen onder ons) dat de politie hier geen schuld aan heeft maar die geitenbreiers in Den Haag.

Reactie: (Archangel)
26-10-2010, 16:16
@Jeanny!!!Wat lul jij nou?? Een jongen van 17 zou volgens jouw niet om 21.00 uur in de huesmolen moeten lopen? Van welke planeet kom jij?? Politie zou andere prioriteiten moeten stellen en de politiek moet de strafmaat aanzienlijk verhogen voor dit soort vergrijpen. En gasten die ze pakken voor dit soort vergrijpen is zouden gevangenisstraf moeten krijgen i.p.v. een werkstraf van pak ’m beet 2 weken schoffelen!!! Dan verandert er pas iets hier in Nederland

Reactie: (Qwartje)
26-10-2010, 13:31

@Frnk

Waar het om de dreadlocker-met-kraaltjes gaat circuleert er sinds afgelopen nacht een naam en signalement, @Frnk. Ik ga er zonder meer van uit dat zijn identiteit en whereabouts ook in het politiebureau bekend zijn. Het wachten is op een heterdaadje (inzet lokprooien?) of een gerichte aangifte.

Reactie: (Frnk)
26-10-2010, 12:37
Is er geen betere en gedetailleerde info over de daders voorhanden? Met het gegeven dat een van de daders een trui droeg en dat zij beiden weg gingen op de brommer kom je niet ver.

Reactie: (Daniel)
26-10-2010, 10:28
@piet vermane, wat zeg je nou precies? En als het degene is die jij zegt zou je dan niet met die info naar de politie gaan? Doe je, als jongere zijnde, eindelijk eens iets goeds voor de maatschappij..

Reactie: (jeanny)
26-10-2010, 01:36
Ik vraag me nu toch echt een beetje af,waarom er zo op de politie wordt afgegeven.Is het hun schuld soms dat kinderen sávonds laat nog op straat rondhangen en dat ouders als een stelletje mafkezen voor de tv hangen en zich helemaal niet bekommeren om wat hun kinderen doen.Steek de hand ook eens een beetje in eigen boezem en kijk wat je zelf kunt veranderen aan de situatie.
Als je een meisje van een jaar of twaalf met een fles wodka in der handen ziet lopen,gewoon savonds rond een uur of elf halfbezopen,dan vraag ik me toch wel af hoe de ouders reageren als hun dochter thuis komt.Of liggen die dan zelf soms al bezopen op hun nest????Vreemd dat de politie dan niet overal tegelijk kan zijn he.Maar als dat meisje iets was overkomen,beroofd of mishandeld dan hadden jullie direct weer uitgehaald naar de politie die zogezegd niets doet.Kijk eerst eens wat een ieder zelf kan veranderen voordat je verwacht dat de politie alles voor kan zijn.

Reactie: (Poll)
25-10-2010, 18:37
Hoornse filmdagen waren wel een succes. Misschien zat politie ook te kijken? Of zit nu zelf te kijk?

Reactie: (Derek the Fox)
25-10-2010, 17:39
Is dit dezelfde overval als van het twitterbericht?
Tijd is niet hetzelfde, er worden geen signalementen gegeven; wat is nu het nut geweest van het twitterbericht?

Reactie: (tammie)
25-10-2010, 17:28
de landelijke media pakken dit soort dingen op als het gemeld word bij hun door iemand, dus meld het bij hart van nederland of de nos en dan gaan ze het misschien wel uitspitten en uitzenden

Reactie: (Bezorgd)
25-10-2010, 17:07
Ik blijf me toch verbazen over de berichtgevingen op deze site over onze stad. Wanneer pakken landelijke media dit op? Het lijken wel Franse taferelen. Ook dat veldslag bericht van afgelopen weekend... En de politie die niks naar buiten brengt?

Waarom zie ik dit niet op het NOS Journaal? Ik denk dat Hoorn op dit moment één van de steden is met de hoogste criminaliteit in ons land. En nogmaals... Waar is de politie???

Reactie: (rich)
25-10-2010, 16:59
daar is het bericht