Inschrijven voor huurwoning alleen nog per computer

26-10-2010 Nieuw woningtoewijzingsysteem in West-Friesland

HOORN - Vanaf 1 november 2010 hebben diverse woningverhuurders in West-Friesland, waaronder IntermarisHoeksteen, een nieuw woningtoewijzingsysteem. Met dit nieuwe systeem kunnen woningzoekenden ”snel en overzichtelijk een huurwoning in West-Friesland vinden”. Maar inschrijven kan niet middels een briefje of telefoontje, alleen via een nieuwe Internetsite. Geen computer of internet? Tja, dan moet u naar de computer in de hal van één van de kantoren. Op een vraag van HoornGids.nl meldt IntermarisHoeksteen nog wel dat u dan hulp kunt krijgen bij het bedienen van de computer.

De website www.woneninwestfriesland.nl waarop de woningcorporaties IntermarisHoeksteen, woningstichting Het Grootslag en Welwonen hun huurwoningen aanbieden verdwijnt per 25 oktober 2010. Alle woningzoekenden kunnen zich vanaf 1 november inschrijven via de website van de aangesloten verhuurders. Het nieuwe woningtoewijzingsysteem biedt naast het uitgebreide aanbod meer voordelen: woningzoekenden kunnen zelf hun gegevens bewerken, een zoekprofiel aanmaken en getipt worden als een woning met hun wensen vrijkomt. Alle communicatie verloopt via e-mail en is dus persoonlijk en snel.

Brief
Alle woningzoekenden die via woneninwestfriesland.nl staan ingeschreven, hebben een brief ontvangen, waarin wordt uitgelegd hoe zij zich in het nieuwe systeem kunnen inschrijven. Als zij dit vóór 1 januari 2011 doen, behouden zij de opgebouwde rechten. Woningzoekenden die geen brief hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met IntermarisHoeksteen, woningstichting Het Grootslag of Welwonen.

Deelnemende partijen
Aan het nieuwe woningtoewijzingsysteem zijn de woningcorporaties IntermarisHoeksteen, woningstichting Het Grootslag, De Woonschakel, Wooncompagnie en Welwonen en de gemeenten Opmeer en Koggenland verbonden.

De nieuwe site www.hurenbijintermarishoeksteen.nl is vanaf 1 november operationeel.

Reacties
Reactie: (C.A.J. Korporaal)
2-11-2010, 10:54
Hallo, helemaal juist.
geen woord teveel!...maar..
dit geld voor alle hedendaagse
instanties: Fiscus voorop, dan de
Banken...enz.
Het wordt niet gevraagd !Het wordt
opgedwongen.Ambtenaren-gemakzucht.

Reactie: (Weeking)
27-10-2010, 11:22
En al hebben ze wel een computer dan hebben ze veelal geen internet. En om nu steeds in te loggen bij een bibliotheek....

Reactie: (Qwartje)
27-10-2010, 07:20

@Yvwijo

Driewerf juist, mijnheer of mevrouw @Yvwijo. De klakkeloosheid waarmee de, veelal bedaagde, digibete medemens het digitale bos wordt ingejaagd is even hufterig als hovaardig te noemen. Het verwijt dat de Westfriese woningcorporaties hierboven valt te maken is onwillekeurig. Overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, media, omroepen: alles en iedereen gaat er maar van uit dat alle Nederlanders online zijn.

Niet dus.

Ons land telt, verspreid over alle geledingen van de maatschappij, 1,6 miljoen ‘nonliners’ van 12 jaar en ouder. Kroonprins Willem-Alexander had het dinsdag 7 september jongstleden zelfs over 3 miljoen digibete landgenoten, maar die man overdrijft wel vaker. Het gaat niet alleen om ouderen, maar betreft ook laag opgeleiden en mensen die leven op bijstandsniveau. Met andere woorden: we hebben het hier niet over een achterblijvende sukkelgeneratie die ‘toch wel uitsterft’. Van dat laatste lijken veel instanties gemakshalve uit te gaan.

Zo hoor ik bijvoorbeeld dagelijks allerlei radio-presentatoren blij van zin kraaien: ‘Als u wilt reageren, twitter dan even zuzzemezo of mail naar fliepfliepfliep-apestaartje-floep.’ Waarmee dus weer een flink aantal luisteraars van communicatie wordt uitgesloten. Onder hen zal zich een aantal verstandige mensen bevinden die zich sowieso nooit overgeven aan dat domme ethergebabbel, maar dat terzijde. Ze worden achteloos van eventueel gewenste deelname buitengesloten.

Natuurlijk: ons hele bestel digitaliseert in ijltempo, en ik ben geen cultuurpessimist. In 1996 legde Journaallezer Joop van Zijl nog lang-zaam ar-ti-cu-le-rend uit hoe de kijkers via muis en toetsenbord op de site van het NOS-Jaaroverzicht konden komen. Een wonder. Twee jaar later vermeldde hij het grote nieuws dat meer Nederlanders thuis een pc hadden dan een magnetron. Uit die tijd dateert ook het hilarische Journaalmoment van minister-president Wim Kok, die een opgetilde computermuis klikkend voor het scherm hield. Als een afstandsbediening.

Kok, en met hem twee nog staande generaties, hadden de komst van de eerste diepvrieskip nog meegemaakt. En die mensen zijn er nòg. Veel van hen houden de hijg van de tijd voor gezien, zijn nog van vlees en bloed, praten nog met elkaar, en hebben nog oogcontact. Ouderwetsche gekkies, met wie minder en minder rekening wordt gehouden.

Totdat wereldwijd eens finaal de stroom uitvalt. Dan is de hele cyber-reutemeteut in één klap incommunicado en moeten er weer brieven worden geschreven. Te laat. Verloren ambacht. IntermarisHoeksteen zal dan met een rotgang weer ’n hele wand inschrijfbalies moeten laten timmeren.

Reactie: (Yvwijo)
26-10-2010, 20:03
Fijn.
Men MOET meedoen met de digitalisering.

Belachelijk als je bedenkt dat veel mensen in woningen wonen die tot de sociale huursector behoren en velen niet eens know-how hebben van computers e.d.
Elke week naar Intermaris toe als je wilt verhuizen op de 67e en geen verstand hebt van computers.
Hoeveel denk je dat een buskaartje kost?? Als je het van een klein pensioentje moet betalen?