Bewoners Blokker werken mee aan ’beter’ dorp

2-11-2010

HOORN - Ruim twintig bewoners uit Blokker gaan actief aan de slag om oplossingen aan te dragen voor problemen en verbeterpunten in hun dorp. Op 1 november hield het wijkteam Blokker een bijeenkomst voor de bewoners in Blokker die zich hadden opgegeven om mee te denken en te werken aan verbeteringen in hun dorp.

Tijdens deze bijeenkomst zijn de werkgroepen woonomgeving, jeugd, overlast en veiligheid, en contacten in de buurt gevormd. Deze groepen gaan komende drie maanden aan de slag. Ze krijgen daarbij ondersteuning van een wijkteamlid. Februari volgend jaar presenteren de leden van de werkgroepen hun oplossingen.

Wethouder Michiel Pijl: ‘De gemeente stimuleert bewoners om zelf te komen met oplossingen voor zaken die beter kunnen in hun buurt en om daar zelf ook een bijdrage aan te leveren. We zijn samen verantwoordelijk voor de leefbaarheid en veiligheid in onze wijken. Ik ben heel blij dat meer dan twintig bewoners uit Blokker hier actief aan willen bijdragen.’ De deelnemers hadden eerder op een buurtenquête aangegeven actief te willen bijdragen én hadden positief gereageerd op de uitnodiging voor de bijeenkomst op 1 november.

De werkgroepen bepalen zelf voor welke problemen en verbeterpunten ze oplossingen willen aandragen. De groepen hebben als input meekregen de uitkomsten van de eerder gehouden enquête over leefbaarheid en veiligheid in Blokker. Ook hebben de deelnemers op de bijeenkomst zelf verbeterpunten aangedragen.

Het college beoordeelt uiteindelijk de door de werkgroepen aangedragen oplossingen op haalbaarheid en wenselijkheid. De uitvoerbare plannen krijgen een plaats in het wijkplan van Blokker. Dit betekent dat het wijkteam deze plannen, mogelijk in samenwerking met bewoners, gaat uitvoeren.