”60 Jaar KinderTV” nog heel even te zien

9-11-2010 Dappere Dodo De verrekijker, Rikkie en Slingertje, Flip de tovenaarsleerling, Floris, etc.

HOORN - Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont met succes een tentoonstelling over 60 jaar Kindertelevisie in Nederland. De reacties van bezoekers van alle leeftijden zijn positief. Voor een ieder zijn er herkenbare fragmenten, liedjes of objecten. De expositie is nog t/m 28 november 2010 te zien.
 
Talrijke jeugdprogramma’s van de afgelopen decennia komen daarmee weer tot leven: Het mannetje op zolder, Varen is fijner dan je denkt, Morgen gebeurt het, Dappere Dodo De verrekijker, Rikkie en Slingertje, Flip de tovenaarsleerling, Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Paulus de Boskabouter, Mik en Mak, De Fabeltjeskrant, Oebele, Q&Q, Peppi en Kokki, De film van Ome Willem, Ren je Rot, Ti-Ta Tovenaar, Stuif-es-in, Grote meneer Kaktus Show, Alfred J. Kwak en meer. 

Een speciale gratis Audiotour laat talloze tunes en liedjes horen en voor kinderen is er een leuke ”Fabeltjeskrant” met opdrachten en een kleurplaat. Achter het MuseumCafé staat een enorme Thomas-trein opgesteld waar kinderen in kunnen klimmen. Verder kunnen ze spelen met houten Thomas-treintjes en een video bekijken.

Meer info op www.museumhoorn.nl