Asbestsanering Sint Pietershof kostbare klus

16-11-2010

HOORN – De Hoornse gemeenteraad sprak er dinsdagavond na de openbare raadsvergadering achter gesloten deuren over: De asbestsanering van het Sint Pietershof. Om partijen die deze klus willen klaren niet te veel inzicht te geven, en dus tot een goede inschrijving te komen, werd de discussie in beslotenheid gevoerd. De raad probeerde het nog wel even, maar het bleek lastig praten als je bijvoorbeeld geen enkel bedrag mag noemen.

Hoorn heeft de laatste jaren enkele kostbare asbest-klussen gehad: In 2007 werd in de Copernicus Scholengemeenschap asbest gevonden en dit jaar moest het asbest-houdende dak van sporthal De Opgang vervangen worden.

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed stelde dit voorjaar nog een subsidie van een half miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van het Sint Pietershof. Met deze subsidie hoopte de gemeente samen met het College van Regenten groot onderhoud te kunnen uitvoeren aan het Sint Pietershof.

Het Sint Pietershof is eigendom van de gemeente Hoorn en wordt beheerd door het College van Regenten. Het hof bestaat uit ruim veertig woningen voor mensen vanaf 55 jaar. Onder het grote onderhoud valt onder andere het herstel van het goudleerbehang, vervangen van een deel van het dak, het vernieuwen van voeg- en metselwerk en schilderwerk. De laatste restauratie van het Sint Pietershof vond plaats in 1992 - 1993.