Bibliotheek Hoorn opent nieuwe jeugdafdeling

Op 12 januari officiële opening van Babel

HOORN - De nieuwe jeugdafdeling van Bibliotheek Hoorn in de binnenstad is een feit. Babel, zoals de afdeling wordt genoemd, is in december stilletjes open gegaan en is een enorm succes. 

Kinderen die er komen willen er niet meer weg of willen er wonen. Ouders en grootouders doen hun jassen uit en spelen en lezen mee. De afdeling is levendig en wordt goed bezocht.
 
Babel is uniek omdat het bedacht is door kinderen voor kinderen. De kinderen hebben tijdens een aantal workshops met bibliotheekmedewerkers  en een architect getekend, gebouwd en nagedacht over hun ideale bibliotheek.  Zo kreeg de architect directe input van de kinderen.  Welke bibliotheek heeft nou op verzoek van de kinderen een onbewoond eiland met daarop een palmboom? Of klimkasten met daarop bedden en stoelen waar kinderen ongestoord hun eigen verhalen kunnen creëren en delen met elkaar? Babel is een van de weinige jeugdafdelingen in Nederland die op deze manier is opgezet.
 
Nieuwsgierig geworden?
Op woensdag 12 januari a.s. van 15:00 tot 16:00 uur wordt Babel officieel geopend door de wethouder van Hoorn. En er wordt uiteraard feest gevierd met de Babelbouwers (de kinderen die Babel hebben bedacht). Er worden die middag allerlei workshops gehouden om andere kinderen te laten zien wat Babel voor hen kan betekenen.