Beheerder parkeergarage ziekenhuis vindt dode vrouw na 3 maanden in auto

7-1-2011 Pijnlijk geval van zelfdoding

HOORN - Een beheerder van de parkeergarage van ziekenhuis het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft vrijdagmiddag een dode vrouw aangetroffen die daar vermoedelijk al zo’n 3 maanden heeft gelegen. Politie en directie ziekenhuis willen niet nader op de zaak ingaan. Als enige verklaring voor de lange periode dat de vrouw daar heeft gelegen wordt aangevoerd dat het lichaam moeilijk zichtbaar was.

De sinds 5 oktober vermiste 52-jarige Margreet Balk uit Medemblik werd vrijdagmiddag rond 12.00 uur dood aangetroffen in de parkeergarage van het Westfriesgasthuis aan de Maelsonstraat in Hoorn. Margreet werd op deze dag voor het laatst gezien door een buurvrouw, waar zij haar dochter bracht. Zij meldde toen dat zij even weg moest en vertrok met haar auto. Sindsdien ontbrak van haar elk spoor.

Uit onderzoek is gebleken dat zij al enige tijd was overleden. In de auto werden afscheidsbrieven gevonden. Een politiewoordvoerder meldt HoornGids.nl dat zij vermoedelijk ”vrij snel na haar vermissing in oktober is overleden”. Op de vraag waarom het lichaam nu pas ontdekt is zegt de politie alleen ”dat zij van buitenaf zeer slecht te zien was”. De vrouw lag op de grond in de auto.

Voorlichters van het Westfriesgasthuis willen namens de directie niet meer melden dan ”Geen commentaar”.

Voor de familie van Margreet Balk is het in ieder geval dieptriest dat haar lichaam pas na zo’n 3 maanden is aangetrofffen.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
10-1-2011, 14:48
3 à 4 weken parkeren op P30 of P40 te Schiphol is ook geen probleem @Tsi.

Reactie: (Tsiburaska)
10-1-2011, 13:54
Ik weet dat een hard patiënt na wachtlijst ruim 4 maanden daar parkeerde.
Dus langer dan 1 week komt vaker voor en dan is dus 3 maanden daar staan geen punt.
Verder kunnen er ook dakloze een niet verzekerde auto daar zetten om te overnachten, valt ook niet op, en dit kwam eerder voor.

Reactie: (sjaak)
8-1-2011, 19:42
wat een schande, 3 maanden!

Reactie: (Weeking)
8-1-2011, 16:12
Of de auto naar een paar dagen of na 3 maanden pas was ondekt, het had deze vrouw niet geholpen. Ik hoop dat haar familieleden worden bijgestaand na de lange vermissing van deze vrouw.

Reactie: (gypsy girl)
8-1-2011, 16:10
hoe dan ook ik wens de familie veel sterkte met dit verlies.

Reactie: (Henk)
8-1-2011, 10:08
Vind inderdaad dat je het parkeerbeheer niet de zwarte piet moet gaan toespelen.Ten eerste vraag ik mij af waar de reacties van het verhoogde tarief op slaan want daar hoef je echt geen extra controle voor uit te voeren daar je zonder ticket niet kunt inrijden en pas na betaling weer kunt uitrijden. Ten tweede, het lijkt mij dat er in die periode genoeg andere naast geparkeerd hebben en deze is ook niets opgevallen.

Reactie: (nomen nescio)
8-1-2011, 09:50
@Anoniem: Parkeerwacht zeker? Enfin, de vermissing mét auto was half december al gemeld bij rtv NH in "Ter Plaatse". Dat de politie dát al doet geeft hen ook al een ’’brevet van onvermogen’’. Ik herhaal wat ik al eerder betoogd heb: Tijdens een surveillance rijdt je gewoon een parkeergarage binnen. Je gat dan kentekens checken, wie weet heb je "geluk"

Reactie: (Kuijler)
8-1-2011, 01:13
Het spijt mij hoor maar verschillende reacties stuiten mij echt tegen de borst, hebben jullie er wel eens bij stilgestaan dat niet iedereen voor een poliklinische behandeling het ziekenhuis in gaat.
Ik heb zelf bijna 2 weken in dat ziekenhuis gelegen, en denken jullie dan dat dat lang is?
Hebben we soms een zondebok nodig? Met dit soort reacties ben ik helemaal klaar.

Voor de nabestaanden ik wens jullie heel veel sterkte toe.

Reactie: (kees boots)
7-1-2011, 23:15
matthijs, ik vermoed dat je gelijk hebt en het inderdaad komt door verscherpte controlle vanwege de verhoging.
Ik vind het heel triest temeer omdat zij meerdere jaren op dezelfde afdeling gelegen heeft in een ziekenhuis waar ik ook verbleef.
Nog erger is het voor haar familie en helemaal voor haar dochter die geen afscheid kunnen nemen omdat het verrottingsproces al zodanig is dat ze niet toonbaar meer is.
Gecondeleert alle vrienden en familie van Margreet en veel sterkte toegewenst en vooral de kleine meid.

Reactie: (Matthijs)
7-1-2011, 22:14
Triest. Moeilijk te beoordelen of dit eerder had moeten opvallen. Zolang niemand me maar gaat vertellen dat de ontdekking komt door verscherpte controles naar aanleiding van het sinds drie dagen verhoogde parkeertarief aldaar.

Reactie: (sidi bouzid )
7-1-2011, 21:53
Na drie dagen moet toch opvallen dat een auto te lang geparkeerd is dan zouden die goede bewaking al waker worden klopt iets niet ik ga naast die auto toch kijken wat mis mee. Een auto die daar een week of meer staat zou wel eens gestolen kunnen zijn, toch?
wat zijn dat voor woordvoerders van het WFG met geen commentaar ,
goede reclame voor het WFG

Reactie: (Yvwijo)
7-1-2011, 21:26
Echt weer heel goede reclame voor het WFG.


Reactie: (nomen nescio)
7-1-2011, 20:59
Idd @J Franx: Dat is wel heel lang.
’ Vraag me af hoe de bewaking/het toezicht aldaar geregeld is. na minstens een week(te lang al vanwege het trieste overlijden van mevrouw), hoort een toezichthouder argwaan te krijgen. En de politie zou, denk ik zo, toch regelmatig oook tijdens surveillances moeten langs- en binnenrijden: Een auto die daar een week of meer staat zou nl. wel eens gestolen kunnen zijn, toch?
En wat zijn dat voor woordvoerders van het WFG met ’’geen commentaar’’? Kan er geen spijtbetuiging of een condoleance richting de familie vanaf?

Reactie: (J. Franx via Twitter)
7-1-2011, 20:28
niet te geloven dat een auto met een dode zo lang in een parkeergarage kan staan dat moet toch opvallen er loopt toch ook bewaking