Kades in Kersenboogerd katvriendelijker gemaakt met hulp van Michiel Pijl

15-1-2011

HOORN - De eerste kades in de Kersenboogerd zijn ’katvriendelijker’ gemaakt. Samen met een dozijn vrijwilligers én wethouder Michiel Pijl heeft het wijkinitiatief Kat uit de Gracht Hoorn op zaterdag 15 januari de eerste reddingstouwen voor katten geplaatst. 

Met het ophangen van een lading scheepstouw van sponsor Fugro hopen de buurtbewoners dat de Marquettegracht nu een stukje veiliger is voor de katten. Vorig jaar verdronken er meerdere katten in de grachten in de Kersenboogerd. Een groep van verontruste wijkbewoners sloot zich aan bij Kat uit de Gracht. Dit is een initiatief uit Leiden dat in 2009 startte met het veilig maken van grachten voor katten. In de buurt is 1.000 euro opgehaald om het kattenproject te financieren. De gemeente Hoorn  en IntermarisHoeksteen steunen dit project met een bijdrage van 1.500 euro uit het buurtbudget. Wethouder Michiel Pijl: ‘Een lovenswaardig initiatief. Verontruste buurtbewoners die zich verenigen en samen naar oplossingen zoeken voor katten in nood. Mooi dat bewoners zelf initiatieven nemen om hun buurt te verbeteren.’

Of het project in Hoorn ook kattenlevens redt, wil het wijkinitiatief natuurlijk wel graag horen! U kunt ‘natte katten’ melden op de speciale meldingspagina op www.katuitdegracht.nl. Dat geldt voor dieren die er via een klimtouw uit zijn geklommen, maar ook nog steeds voor verdronken katten. Aan de hand van de meldingen kan KUG bepalen waar nog extra touwen nodig zijn.

Zaterdag 22 januari volgt een nieuwe montageronde in de wijk. Vrijwilligers zijn van harte uitgenodigd om te komen helpen. Neem daarvoor contact op met Stichting Netwerk, Maria van Nuland, tel. 06-22204448, m.v.nuland@netwerkhoorn.nl.

Reacties
Reactie: (danny)
25-2-2011, 17:45
grote klasse mensen...