Gemeente Hoorn verwijdert bootwrakken

29-3-2011

HOORN - De gemeente Hoorn gaat op dinsdag 12 april bootwrakken verwijderen langs de kades van de Vollerswaal, Appelhaven, Korenmolen en Houtzaagmolen.  Dit om de vaarweg vrij te houden en schade aan wal en andere vaartuigen te voorkomen.

Nieuwe regels
De opschoonactie loopt vooruit op de nieuwe regels voor ligplaatsen voor kleine bootjes die de gemeente Hoorn binnenkort gaat vaststellen. De nieuwe regels zijn bedoeld om overlast voor omwonenden in de binnenwateren van het havengebied terug te dringen. Op woensdag 30 maart licht wethouder Michiel Pijl de nieuwe regels toe tijdens een informatieavond in wijkcentrum ’t Hop, vanaf 20.00 uur.

Opschoonactie
De opschoonactie gaat om 7 bootwrakken die geheel of gedeeltelijk gezonken zijn, of in een slechte staat van onderhoud verkeren, waardoor ze niet meer als vaartuig kunnen worden gebruikt. Eigenaren kunnen hun boot nog tot maandag 11 april verwijderen. Bureau Stadstoezicht verhaalt de kosten voor het bergen van de boten op de eigenaren.

Verwijderde boten
De gemeente slaat alle verwijderde boten minimaal 14 dagen op. Afhankelijk van de staat waarin de boten verkeren kan de opslagtermijn verlengd worden. De eigenaar krijgt tijdens de opslagperiode de gelegenheid om contact op te nemen met de havendienst (0229-214012) om afspraken te maken over de teruggave van de boot.

Pas nadat de verwijderings- en opslagkosten zijn betaald krijgt de eigenaar de boot terug. Bootwrakken die na 14 dagen niet zijn opgehaald worden vernietigd.

Locatie bootwrakken

Vollerswaal
• tegenover huisnummer 2
• tegenover huisnummer 18

Appelhaven
• tegenover huisnummer 9
• tegenover huisnummer 10

Korenmolen
• tegenover huisnummer 12 (rubberen boot op wallenkant)
• tegenover huisnummer 22

Houtzaagmolen
• tegenover huisnummer 45

Meer informatie?
Heeft u vragen over het verwijderen van de bootwrakken? Neem dan contact op met Bureau Stadstoezicht, telefoonnummer 0229 – 276880 of aan de publieksbalie, Nieuwe Wal 1, maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur.

Reacties
Reactie: (Harry)
31-3-2011, 21:22
@ Okkie de klagende beroepswerkloze: En wanneer was voor jou de laatste dag dat je hebt gewerkt? Wat zeur je nu over luie ambtenaren? Jij hebt toch alle tijd om te wachten op bijv. een paspoort dat moet worden verlengd? Maak jezelf eens echt nuttig in onze samenleving ipv je zinloze en stigmatiserende reacties hier.

Reactie: (Matthijs)
31-3-2011, 20:51
Ah. De anonieme meeuwen cirkelen weer over Hoorngids. Gezellig. Wat heb je voor bootje Patricia? Mogen we een keer meevaren als het mooi weer is? Zorgen wij voor de hapjes en jij voor de natte horica.

Reactie: (okkie)
31-3-2011, 20:23
patricia heeft wat ambtenaren betreft gelijk. een hardwerkende moet nog geboren worden.

Reactie: (William van Kleef)
31-3-2011, 20:12
@patricia... ah je bent boos, over iets heel anders, je wilt gewoon schreeuwen, huilen, ergens tegen aan schoppen en roeptoeteren. Echt @patricia, doe dat ergens anders en niet op dit forum. Inhoudelijk voeg je niets toe. PS je werkt volgens niet dertig jaar in de Horica maar in de Horeca. Wat mij betreft: **einde discussie**

Reactie: (Patricia)
31-3-2011, 19:49
Daar ben ik het niet mee eens en zo velen met mij.HARD WERKENDE MENSEN OP HET GEMEENTEHUIS BEN IK NOG ZELDEN TEGEN GEKOMEN. Ik heb zelf diverse zaken in Hoorn en werk zelf 60 tot 70 uur per week. Dit is geen uitzondering. Maar als ik dan een vergunning moet aanvragen om een reclamebord van 2 bij 1 meter op te hangen ben ik bijna een dag kwijt op het gemeentenhuis door jou zgn hard werkende amtenaren. Zakkevullers zijn het allemaal. En er zijn altijd van die kruisband en geitenwollen sokken dragers die het daar niet mee eens zijn. Ik verkoop overigens geen van deze dingen maar zit in de horica. Ga mij nou niet vertellen hoe de gemeente Hoorn werkt ik word al 30 jaar behandeld als een melaatse, die had je trouwens ook in de middeleeuwen

Reactie: (William van Kleef)
31-3-2011, 18:24
@Patricia. Jij wil het niet snappen he? Alles waar jij overheen loopt, rijdt of fiets is aangelegd door gemeenschapsgeld. Gemeenschapsgeld waar ookhet onderhoud, reparaties en bewaking (waar nodig) van betaald wordt. Dan is er nog zoiets als politie, stadswachten, wijkteams, rioolonderhoud en daar komt ie @patricia, geloof het of niet binnenwaterbeheer. Dat alles... en nog meer valt onder de gemeenteverantwoordelijkheid. Jij en ik en 70.000 anderen wonen in "het kasteel Hoorn", waar we met z'n allen (bij gebrek aan een "kasteelheer")verantwoordelijk voor zijn. Ben jij nu echt zo naief om te denken dat de gemeente Hoorn alleen geld int en daar verder niets mee doet? Kom op zeg, dat kan ik niet geloven. Er zijn veel domme mensen, maar zo dom kan echt niemand zijn @Patricia, ook jij niet. Je kunt het met het uitgavepatroon van de gemeente niet eens zijn, maar da's niet wat jij hier roeptoetert. Wat jij uitgekookte hufters durft te noemen zijn over het algemeen genomen hardwerkende ambtenaren met gevoel in hun lijf. Waar haal jij de euvele moed vandaan om deze mensen hufters te noemen, en dan ook nog lekker annoniem @Patrica. Wat maakt dat van jouw? Vast wel iets lelijks, maar goed, ik hou niet van schelden dus dat hou ik netjes voor me. Weet je wat voor jouw en voor vele anderen het beste zou zijn? Ga eens een poosje in Albanie, Mozambique of de binnenlanden van Colombia wonen. Betaal je geen belasting, heb je nergens last van en kun je meteen zien wat er gebeurd als er niets zo iets als een gemeente is die heel veel zaken voor jou regelt. Bijkomend voordeel is dat je niets meer met hufters uit Hoorn te maken hebben. @Eric vroeg je al of jer zelf wat aan wilt doen door je aan te sluiten bij een politieke partij. Jij kiest voor roeptoeteren. Mag van mij hoor, maar aub kies daarvoor een ander medium uit.

Reactie: (Patrica)
31-3-2011, 17:33
Kijk wat ik hier mee wil zeggen dat het weer een mooie set is om ons voor een bootje van 3 meter straks te laten betalen. Ik ga even terug naar vroeger. De kasteelheer.....Als je binnen de muren van het kasteel wilden wonen moest je betalen aan de kasteel hier, hiervoor kreeg "ja" dan bescherming tegen diverse dingen. Aanvallen van buitenaf bv., je werd er beter van. Wat wil ik hier mee zeggen. Dit van de kasteelheer is in de jaren door gegroeit tot gemeentes. Je mag in de gemeente wonen maar daar moet je wel voor betalen, parkeergeld,reclamebelasting enz.enz. Maar je krijgt er niks meer voor terug, geen schone straat, geen gestrooide wegen (Hoorn). Dus uitgenaste betekent uitgekookte hufters op het gemeente huis. Je mag hier alleen maar betalen maar je krijgt er niks voor terug. Geen schone binnenstad, geen parkeerplek terwijl ik wel 50 euro per jaar mag betalen. De opcenten van mijn wegenbelasting die de gemeente opstrijkt gaan hier niet naar toe. Ik kan zoveel voorbeelden geven hierover. Ik heb het al eerder gezegt, Hoorn zien/betalen/en je bek houden. En direct ook nog voor je bootje betalen. Hoelang duurt het voordat ik voor mijn fiets in mijn eigen achtertuin moet betalen. Zo, dit bedoel ik dus.

Reactie: (plies)
31-3-2011, 12:17
@ Bewoner, inderdaad wij zijn er voor de overheid en niet andersom.

Reactie: (bewoner)
31-3-2011, 11:37
Wrakken weghalen is oke, maar daar moeten de nette bootjes voor boeten. 180 euro per jaar wordt de prijs voor een klein bootje om op een aangewezen plek aan te leggen!

Reactie: (Qwartje)
30-3-2011, 20:52
@Patricia De gemeente neemt zich niet voor om op dinsdag 12 april boten te verwijderen, @Patricia. Het gaat om zeven wràkken van boten. Ik kan met de beste wil van de wereld niets bedenken wat daar tegen valt in te brengen. Een kwestie van ordentelijk beheer van oppervlaktewater wat, eenmaal gedaan, ook nog eens resulteert in ’n cosmetische verbetering. Maar misschien vergis ik me. Zou je me kunnen aangeven waarom die wrakken onaangeroerd moeten blijven liggen waar ze liggen?

Reactie: (Eric)
30-3-2011, 18:50
@Patricia kun jij mij uitleggen wat "uitgenaste hufters"zijn? ik spreek duidelijk jouw taal niet.@william van Kleef heeft helemaal gelijk,ook jij@Patricia grijpt iedere gelegenheid aan om je af te zetten tegen het gemeentebestuur.Is het wel eens bij je opgekomen om zelf actief te worden? nee zal wel niet daar heb je waarschijnlijk de "ballen"niet voor, het is toch veel makkelijker om lekker te roeptoeteren vanaf de zijlijn.Misselijkmakend.

Reactie: (William van Kleef)
30-3-2011, 18:36
@Patricia... ja hoor, toe maar geef maar weer af op de gemeente, dat schijnt bij elk idee van de gemeente Hoorn bij een aantal gebruikers van dit forum sowieso belangrijker te zijn dan inhoudelijk reageren. Echt Patricia, niet elk idee van de gemeente is slecht (bij lange na zelfs niet). Het water is inderdaad van iedereen, daarom is het gewoon associaal om hierin je bootje te laten wegrotten. Daar moeten we dan allemaal tegenaan kijken. Ik vind het prima dat de gemeente dit opruimt, ook is het prima dat de opruimkosten door de eigenaren betaald gaan worden. De vervuiler betaald. Heb jij wel eens gekeken hoeveel armoedige kleine bootjes onze mooie wateren vervuilen? Zou ik eens gaan doen, dan piep je wel anders. Overigens... jouw idee voor het betalen voor kleine bootjes.... Prima plan hoor. Dank voor de suggestie.

Reactie: (Patricia)
30-3-2011, 17:47
De nieuwe regels jaja. Kun je straks betalen voor je roeibootje de uitgenaste hufters op het gemeentehuis. Het water is van iedereen. Straks moet je nog betalen voor de lucht die je in ademt.

Reactie: (enzo)
30-3-2011, 12:17
Leuk gevonden jeetje!! En voor diegenen onder ons die het nu nog niet duidelijk is: Slib, met een "b" dus vindt je soms op de bodem van waterwegen.

Reactie: (Jeetje)
29-3-2011, 23:19
@Yvon. Ja als iedereen zijn slip in het water gooit is varen ook erg lastig.

Reactie: (yvon)
29-3-2011, 22:36
ik snap niet waar ze zich druk over maken je kan bij de korenmolen en de rest van de sloot zowat niet meer varen er ligt zoveel slip in het water dat als er een bootje vaart je een prut bende in de sloot ziet en een lucht dat er dan van af komt echt niet prettig hoor als je je raam open hebt dus als de gemeente eerst die sloten eens gaan uitbaggeren zou dat voor de bewoners een zege zijn ik geloof dat dat 18 jaar terug eens is gebeurd er staat misschien een halve meter water in de rest is slip

Reactie: (Hans)
29-3-2011, 19:20
En nu nog een knappe plek om boten te water te laten rond het markermeer in Hoorn en het wordt nog eens wat met Hoorn.....