Patiënt Robert Visser bedankt zorgverleners met vlag

HOORN - Robert Visser uit Andijk is ernstig ziek en wil graag het Westfriesgasthuis, in het bijzonder de verpleegkundigen op de oncologieafdeling en oncoloog Van den Heiligenberg bedanken voor de goede zorg die hij in het ziekenhuis heeft gehad. Afgelopen woensdag, 18 mei, kwam Robert met zijn vrouw Linette daarom speciaal naar het Westfriesgasthuis om de West-Friese vlag te overhandigen. Binnenkort siert de vlag het dak van het ziekenhuis en daarmee wordt de West-Friese identiteit extra benadrukt.
 
Bedanken op originele wijze
Veelvuldig is Robert in het Westfriesgasthuis geweest voor onderzoeken, behandelingen en opnames op de verpleegafdeling. Tijdens één van de vele verblijven in het ziekenhuis is het idee ontstaan om iets met de West-Friese vlag te doen. Robert zag diverse vlaggenmasten die niet allemaal gebruikt worden. “Ik bedacht toen dat het mooi zou zijn als de West-Friese vlag op het dak van het ziekenhuis prijkt”, aldus Robert. Dit idee heb ik besproken met dokter Van den Heiligenberg. Zij kan de geste om het Westfriesgasthuis te bedanken met een prachtige, originele West-Friese vlag zeer waarderen. Robert zegt: “Het is mooi dat ik dit plan nog ter uitvoering heb kunnen brengen en iedereen kan bedanken voor de goede zorg die ze verleend hebben.”

West-Friese vlag
Robert en zijn vrouw zijn in 2010 begonnen met de verkoop van de West-Friese vlaggen en waren hiermee de eerste aanbieder. De azuurblauwe vlaggen met daarop twee gele leeuwen en vijf rechthoekige blokjes sieren op vele plekken al het straatbeeld. Robert: “Naast de grote formaten vlaggen voor vlaggenmasten, zijn we ook kleine formaten voor boten en schuiten gaan verkopen. In de polder zien we steeds vaker deze vlag wapperen op een schuit, een prachtig gezicht. Dit is onderen jongeren zeer in trek.” Hebt u interesse in een West-Friese vlag? Kijk op www.geschenkattent.nl.