Panden Koepoortsweg op monumentenlijst geplaatst

23-6-2011

HOORN - Het college van burgemeester en wethouders heeft zeven panden aan de Koepoortsweg op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Het gaat om de nummers 10, 12, 14, 92, 118, 120, 125. Dit is onderdeel van een groter traject om cultuur- en architectuurhistorisch waardevolle panden aan de Koepoortsweg als monument te benoemen.
 
Al eerder zijn bijna 50 panden aan de Koepoortsweg aan de gemeentelijke monumentenlijst toegevoegd. Het zijn grotendeels gaaf bewaard gebleven panden die onderdeel zijn van de historische bebouwing langs de Koepoortsweg. De panden hebben uiteenlopende bouwstijlen als: Neorenaissance, Jugendstil, Chaletstijl, Amsterdamse School, Engelse stijl, interbellumarchitectuur en sobere baksteenarchitectuur.

‘Met deze plaatsingen op de monumentenlijst willen we ervoor zorgen dat dit culturele erfgoed bewaard blijft. De Koepoortsweg is vanuit cultuurhistorisch oogpunt een belangrijke toegangsweg naar de binnenstad.’, aldus wethouder Roger Tonnaer. Voor deze laatste plaatsingen op de monumentenlijst hebben de eigenaren nog de mogelijkheid om bezwaar te maken.