Campagne ‘Laat je Hoorn voor de Grote Waal!’ gestart

5-8-2011

HOORN - Op 4 augustus start de gemeente Hoorn samen met woningcorporatie IntermarisHoeksteen de campagne ‘Laat je Hoorn voor de Grote Waal!’. Met de campagne roepen zij bewoners van de Grote Waal op om mee te denken over de toekomst van hun wijk.

De gemeente Hoorn en IntermarisHoeksteen gaan dit jaar een visie voor de wijk Grote Waal maken. De Grote Waal is voor een groot deel in de jaren ’70 gebouwd. Iedereen is het erover eens dat de wijk wel een opknapbeurt kan gebruiken. Hiervoor wordt de hulp ingeroepen van de bewoners van de wijk. Waar zijn de bewoners in de Grote Waal trots op? En wat zouden zij graag anders zien? Het doel is om samen een beeld te maken van hoe de wijk er in de toekomst uit zou kunnen en moeten zien.

Bewoners kunnen meedoen aan creatieve sessies in de wijk. Maar echt nieuw is de inzet van social media. Via Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn kunnen bewoners van de Grote Waal gemakkelijk en interactief meepraten over hun wijk. Voor iedereen die liever via de site wil meedenken is er binnenkort de nieuwe website

Reacties
Reactie: (moon)
13-9-2011, 17:20
Donkere steegjes verlichten, meer parkeerplaatsen,meer speeltuintjes, de afschuwelijke bruggen 1 kleur geven ipv verschillende kleuren en beter groenonderhoud door de gemeente..het ziet er niet uit langs de grachten en die foeilelijke standaard struiken eruit, herbestraten door de hele wijk heen en haal die achterlijke grote bomen langs de gracht bij de Oliemolen er eens uit en geef ons onze parkeerruimte terug, een grasveldje wat ipv de parkeerplaatsen is gekomen geeft alleen maar overlast, honden en kattenstront....het stinkt erover! Bomen geven ook overlast, zomers hommels en kraaien daar wordt je niet goed van(weg nachtrust,maar mag niet van de gemeente Hoorn,want de kraai is beschermd) Goeie van Hoorn he....onze nachtrust kan ze niets schelen.... Criminaliteit in de Grote Waal rijst de pan uit....bekraste auto`s,inbraken en vooral bedreigingen door hangjeugd naar de kleintjes toe die in een speeltuintje willen spelen, drugsoverlast, dealers en noem maar op.....en we betalen ons rot aan wegenbelasting en alle andere belastingen maar wat krijgen we er voor terug helemaal niets!!!! Geld gaat naar andere projecten binnen de gemeente Hoorn zoals de Nieuwbouw wijken...bangert oosterpolder streektuinen en de blauwe berg...... Denken jullie nu echt dat er iets gaat veranderen in de Grote Waal....lekker verder dromen zou ik zeggen......Het is 1 grote kolerebende in de Grote Waal....in de getto zoals ik het noem.....en waarom ik dan niet ga verhuizen? Niemand wil mijn huis kopen in deze achterstandswijk.....als je de Oliemolen binnenkomt rijden is het grauw en donker en vies.....

Reactie: (gw-er)
11-8-2011, 01:33
die flats zijn mooi al onze flats zijn mooi maar beter zetten jullie groene huisje weer terug bij de rondtonde bij deka daar dat is wat we willen anders alleen maar meer overlast grote kwaal gooi je zelf weg grootje !!!

Reactie: (Laat je Hoorn)
8-8-2011, 14:52
Bedankt voor al jullie reacties! Kijk vanaf 4 september ook op www.iklaatmehoorn.nl of laat je reactie achter op via Facebook, LinkedIn, Twitter of Google+.

Reactie: (plies)
6-8-2011, 01:04
Nee Okkie, de andere helft staat buiten

Reactie: (okkie)
5-8-2011, 20:04
bij een halve koffieshop rook je maar de helft van wat je gebruikelijk doet. sorry dit was een inkopper..

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 18:08
Als je vanaf het Visserseiland naar de flats kijkt is het een strak geheel. Kijk je vanaf de flats naar het Visserseiland,dan zie je verschillende bouw, een rommelig gezicht. Maar goed, smaken verschillen. Maar gelukkig is onze politiek niet zo voor sloop,ik ook niet. Renoveren, kan het nog mooier worden. Je kan toch niet alles maar willen slopen wat oud is? Maar goed Lex, smaken verschillen. Geef mij maar het gewone volk in deze flats, beter dan al die rijke juppen die inmiddels Hoorn aan het plat walsen zijn.

Reactie: (Lex)
5-8-2011, 18:03
@juul&lex: zelf woon ik in de binnenstad en kijk vanaf mij vroegste jeugd al tegen die foeilijke flats aan. Zonde dat op zo'n mooie plek flats staat die door een stalinistische tekenaar ontworpen lijken te zijn. Je kan toch niet met droge ogen beweren dat die dingen mooi zijn?? Kom op zeg. Zelf in Rusland gaan slopen ze dat soort ellende. Zet er een mooi complex neer waar je met plezier naar kijkt; ontworpen door een kundige architect. Tekentalent zat in Nederland.

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 15:12
Beter een halve dan geen haha. Was een geintje hoor van de shop, maar als er dan toch 5 politie bureau's gewenst zijn, dan mag er toch wel een coffeeshopje of een halve komen?

Reactie: (plies)
5-8-2011, 15:01
@ Okkie, wat heb je aan een 1/2 koffieshop ?

Reactie: (okkie)
5-8-2011, 14:27
ik stel voor de helft te slopen.

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 13:04
en een coffeeshop

Reactie: (plies)
5-8-2011, 12:56
5 politieburo's erbij in de grote Kwaal.

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 12:10
Opkanppen Grote Beer. Weg met de deka,liever een AH of Deen. Iets bedenken tegen hard rijdend verkeer Weel.Verpaupering koopwoningen tegengaan. Asbest daken verwijderen hofjes bij Siriusstraat. Brandweer kazerne terug!!! Geen nieuwbouw meer erbij, het wordt te vol. Staat genoeg nog te koop. Geen blauw in het Dwaalpark. Geen glazen bushokjes meer, maar beton of niets.

Reactie: (rich)
5-8-2011, 12:09
grappig over die prijs. ja klopt zeker dat ze allang hadden moeten opgeknapt.maarja gaat gebeuren is wel een jaren plan maar begin is der

Reactie: (nomen nescio)
5-8-2011, 12:08
Mag je ook meedenken als je er slechts bij iemand op visite komt?

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 12:05
Lex, smaken verschillen. Pracht complex en ooit nr. 1 prijs gewonnen. Lees de geschiedenis en het ontstaan over deze flats. Wel hadden ze allang opgeknapt moeten worden. Waar woon jij Lex?

Reactie: (rich)
5-8-2011, 12:00
@lex ook dan waar jij woont . woon hier goed hoor waar jij dan ook mag wonen in hoorn

Reactie: (Lex)
5-8-2011, 11:47
Dan laat ik me bij deze alvast duidelijk Hoorn: Weg met de Sterflats!

Reactie: (Juul)
5-8-2011, 11:35
Mogen we alleen mee denken?