IntermarisHoeksteen: woningen Holenweg en Venenlaan voldoen weer aan eisen deze tijd

8-8-2011

HOORN - In mei startte woningcorporatie IntermarisHoeksteen met onderhoud aan 34 huurwoningen aan de Holenweg en de Venenlaan in Hoorn. Inmiddels zijn de onderhoudswerkzaamheden afgerond. Met een investering van € 600.000,- voldoen de woningen van de woningcorporatie weer aan de eisen van deze tijd.

Opzichter IntermarisHoeksteen: “De werkzaamheden verliepen voorspoedig dankzij goede samenwerking tussen de bewoners en de aannemer. We hebben vooral aan de buitenzijde van de woningen gewerkt. De kozijnen zijn vervangen, het aanwezige enkel glas is vervangen door HR++ isolatieglas, er zijn ventilatieroosters geplaatst, de boeidelen zijn gereinigd en alle houten onderdelen zijn geschilderd. Er is gekozen voor moderne kleurstellingen.” Bewoners konden zelf kiezen of zij nieuwe tegels en sanitair wilden in hun badkamer en toilet. De tegels hiervoor zochten zij zelf uit in de showroom van IntermarisHoeksteen. Op deze manier komt IntermarisHoeksteen tegemoet aan de individuele woonwensen van haar huurders.
 
Energie besparen
IntermarisHoeksteen investeert in duurzaamheid en energiebesparende maatregelen. De woningen waren gedeeltelijk nog voorzien van enkel glas. Met het aanbrengen van HR++ isolatieglas zijn de woningen beter geïsoleerd, wat de bewoners ook zullen merken in de energiekosten. Ook de nieuwe kozijnen en ventilatieroosters zullen hieraan bijdragen. De kozijnen sluiten beter af, waardoor er minder koude tocht ontstaat. Met de ventilatieroosters kan goed geventileerd worden. Goed geventileerde woningen hebben minder energie nodig om de woning op te warmen.
 
Tevreden bewoners
De corporatie probeerde de bewoners zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden te bezorgen. Bewoners konden bijvoorbeeld gewoon in hun woningen blijven tijdens de werkzaamheden. Bewoner: “ We werden goed op de hoogte gehouden, zo kregen we regelmatig (nieuws)brieven of kwam er even iemand langs. En op de website was veel informatie te vinden. De woningen zijn nu aan de buitenzijde zichtbaar opgeknapt. We hebben er even voor in de rommel moeten zitten, maar ik ben erg blij met het resultaat.”

Reacties
Reactie: (okkie)
9-8-2011, 10:04
en natuurlijk nadat er een woning vrij komt dit doorberekenen naar de nieuwe huurder toe in de vorm van een huursverhoging