Rolstoel-parcours op de Rode Steen

ingevoerd op 22-11-2005

Hoe is het om in een rolstoel over de Rode Steen te moeten gaan? Hoe zou de wereld door een blinde worden ervaren? MEE Noordwest-Holland zal 3 december aanstaande, op de Rode Steen in Hoorn, aandacht vragen voor het leven met een beperking. Deze dag is het Disability day, de internationale dag voor mensen met een beperking, door de Verenigde Naties.
 
Vanaf 12.00 uur is een parcours uitgezet om te kunnen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. Ook is er de mogelijkheid om met behulp van een geblindeerde bril te ervaren wat deze beperking inhoudt.
Er staat een informatiekraam waar medewerkers van MEE Noordwest-Holland uitleg kunnen geven en waar folders liggen. Ook zijn er MEE zwarte pieten.
MEE Noordwest-Holland biedt ondersteuning bij leven met een beperking. MEE staat voor een gelijkwaardige plaats voor alle mensen in de samenleving, dus ook voor mensen met een beperking. MEE gaat altijd uit van de vraag van de cliënt. MEE informeert, helpt bij moeilijke keuzes en wijst de weg naar aangewezen instanties. MEE is onafhankelijk van zorgaanbieders en andere instanties.
Aan de dienstverlening van MEE zijn geen kosten verbonden.
Zaterdag 3 december a.s. van 12.00 tot 15.00 uur op de Rode Steen in Hoorn.
Voor meer informatie kunt u zich richten tot het regiokantoor van MEE Noordwest-Holland; 0229-206910 of de website: www.meenwh.nl