Traumaheli landt naast basisschool De Wingerd

10-10-2011

HOORN - Een traumahelicopter is aan het begin van de middag geland op het grasveld bij Basisschool De Wingerd in Zwaag. Een 12-jarige leerling van De Wingerd zou volgens getuigen in elkaar zijn gezakt vanwege hartfalen. Er waren op dat moment veel leraren en leerlingen aanwezig op het schoolplein.

Twee ambulanceteams hielpen bij reanimatie. Daarvóór werd een huisarts geinformeerd die als eerste hulp kon verlenen. De 12-jarige jongen werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.

Reacties
Reactie: (shanta)
17-10-2011, 14:35
hij wilde eerst zichzelf voor de trein laten vallen en heeft zich toen bedacht en wilde haar ook vermoorden en dan zichzelf pas ja het stond er een beetje raar maar dit is wat ik bedoel

Reactie: (plies)
15-10-2011, 10:27
@ Shanta, zou hij zichzelf vermoorden voor of na hij voor een trein gesprongen is. ;)

Reactie: (shanta)
15-10-2011, 00:13
de heli om middernacht was voor een man die dreigde zijn ex en zichzelf te vermoorden en of zelf voor de trein te springen eerder die avond de man is opgepakt in zijn woning uiteindelijk

Reactie: (plies)
12-10-2011, 18:26
Chris, mee eens, het zal je kind maar wezen.

Reactie: (Chris)
12-10-2011, 17:58
@jopie. Oud wijf, laat die familie.

Reactie: (Jopie)
12-10-2011, 17:28
het jongetje had idd hartfalen...is een 2 dagen in slaap gehouden en vandaag geopereerd. nog geen verdere berichten.

Reactie: (Patricia)
11-10-2011, 19:54
Volgende keer mijn leesbrilletje weer op, sorry voor de tik en spel fouten

Reactie: (Patricia)
11-10-2011, 19:50
Hoorngids, goede berichtgeving ga zo door. Ik wil wel graag op de hoogte blijven van wat er reilt en zeilt In Hoorn. Er zijn altijd mensen die je niet te vreden kan stellen. En voor deze zech ik als niet tevreden bent met het het programma en het niet wilt zien zet de tv dan uit.

Reactie: (pjotr)
11-10-2011, 18:22
@NN ja, het is noodzaak, daarom mogen ze ook 24/7 vliegen. Ik ben persoonlijk uitgenodigd geweest om de heli bij het VU te bekijken... @ Patricia... zie mijn vorige posting..

Reactie: (Patricia)
11-10-2011, 18:03
monique dan lees je zeker ook geen krant. Goed nieuws slecht nieuws het is allemaal nieuws. Zo word je op de hoogte gehouden.Ik krijg hier geen sensatie gevoel bij, het hoort bij het leven, dit soort dingen gebeuren en al wil je het niet weten moet je geen krant lezen en geen nieuws sites afgaan.

Reactie: (nomen nescio)
11-10-2011, 16:48
Ik mende dat er om middernacht weer een heli 1 à 2 rondjes cirkelde boven Zwaag. Het was te donker en te bewolkt om iets goed te zien. Iemand daarover iets bekend? @Pjotr: Afgezien van de werkelijke oorzaak waarvoor de heli moest komen, ben je het met me eens dat zo'n heli 24/7 bittere nooodzaak is?

Reactie: (pjotr)
11-10-2011, 06:43
@NN .. de heli van A'dam mag ook 's nachts vliegen hoor! enne: dat het kind gereanimeerd werd, hoeft niet te zeggen dat het kind hartfalen had.... inderdaad, veel sterke voor het kind en de familie (en voor diegenen die erbij wareb)

Reactie: (nomen nescio)
10-10-2011, 21:01
Heel veel sterkte voor deze knaap. 12 jaar en dan al hartproblemen. Maar afgezien van eventuele "sensatie": Het gebeuren toont weer aan dat een traumaheli heden ten dage beslist nodig is. Deze zal wel uit Amsterdam gekomen zijn. Was het 's avonds of 's nachts gebeurd, had de heli wegens een vliegverbod niet kunnen komen. Wel van verderweg een heli uit Groningen of Nijmegen. Dit bericht kan daarom m.i. één doel dienen, nl. ook de in de Randstad gestationeerde heli 24/7 laten vliegen. Ik denk dat we het over de noodzaak van deze heli's wel eens zullen zijn: Bittere noodzaak!

Reactie: (pjotr)
10-10-2011, 20:36
als elke onwelwording de media haalt, is er papier en websiteruimte tekort! een ambulance in de straat zorgt ook voor consternatie... ik ben het met Monique eens.. en ALS je dan toch plaatst, zorg voor correcte berichtgeving... die ben ik nog niet tegengekomen op Hoorngids, Dichtbij en NHD...

Reactie: (Monique)
10-10-2011, 19:03
@Okkie: Op zich 'ja'. Maar laten we het dan bij school houden. Nu zie ik hier al weer staan dat het hartfalen betreft, maar een reanimatie kan meer oorzaken hebben. Er kunnen zoveel oorzaken zijn waardoor hij reanimatie-behoeftig was. Misschien komt het ook door de onvolledigheid van de berichtgeving. Wacht dan met een bericht totdat dingen zeker zijn. Daardoor ontstaan er ook fouten in berichten die ook tot 'beroering kunnen leiden. Of misschien een hoopvolle stemming geven.... Laten we hopen dat we hoopvol mogen zijn. Voor iedereen die erbij is geweest en wie het (in)direct betreft.

Reactie: (Qwartje)
10-10-2011, 18:54
@Monique Ik onderga hier, met @Okkie, de ‘sensatie-gevoeligheid’ niet. Toegegeven: het aangeleverde politiebericht is weer eens feitelijk onjuist. Maar een landende traumaheli bij een school wekt verontrusting bij veel ouders die in de omgeving wonen. Die lijken me gebaat bij prompte berichtgeving. Het Noordhollands Dagblad plaatst – op de site – zelfs foto’s van de reanimatie-verrichtingen. Dat, @Monique, had voor mij nu ook weer niet gehoeven. Het voegt weinig, of te veel, toe aan de feiten. Hier de NHD-tekst. ‘De ontwikkelingen zorgden voor veel consternatie in en om de school en in de directe omgeving. Toevallig was op dat moment een van de ouders aanwezig; hij is arts en besloot meteen reanimatie toe te passen. Even later kwamen twee ambulanceteams om te helpen met de reanimatie. Al vrij snel kwam de trauma helikopter uit Amsterdam aangevlogen: de piloot kon zijn toestel op het grasveldje naast de school aan de Martinusstraat aan de grond zetten. Korte tijd later kon de toestand van het slachtoffer in een van de ambulances redelijk stabiel worden gemaakt. De jongen is later per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd. Op het moment van het gebeuren waren veel leerlingen en leerkrachten op het plein.’ Had het hier een volwassene betroffen zou de berichtgeving niet anders zijn geweest. Commotie vraagt om uitleg. Vooral als er een school bij betrokken is. De hulpverlening leek viervoudig adequaat.

Reactie: (okkie)
10-10-2011, 18:33
@monique, ik ben het niet helemaal met je eens.Het is geen opgeklopt verhaal,althans zo komt het niet over mijn inziens,het is een aparte gebeurtenis zo,n heli bij een school dus vermeldingswaardig.Ik hoop uiteraard dat het allemaal goed komt met dit kind!

Reactie: (Monique)
10-10-2011, 18:10
Beste redactie, Ik vind dit bericht niet gepast. Buiten het feit dat er fouten instaan (het kind is in Amsterdam opgenomen) is dit bericht een beetje 'sensatie-gevoelig'. Er vinden veel reanimaties plaats en nu het een kind betreft moet het plotseling in de media. Ik vind het voor ouders/familie/vriendjes/etc niet gepast.