Gemeente wil spoed achter bouw brug Poolster

4-11-2011

HOORN - De gemeente Hoorn heeft de aannemer die de brug tussen de Westerdijk en Poolster vernieuwt, gemaand zijn werkzaamheden met spoed uit te voeren. Er is al enige tijd geen activiteit meer ter plaatse, omdat de aannemer de benodigde materialen niet tot zijn beschikking zou hebben.

De materialen voor de bovenbouw van de brug komen uit Afrika en worden per schip aangevoerd. De aannemer heeft aangegeven dat het hout half oktober geleverd zou worden en dat hij zijn werkzaamheden daarna zou hervatten. Tot nu toe is dat niet gebeurd. De aannemer heeft aangegeven te willen herstarten zodra bekend is wanneer de materialen geleverd worden. Tot op heden is geen startdatum bekend.

De gemeente heeft de aannemer laten weten het niet acceptabel te vinden dat voetgangers zo lang geen gebruik van de brug kunnen maken en onderneemt nu stappen om hem aan zijn verplichtingen te houden.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
5-11-2011, 17:18
De foto van een kickboksende burrie zag ik hedenmiddag aan de leestafel van de Deka in het NHD @Qwartje. Maar dat stukkie met foto zal je niet bedoelen, of toch wel? Volgens de trainer had "ons aller Onno" een uitstekende conditie.

Reactie: (Derek the Fox)
5-11-2011, 17:00
@Qwartje: is Onro BV geen typefout?Moet het niet Onno BV zijn? Voor de slechte lezers van de reacties: dit is bedoeld als grapje!

Reactie: (Qwartje)
5-11-2011, 16:22
Nergens om, maar voor de wat manhaftiger reageerders op dit forum is het wellicht aardig om te weten dat burgemeester Onno van Veldhuizen en wethouder Aart Ruppert gisteravond kickboks-les hebben gehad in de Sokudo-gym aan de Loniusstraat. Als dit een trend wordt, kan het er nog wel eens heftiger aan toegaan in de politieke arena. En alsof de duivel er mee speelt: vijf deuren verderop aan diezelfde Loniusstraat is Onro BV gevestigd. Althans: de postbus en keukentafel van deze projectontwikkelings- en onroerend goed-vennootschap. De BV, waarvan een van de vennoten ’n eermalige supermarkt-ondernemer is die Piet heet, heeft met het Hoornse college van B&W overeenstemming bereikt over de herontwikkeling en renovatie van het winkelcentrum Grote Beer. Waarmee dus niet ver van dit topic wordt afgeweken. Zeer binnenkort wordt een intentie-overeenkomst tussen de partijen getekend. Voor een foto-met-stukkie van dat mijlpaaltje wordt de lokale pers in positie gebracht.

Reactie: (t.egel)
5-11-2011, 14:13
Jongens wat zeuren jullie toch, geweldig onze gemeente, trekken gewoon dezelfde lijn door, haal een brug in de zomer weg, want dan lopen er de meeste mensen over, ga in de zomer het houten hoofd vernieuwen, hele zomer kade afsluiten, geweldig toch!!! Heerlijk om zulke domme mensen op projecten te hebben zitten, mensen met geen verstand, en die al helemaal niet aan de hoornse ondernemers denken, wat kan hun het schelen!!!!! Zij vangen toch wel keurig hun salaris wel, lees: KRIJGEN. Wordt een beetje moedeloos van deze gemeente, ok kan wat fout gaan, maar ik weet echt niet wat op te noemen van grotere projecten, wat wel goed is gegaan!! Neem aan dat aannemer van te voren gemejd heeft dat dit hout niet zo snel te verkrijgen is, zouden ze ook na bouwvak kunnen beginnen met slopen!!! Zo niet, kan de aannemer verantwoordelijk worden gesteld neem ik aan!!!!!! Sorry dat het weer negatief is, maar word er moedeloos van Weet zeker als ik op die plek ga zitten, de gemeente mijn salaris volledig terug verdient, omdat ik praktijkman ben. Dit kost allemaal hoop ergenis en vooral geld!!

Reactie: (Sebas)
5-11-2011, 13:30
@Hans en @Jur: Ik heb géén enkele behoefte bij ondergetekende om zelf een eigen partij op te richten. Er zijn bovendien genoeg manieren om je ideeën (of mening) over te brengen naar de verantwoordelijke politici of ambtenaren. Bijvoorbeeld door een email te sturen, via een Overleg Leefbaarheid, of een commentaar op Hoorngids of FACEbook.

Reactie: (Jur)
5-11-2011, 11:01
@hans, Ik wacht af! Ben erg benieuwd hoe ze het zullen doen...

Reactie: (Hans)
5-11-2011, 10:14
Stel voor dat @Okkie en @Sebas samen een politieke partij oprichten. Zij weten echt overal de oplossing voor. Zoals @Jur schrijft; chapeau mensen zoals jullie Okkie en Sebas hebben zoveel inzicht (of denken dat te hebben)jullie zijn eigenlijk verplicht om deze kwaliteit in dienst van de gemeenschap te stellen. Hulde voor deze mensen.

Reactie: (jur)
5-11-2011, 09:51
patricia, nope, werk niet bij een de gemeente, heb er zelf ook last van dat de brug weg is, ben er ook niet indirect bij betrokken. Maar met mijn bescheiden kennis over dit soort projecten lijkt het me toch onwenselijk dat een gemeente gaat bepalen wie wat gaat gebruiken. volgens mij is een aannemer, iemand die dit vaker doet, volwassen genoeg om zelf zn zaken te regelen. Als het in dit geval dus al te lang duurt moet de gemeente actie ondernemen (neem aan dat er clausules zijn over tijd etc) Enne Okkie, ben jij niet degene die altijd hamert op het feit dat je te pas en te onpas je mening wil geven? Doe ik dat ook. Maar, ga je dan eindelijk zelf een politieke partij/stroming beginnen?

Reactie: (Sebas)
5-11-2011, 08:48
Ik kan hier @Okkie deels gelijk geven. Het gaat hier om de regiefunctie van de opdrachtgever, in dit geval de gemeente Hoorn. Regie en coördinatie van je opdrachten is essentieel. Zie ook de column van Hans Stuifbergen over de gevolgen van slechte coördinatie van verkeersmaatregelen / werken aan de weg.

Reactie: (okkie)
4-11-2011, 21:43
@beste Jur, als je in mijn reactie niet leest wat ik bedoel spaar mij en Hoorngids dan aub je adviezen. In jouw wereld is de aannemer de baas, in mijn wereld toch echt de opdrachtgever.Ik kan me wel vinden in je conclusie dat ik zou weten hoe het moet. Aan inzicht ontbreekt het niet bij jou beste Jur..

Reactie: (Evert)
4-11-2011, 21:08
Per schip? Per trekschuit zeker.

Reactie: (rob)
4-11-2011, 20:21
@Mark: schandelijke reactie mark

Reactie: (Patricia)
4-11-2011, 19:29
Jur werkt vast bij de gemeente of is er zijdelinks bij betrokken afgaande op zijn verdedigende reactie

Reactie: (J.Nijdam)
4-11-2011, 19:24
Jur, en zo is er steeds wat. De gemeente kan ook zeggen: haal je hout uit Den Oever, huppekee! Er is overigens nog een brug weggehaald, deze is overigens een stuk minder groot,ligt ook nu wat weekjes gesloopt op de kant,mij benieuwen wanneer die nieuwe komt. Hopelijk is het niet dezelfde aannemer. Het is gewoon raar, eerst iets slopen en dan tijden niets nieuws, dat zien we wel vaker hier. Eerst zorgen dat alles in kannen en kruiken is. Net als de oude gevangenis, allemaal heel leuk bedacht, maar nu al problemen met verkeer, tja, wisten we toch. Wat mij betreft was het een gevangenis gebleven, hebben we wel nodig.

Reactie: (Mark)
4-11-2011, 19:09
Ik snap wel waarom ze hout uit africa willen hebben... dat werkt niet.

Reactie: (jur)
4-11-2011, 18:43
Okkie, de aannemer wacht op z'n spullen en jij weet het stadhuis weer de schuld te geven. Chapeau! Afgaande op je andere berichten weet jij wel hoe het moet, ik zeg, richt je eigen partij op, en laat de rest zien hoe het wel moet! Jur

Reactie: (J.Nijdam)
4-11-2011, 18:32
Ja, net als de plek waar de oude Schouwburg stond,aljarenlang helemaal niks,leuke huisjes werden er voor gesloopt. Die mensen toen hadden achteraf daar nog jaren kunnen blijven wonen en toen het zwembad aan het IJsselmeer werd gesloopt ook jarenlang niks. Als je ergens werkt en voert je werkzaamheden niet naar behoren uit, dan wordt je ontslagen. En velen die hun werk niet goed doen in de poltiek mogen maar blijven en niet voor weinig geld.Ik weet Okki vloeken is niet netjes, maar je hebt helemaal gelijk dat je er zo kwaad over bent geworden. Hoorn moet je voelen, tttssssss, en het voelt alsmaar beroerder.

Reactie: (Dirk)
4-11-2011, 18:14
Out of Afrika. Mooie smoes. Gewoon niet betalen gemeente.

Reactie: (okkie)
4-11-2011, 18:12
Na het lezen van dit artikel kun je opmaken dat er ambtenaren in ons stadhuis rondlopen met een totale minachting en afkeer naar de burgers toe. In een tijd van crisis waarbij het ene bedrijf na het andere over de kop gaat moeten zij op materiaal uit Afrika wachten terwijl het hier godverdomme om de hoek te krijgen is.Wie hier nog durft te zeggen dat het stadsbestuur enige visie heeft heeft zelf een muur voor zijn kop. Ongeacht van welke partij afkomstig ze mogen ze van mij allemaal, geen een uitgezonderd naar huis trappen. En spaar me de reacties over onredelijkheid en bla bla bla.

Reactie: (Patricia)
4-11-2011, 18:02
Aangezien ik regelmatig over deze dijk hard loop (ja dat doet dit oudje ook nog)zie ik dat het al zeker vanaf juni 2011 stil ligt. Maar zoals alles hier in Hoorn, word aan een hoop dingen begonnen en niet of veel later af gemaakt. De gemeente Hoorn maant de aannemer er spoed achter te zetten maar is het niet zo dat het altijd aan een ander ligt en niet aan de gemeente Hoorn. Gemeente Hoorn doe eens goed onderzoek voordat je ergens aan begint en kijk eens welke aannemers geschikt zijn en maak keiharde afspraken. In plaats ven op het gemeentehuis ezeltje prik te spelen en blindelinks weer met natte vingerwerk een project te beginnen.

Reactie: (Daniel)
4-11-2011, 17:49
Die brug is natuurlijk belangrijker dan eens met de vuisten op tafel te slaan om die dijkwerkzaamheden afgerond te krijgen? Ohw, ik snap het al, als die werkzaamheden nog langer duren dan heeft de gemeente die loopbrug natuurlijk nodig als aanlegsteiger voor noodpakketen omdat het water dan door de grote waal heen stroomt..

Reactie: (Michael)
4-11-2011, 13:27
@Alfred. Wat een zinloze reactie. Geef me eens een goede reden om het wel te doen. Want ik zie er, zeker gezien het artikel, geen voordeel van.

Reactie: (J.Nijdam)
4-11-2011, 13:18
Duurt te lang, blijkbaar toch te ver weg.

Reactie: (Alfred)
4-11-2011, 13:03
@michael. Waarom niet?

Reactie: (Michael)
4-11-2011, 12:55
Waarom uit Afrika???