ABN-AMRO automaat naast Hema geskimmed

29-11-2011

HOORN – De geldautomaat van ABN-AMRO naast de ingang van de Hema op de Gouw in Hoorn is rond 19 november enige tijd  ‘geskimmed’. Door een aanpassing op de automaat kon de informatie van de magneetstrip gekopieerd worden en geld door de skimmers van rekeningen worden gehaald. ABN-AMRO bevestigt het incident maar wil niet zeggen hoelang het skimmen plaats vond en bij hoeveel mensen geld van de rekening is verdwenen.

Een lezer van HoornGids meldt ons: “Ik weet dat ik daar zelf gepind heb op aaterdag 19 november en dat mijn pas een week later geblokkeerd is. Ik heb geen idee of ik geld kwijt ben omdat ik niet meer kan internetbankieren. Waarschijnlijk ben ik geen geld kwijt, anders hadden ze me dat wel verteld (hoop ik).”

De woordvoerster van de bank wil alleen zeggen dat de bank “direct adequaat aktie heeft ondernomen” en dat rekeninghouders geheel worden gecompenseerd. Of elders in Hoorn recent ook geskimmed is, wil zij evenmin zeggen.

Na de invoering van het nieuwe pinnen, vanaf 1 januari 2012, kan er niet meer geskimd worden. Daarom zetten de skimmers nog snel een eindspurt in. In augustus was er een piek te zien in de meldingen van pinpassen die werden geskimd. Dat zegt Currence, die de veiligheid van het betalingsverkeer in Nederland in de gaten houdt. De ABN-AMRO herkent deze stijging overigens niet.

Is uw pas recent ook geskimmed en uw rekening/pas geblokkeerd? Plaats dan uw reactie of ervaring hieronder.

Reacties
Reactie: (nomen nescio)
1-12-2011, 00:28
Yep @smac: Ga je uit van't Kofschip, moet het zo. Mocht het echter van een ngels woord afgeleid zijn, is de kans natuurlijk groot dat het "geskimmed" moet zijn. Jammer dat ik nou slapen wil, anders had ik dat even voor je nagezien. Voor jou en iedereen zo dadelijk een welgemeend Welterusten van mij.

Reactie: (Smac)
1-12-2011, 00:17
Skim, skimt, skimmen, geskimd.

Reactie: (Hans)
30-11-2011, 13:26
Je hebt gelijk @Derek the Fox en hierbij mijn excuus richting @NN sorry ik liet me bij de topic over creatieve broedplaatsen even gaan, dat spijt me. Het was zeker niet mijn bedoeling om jou @NN te kleineren.Goede zaak om elkaar op fatsoenregels te attenderen @Derek!

Reactie: (nomen nescio)
30-11-2011, 12:36
Mocro was er "vroeg" bij(1:10:39 al.) En wat betreft zijn opmerkingen, de redactie heeft onlangs bij een ander topic aangekondigd de huisregels strenger te zullen hanteren, w.o. regeltje 14. Deze reactie is m.i. voor verwijdering vatbaar. Zou mocro één van de skimmers geweest zijn, omdat hij/zij doet voorkomen te weten dat er geen geld op de rekening stond? Verder raad ik iedereen aan skimmen te voorkomen door BINNEN te pinnen als dat kan bij ABN op Veemarkt en Koopvaarder.

Reactie: (Derek the Fox)
30-11-2011, 12:22
@ Hans Ik ben het helemaal eens met je, de redactie grijpt te weinig en te laat in wanneer de reacties uit de hand lopen. Wat me van jou tegen valt is je reactie bij het onderwerp culturele broedplaats, waar je het nodig vindt eerst een sneer uit delen aan NN en pas daarna in te gaan op het onderwerp. Dat is ook tegen de de door de redactie ingestelde regels.

Reactie: (Bob)
29-11-2011, 17:50
Kijk,ook al aan de Koopvaarder dus..Joke is in ieder geval nog netjes gebeld,ik moest er achter komen doordat ik niet meer kon pinnen in de Deen,da's toch wat minder. De hele communicatie van de banken zijn toch al niet om naar huis te schrijven in geval van skimming heb ik ondervonden. Nu maar hopen dat er niet meer geldautomaten geskimmed zijn.Wees op je hoede,je merkt het namelijk wel dat er iets met de gleuf aan de hand is!

Reactie: (Joke)
29-11-2011, 15:36
Ook ik ben gedupeerde,heb op 16 november bij het kantoor van de ABN-Amro aan de Koopvaarder geld gepind. Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van de ING afdeling fraude dat mijn pas geskimmed was en dat deze direct geblokkeerd werd. Er was gelukkig nog geen geld van mijn rekening gehaald.