Westfries Collectief presenteert “Skoftig Mooi 2” in Het Huis Verloren in Hoorn

5-12-2011

HOORN – Het Westfries Collectief presenteert dit weekend een nieuwe show en geeft hiervan drie voorstellingen. De show “Skoftig mooi 2” is een middag- of avondvullend programma, waar iedere liefhebber van de nuchtere, gortdroge en soms ondeugende West-Friese humor ongegeneerd van kan genieten. Een gevarieerd theaterprogramma, bestaande uit sketches, liedjes, conferences en stukjes film. De West-Friese trots druipt ervan af!

Je hebt humor en humor. Én West-Friese humor. Jan Dijk en René Steens weten hoezeer het West-Friese dialect – met z’n wat knerperige keelklanken en zangerig uitgesproken zinnen – populair is. ’Skoftig mooi 2’ laat René Steens als de ’nieuwe’ Kees Stet zien, met Irene Oonk als subtiele aangever. Een opmerkelijk duo, dat humor hoog in het vaandel heeft staan.

’Voor ons is de ouderwetse humor van Kees Stet een grote bron van inspiratie.’ Steens leerde de kneepjes van het vak van Kees Stet jr., met wie hij meer dan 15 jaar op de planken stond. Toen nog als aangever, nu doet hij het zelf. Als het inmiddels befaamde typetje van de West-Friese herenboer, dat in zijn nette zondagse kostuum zijn anekdotes, aangedikte verhalen en ondeugende moppen spuit: alsof hij ze zelf ter plekke bedenkt.

De verbindende liedjes in ’Skoftig mooi 2!’ worden gezongen door Irene Oonk en René Steens  Het is de bedoeling dat de mensen lol hebben gehad, want publiek vermaken is de belangrijkste insteek van het Westfries Collectief. Voor meer informatie kijk op www.westfriescollectief.nl (http://www.westfriescollectief.nl) .

De voorstelling op vrijdag 9 december begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. De voorstellingen op zondag 11 december beginnen om 15.00 uur en om 20.00 uur. De entree is € 12,50. Kaarten zijn te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt Oostereiland en telefonisch via Hoorn Events, 0229 – 216527. 

De entreebewijzen zijn ook te koop als onderdeel van een Westfries kadopakket, feestelijk verpakt met diverse Westfriese streekproducten in diverse prijscategoriën.

Reacties
Reactie: (Jan Oonk)
25-12-2014, 16:22
Mooi dain nicht ! Mooi dain nicht !