VVN Hoorn zoekt “maatjes op maat”!

8-12-2011

HOORN - Het bestuur van VVN Hoorn zoekt voor twee van haar activiteiten vrijwilligers, t.w. voor het Dode Hoek Project en voor de Scootmobieltraining.

I.v.m. de continuïteit van de Dode Hoek lessen aan leerlingen op het basisonderwijs wordt gezocht naar enkele al dan niet gepensioneerde chauffeurs, die ervaring hebben met het rijden op de vrachtwagen.
Voor zowel de les in de klas, waarbij het voor de leerlingen naast de vertoning van de DVD “Veilig op Weg” ook belangrijk is om “verhalen uit de praktijk” te horen, als voor de uitleg om de vrachtwagen bij de buitenles.

Ook voor de training van scootmobielers, waarvoor deelnemers zich moeten aanmelden via De Wering, wordt naarstig gezocht naar vrijwilligers. Hier gaat het om bijvoorbeeld voormalige rij-instructeurs, die tevens de werking van een scootmobiel kennen en bovendien affiniteit hebben met de doelgroep.

De 5 door VVN in 2010 geworven vrijwilligers hebben zich helaas door privé omstandigheden, maar ook door het bijzonder lage aantal aanmeldingen voor de training, waardoor de continuïteit in de knel kwam, moeten terugtrekken, opdat zij konden uitzien naar een structurelere bijdrage aan een andere vorm van vrijwilligerswerk, die hen meer voldoening zou schenken..

Belangstellenden voor zowel de Dode Hoek lessen als de scootmobieltraining kunnen zich melden en/of informatie inwinnen bij Klaas de Hart: 0229-244054 en dehartvis@quicknet.nl.

Reacties
Reactie: (dirkje)
8-12-2011, 19:39
Dag meneer de Hart Jammer dat er t.n.t. weinig belangstelling is voor de scootmobieltraining bij verpleeghuis Lindendael in de verkeersoefentuin. Misschien komt dit door te weinig P.R.Hieronder enige suggesties: Op het grote bord bij de verkeersoefentuin kan een bordje worden geplaatst met het telefoonnummer waar men zich kan melden. Bij de balie van de receptie van Lindendael kunnen folders in een houder worden geplaatst. In de Infobladen van de vijf ouderenbonden en de St. Ouderenraad Hoorn kan met enige regelmaat aandacht aan de cursussen worden gegeven. De (e-mail) adressen treft u in de gemeentegids. Succes!