Dansschool voor Argentijnse dans in Hoorn

9-12-2011

HOORN - Hoorn krijgt zijn eigen dansschool voor Argentijnse tango. Op vrijdag 6 januari verwelkomt Tango Porteñas nieuwe leerlingen met een proefles en een dansdemonstratie van docenten Manuela Rivero en Fabio de Leon.

De Argentijnse tango, die ontstond tijdens de voorlaatste eeuwwisseling in de buitenwijken van Buenos Aires, is helemaal terug van weggeweest. Van New York tot Parijs en van Istanbul tot Tokio, in alle grote steden van de wereld heeft de gepassioneerde dans een gevestigde positie verworven in het uitgaansleven.

Ook in Nederland kun je overal Argentijnse tango dansen. In West-Friesland kon dit tot voor kort alleen in Enkhuizen. Dansschool Tango Porteñas organiseert er sinds een paar jaar cursussen, optredens, concerten en zogeheten salons (dansavonden). Omdat veel leerlingen van de school uit Hoorn komen, ontstond het idee de activiteiten van de Tango Porteñas uit te breiden.

De lessen in Hoorn zullen worden gegeven in buurthuis De Schoor, aan de Tweeboomlaan 89. Voor beginners, mét of zonder vaste danspartner, is er een proefles op vrijdag 6 januari om 20.00 uur. Deze wordt voorafgegaan door een spectaculaire demonstratie van docenten Manuela Rivero en Fabio de Leon. De tango die zij dansen is de authentieke Argentijnse tango, niet de ballroom-variant.

Fabio de Leon en Manuela Rivero hebben een eigen danschool in Amsterdam ( http://www.buenosairestango.nl/ ). Aanstaande zondag geven zij de laatste dansles van het jaar in Enkhuizen. Ze zijn dan beschikbaar voor interviews. Telefoonnummer: 06-14314373. 

Reacties
Reactie: (Antinka Silver)
17-6-2014, 23:42
Ben benieuwd naar de danslessen. Wanneer en hoe laat start er een volgende serie ?

Reactie: (Regina Maria de jager)
10-12-2011, 22:11
Te gek! Gefeliciteerd en succes in Hoorn! Ik kom zeker kijken! Grappig is mijn werkplek ook af en toe. Groet, Regina