Vrijwilligers Intermaris Hoeksteen in het zonnetje gezet

21-12-2011

HOORN - Woensdag 21 december zijn de medewerkers leefbaarheid van IntermarisHoeksteen gestart met het uitdelen van kerststukjes aan vrijwilligers en actieve bewoners in de wijken van Hoorn en Purmerend. Op deze manier worden de vrijwilligers bedankt voor hun hulp en inzet in het afgelopen jaar. De kerststukjes zijn gemaakt door leerlingen van het Clusius College.

Bloementuin
Loes van Zon is een van de vele vrijwilligers. Zij zorgde ruim 15 jaar voor de bloementuin naast Sterflat 1 in de Grote Waal in Hoorn. Mede dankzij haar inzet ziet de tuin er, jaar in, jaar uit, piekfijn uit. Ze heeft onlangs besloten te stoppen met de verzorging van de tuin. Medewerker leefbaarheid Frank Janse reikte samen met een aantal leerlingen van het Clusius College het kerststuk aan haar uit. Mevrouw Van Zon was erg blij met de attentie. “Wat een leuke verrassing, ik heb de tuin altijd met veel plezier verzorgd, maar nu komt een tijd dat iemand anders het stokje mag overnemen.”

Belangeloze inzet
De vrijwilligers en bewoners zetten zich belangeloos in voor de wijk waarin ze wonen. Zij brengen ideeën in, helpen mee met papier prikken en vegen of zijn op een andere manier actief in de wijk. Deze buurtbewoners zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt. De medewerkers leefbaarheid zijn dan ook erg blij met de hulp van deze vrijwilligers. “Je ziet dat de bereidheid van buurtbewoners om een steentje bij te dragen steeds groter wordt. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling en hopen dat we volgend jaar nog meer vrijwilligers mogen verrassen met een presentje” vertellen Jan Roskam, André Sas en Tanneke van Wieren, coördinatoren leefbaarheid van IntermarisHoeksteen.

Clusius College
De leerlingen van het Clusius College hebben de kerststukjes gemaakt in het kader van hun maatschappelijke stage. De maatschappelijke stage heeft tot doel jongeren tijdens hun schooltijd kennis te laten maken met het leveren van een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Een aantal leerlingen ging mee met medewerkers leefbaarheid Frank Janse en Fernando Perez om de kerststukjes uit te reiken. De stage is georganiseerd in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale West-Friesland. Zij spelen een belangrijke rol in de bemiddeling bij maatschappelijke stages.

Reacties
Reactie: (J.Nijdam)
22-12-2011, 21:11
Gruwelijk!

Reactie: (jan)
22-12-2011, 19:22
Wie is de eigenaar van deze en andere woningcorporaties ? Er wordt hier behoorlijk ongecontroleerd zelkfverrijkt.

Reactie: (J.nijdam)
22-12-2011, 10:05
Intermaris, maar betaal deze mensen,jullie hebben het geld ervoor,dat is overduidelijk. Hoe ver moet het gaan,straks de de leraren ook vrijwillig voor de klas, opzichters die vrijwillig gaan werken, enz.enz.? In dit soort organisaties en bedrijven zouden geen vrijwilligers moeten zijn, zij hebben de poen om mensen voor arbeid te betalen. Het wordt steeds erger,zelfs op scholen werken er nu meer vrijwilligers en nu Intermaris ook al terwijl wij weten dat leidinggevenden,managers,enz. veel te veel verdienen. Verdeel jullie geld beter,lever zelf wat in zodat iedereen geld voor arbeid krijgt, zo zou het wel moeten zijn.Schandalig Intermaris!