Dit weekend gedichten en muziek in Cultureel Café De Kapel

25-1-2012

HOORN – Ook voor het komend weekend presenteert Cultureel Café De Kapel een gevarieerd programma: gedichten, dansen, jazz en singer/songwriters.

Woensdagavond is De Kapel weer de speeltuin voor beginnende muzikanten. Playground is een initiatief van de muzikanten Timber Povee en Daniël Drommel. Om 15.30 uur start de workshop, vanaf 20.00 uur treden de deelnemers op en wordt er (akoestisch) gejamd!

Op donderdag omarmt De Kapel het initiatief van het Noord-Hollands Dagblad voor de Nationale Gedichtendag. Iedereen die een gedicht heeft ingestuurd naar de krant wordt door het café uitgenodigd dit donderdagavond vanaf 20.00 uur te komen voordragen. Deelnemers kunnen zich melden aan de bar en ontvangen een gratis kop koffie en thee. Natuurlijk zijn ook andere dichters van harte welkom.

Op vrijdag gaan de tafels vanaf 20.30 uur weer aan de kant voor Achter De Hema Dansen (ADHD) op vrijdag. Met lekkere muziek om lekker op te swingen.

Zaterdag is het podium vanaf 20.00 uur voor The Transmitters, de band met huismuzikant Timber Povee, onder het motto: Yes! Jazz!
Singer/songwriters Chris James en Laurens Reij zijn inmiddels een begrip in Hoorn en omstreken. Op zondag 29 januari zijn ze te gast bij De Kapel en zorgen ze vanaf 17.00 uur voor mooie luistermuziek van eigen hand.

Ontmoetingsplaats
Altijd iets te doen op het gebied van kunst en cultuur, dat is het motto van Cultureel Café De Kapel.

Begin december 2011 opende het café zijn deuren in de historische Mariakapel aan de Korte Achterstraat in Hoorn. Tot voor kort was hier Filmhuis Hoorn gevestigd en ooit kunstenaarscafé Dada. Het is de bedoeling dat De Kapel, uitgroeit tot een podium én ontmoetingsplaats voor kunstenaars en artiesten uit West-Friesland. Uitgangspunt is daarbij dat er een breed scala aan kunst en cultuur voorbij komt, in combinatie met een gezellig praatcafé.

Cultureel café De Kapel is gevestigd aan de Korte Achterstraat 2a. Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 01.00 uur, vrijdag t/m zondag van 16.00 tot 01.00 uur. Voor meer informatie: www.cafedekapel.nl.