Kickoff Hoorn Business Events succesvol

30-1-2012

HOORN - Vanmiddag vond in Huis Verloren het eerste evenement van Hoorn Business Events plaats. Het thema van dit evenement was ’exclusieve pakkans’. Op het evenement kwamen ca. 50 gasten af, die zich aangetrokken voelden tot dit afwisselende en interactieve programma. De Dragon’s Den, waarbij vijf ondernemers hun ’Beste idee van Hoorn’ konden pitchen, werd gewonnen door Jos Halfweeg van Atelier Silver. Hij wist met zijn idee ’Hoorn aan Zee’ de jury het meest te boeien.

Hoorn Business Events is een initiatief van twee succesvolle en enthousiaste ondernemers uit Hoorn, die hun krachten hebben gebundeld. Het idee is om andere ondernemers en ondernemende mensen te prikkelen om verder te kijken dan hun neus lang is. Dat kan door uit te gaan van eigen kracht, volop energie en met een positieve kijk op de wereld. Maar ook door kennis te durven delen met anderen.

De jury
De jury die de pitchers mochten beoordelen bestond uit Michiel Bicker Caarten (pionier en oprichter van BNR Nieuwsradio), Peter Schutz (ondernemer in hart en nieren), Nanska van der Laar (journalist NHD) en Bashar Al Badria (Kamer van Koophandel).

De pitchers
Dorien Klaver –
“Schrijf een prijsvraag uit onder studenten van technische universiteiten om op de locatie Balk een ontwikkeling te bedenken, die voldoet aan de volgende criteria: passend bij de ambities van Floriade 2022, innovatief, duurzaam en uitvoerbaar.”

Mario Claeys – “Deals on wheels… vanuit deze slogan werk ik ernaar toe om door gebruik van een limousine, een rijdend kantoor in te richten, zodat het fileleed nuttig wordt omgezet in business-time, inclusief personeel! Bediening gebeurt door een dwergmens.”

Jos Halfweeg – “ Hoorn heeft met zijn unieke ligging aan het water fantastische potenties. Dat kan ruimtelijk en economisch gezien beter worden benut. Wij willen de gemeente, ondernemers en investeerders uitdagen om de visie ‘Hoorn aan Zee’ tot realiteit te maken.”

Arjen Ott – “Fletcha is de organisatie die hun ervaring in jongerenwerk en de organisatie van evenementen combineert in een veelzijdig product. Een van de producten is het organiseren van de verkiezing Miss Westfriesland 2012.”

Marja Flens – “Wil een zorgproject aan de Costa Blanca. Het project bestaat uit twee delen: een zorg/revalidatiehotel voor mensen met alle voorkomende zorgvragen. En een aanleunwooncomplex in Spanje zoals dit gebruikt wordt in Nederland.”

Sprekers
Een drietal sprekers enthousiasmeerden de aanwezigen met hun boeiende korte lezingen over hun ervaringen op het gebied van zelf ondernemen of het omgaan met ondernemers. Dit waren Michiel Bicker Caarten, Wethouder Aart Ruppert en Peter Vonk van de Prisma Advies Groep.

Terugblik
Robert Jan Knook en Rob van Loon kijken terug op een succesvolle middag in Huis Verloren met een kwalitatief goed publiek. Er werd enthousiast gereageerd op het afwisselende programma.

Volgende event
Het volgende event zal plaatsvinden in maart of april. Deze datum wordt spoedig bekend gemaakt via de website www.hoornbusinessevents.nl. Het thema van die bijeenkomst zal zijn ’gastvrij Hoorn’.

Reacties
Reactie: (Folly)
31-1-2012, 09:50
Een heel positief, leuk en interessant initiatief, dat de volgende keer nog meer deelnemers én toeschouwers verdient. Dat kunnen we gebruiken in deze barre economische tijden. Ga zo door Robert-Jan en Rob.