Karsten Tenten, de Twee Heren en Karel Bolbloemen winnaars Westfriese Ondernemersprijzen

10-2-2012

HOORN -  Het was weer een volle bak in schouwburg Het Park tijdens het Westfries Ondernemersgala. Negenhonderd ondernemers en overheidsvertegenwoordigers waren op donderdagavond 9 februari getuige van de uitreiking van drie toonaangevende regionale prijzen: de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér, de Westfriese Runner Up prijs en de Westfriese MVO prijs.

Westfriese MVO prijs
De MVO prijs die tot doel heeft het bewustwordingsproces rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te stimuleren ging naar Karel Bolbloemen uit Bovenkarspel. De prijs werd uitgereikt aan Bert Karel en Hans van der Veen door Rabobank WFO directeur Peter Mens. Volgens het juryrapport “heeft het bedrijf uit Bovenkarspel de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in “het nieuwe telen”. In de bewortelingshal worden tulpen in meerdere lagen boven elkaar gebroeid waardoor er zuinig wordt omgesprongen met ruimte en vooral met energie”. Ook roemde de jury de voortrekkersrol die Karel Bolbloemen speelt op het gebied van technologische ontwikkelingen. Eigenaar Bert Karel is dag en nacht bezig met innovaties en verbeteringen en durft zijn kennis te delen met branchegenoten.

De MVO prijs werd voor de derde maal uitgereikt, vorig jaar werd de prijs gewonnen door ZON Energie uit Opmeer.

Westfriese Runner UP prijs
De Westfriese Runner Up prijs die jaarlijks door de Westfriese Bedrijvengroep wordt toegekend aan jong onderscheidend en innovatief talent ging naar ecologisch hoveniersbedrijf De Twee Heren uit Grootebroek. Jan de Vries en Barry Bimmerman die samen de grondleggers zijn van het bedrijf ontvingen de prijs uit handen van WBG voorzitter Piet Dekker.

Volgens het juryrapport “spelen De Twee Heren met hun natuurspeelplaatsen en –terreinen fantastisch in op de maatschappelijke behoefte aan puur, eerlijk, natuurlijk en basaal. De activiteiten van De Twee Heren geven een nieuwe dimensie aan het spelen van kinderen op schoolpleinen en speeltuinen. Hun speelplekken en natuurparken bij bedrijven nodigen uit tot natuurlijk bewegen en onderzoeken. Geen saaie wipkippen, maar een in samenwerking met de jeugd bedachte uitdagende omgeving”.

De Runner Up prijs werd voor de negende maal uitgereikt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door Events Holland.

Ondernemingsprijs Westfriesland Méér.
De directie van Karsten Tenten BV uit Zwaag ontving uit handen van juryvoorzitter Hans Schipper, de 21e Ondernemingsprijs Westfriesland Méér.

Het juryrapport meldt dat Karsten Tenten “een echt traditioneel Westfries familiebedrijf is met een grote naamsbekendheid binnen en buiten de regio. Karsten Tenten BV ontstond dertig jaar geleden uit een zogenaamde ‘dumpwinkel’ en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bedrijf dat niet meer is weg te denken in Westfriesland en zelfs heel Nederland. Karsten Tenten B.V. is tegenwoordig een veelomvattend bedrijf, waar kwaliteit en serviceverlening absolute pluspunten zijn. De onderneming richt zich zowel op de business-to-consumer markt als op de business-to-business markt. Met maatwerk, flexibiliteit, oog voor milieu en maatschappij, en een hecht team van medewerkers, is Karsten Tenten BV uitgegroeid tot een prachtig bedrijf waar West-Friesland trots op kan zijn.”

Karsten Tenten BV neemt de eretitel “Westfriese Onderneming van het jaar” over van Roele De Vries uit Wognum.

Westfries Ondernemersgala
De 21e editie van het Westfries Ondernemersgala stond in het teken van Westfries talent. Dat lokaal talent niet onder hoeft te doen voor de grote namen bleek uit de optredens van de groep jonge dansers van Pro Motion en zanger Bryan Stricker met het Grand Park Orchestra. Onder leiding van Wouter Hakhoff lieten zij een geheel eigen versie van het Westfriesland lied horen. Boy Looijen, bekend van zijn Rhönrad in Holland’s Got Talent toonde zijn weergaloze nieuwe act samen met Laura Stullich. De presentatie was in handen van vijfvoudig wereldkampioen en Olympisch zeilster Lobke Berkhout. Na het zaalprogramma was er weer alle ruimte om te netwerken en verzorgden diverse bands een afterparty in de Othellozaal.