Wie verdient er volgens u een complimentje?

1 maart 2012: Even een dag stilstaan bij wat er goed gaat!

HOORN - Donderdag 1 maart is het voor de 10e keer Nationale Complimentendag in Nederland. Dan kijken we een dag lang naar wat er allemaal wel goed gaat en complimenteren diegene(n) die daar verantwoordelijk voor zijn. Wie vindt u dat een complimentje verdient?

Het klinkt zo vanzelfsprekend…een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken!

Hoorngids is benieuwd naar uw complimentjes:
Wie vindt u dat een complimentje verdient?
En waarom?

Reacties
Reactie: (plies)
2-3-2012, 11:16
inderdaad nij... rico, heb er zelf 2 aan mezelf gegeven. En natuurlijk ook aan mijn wederhelft een flink aantal.

Reactie: (Rico)
2-3-2012, 10:01
Ja Plies,als iedereen zichzelf een complimentje geeft voor het 1 of ander dan wordt er niemand overgeslagen.

Reactie: (plies)
1-3-2012, 19:37
Ik verdien zelf natuurlijk ook een compliment.

Reactie: (horinees)
1-3-2012, 17:24
Zonder ''iemand'' specifiek bij naam te noemen....trek ik het graag breder... de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat verenigingen, clubs etc. functioneren.

Reactie: (Edo van Eekeres)
1-3-2012, 15:59
Natuurlijk verdienen de sponsors en iedereen die de Cees Franke productie van de documentaire 'Frozen Kids' steunt een compliment. Maar voordat je zoiets kunt steunen moet iemand eerst het initiatief nemen om zo'n documentaire te gaan maken. Mijn compliment gaat daarom op deze complimentendag uit naar Cees Franke.

Reactie: (Marian )
1-3-2012, 13:17
Fam.T. Mijn vroegere Marokkaanse buurtjes in Hoorn. Zij hebben mijn kille Hollandse hart doen smelten en mij liefdevol laten zien en voelen hoe warm familiebanden kúnnen zijn. 7 jaar lang hebben wij veel lief, leed en handicap-frustraties met elkaar gedeeld. We zijn beiden verhuisd, zij naar Zwaag en ik naar de Streek" en ik mis ze nog steeds elke dag. Door omstandigheden kunnen wij elkaar helaas niet vaak opzoeken, dus bellen we maar regelmatig. Wat ben ik toch trots op hen en ook zo dankbaar dat ik ben "opgenomen" in hun jonge gezinnetje. Ze verdienen een heel groots compliment!! (en een ieder ander gun ik buurtjes als zij!)

Reactie: (Rico)
1-3-2012, 11:42
Lex,zeehonden lopen niet en het hoduen van zeehonden is verboden, dus nee, ik heb geen zeehond.En we moegn comlimenten geven, waarom niet aan een dier?

Reactie: (Hans)
1-3-2012, 11:26
Scherp van je @Lex, Nijdam is Rico geworden. Maar nog steeds dezelfde onzin!

Reactie: (Lex)
1-3-2012, 11:16
@Rico (of Nijdam) Heb jij ook een zeehond?

Reactie: (Rico)
1-3-2012, 10:57
Ik complimenteer mijn honden, ze zijn altijd blij, vriendelijk, trouw, waakzaam, lief, beschermend, enz. En 1 van de honden die voor ons uitliep waarschuwde ons laatst op het dichtgevroren IJsselmeer voor het gevaar van te dun ijs.

Reactie: (Cees Franke)
1-3-2012, 10:49
Iedereen die documentaire Frozen Kids steunt [over mannen die als kind seksueel misbruikt zijn] in gedachte, vanuit zijn of haar hart of daadwerkelijk met vrijwilligerswerk of financiële steun verdient een enorm compliment. Toen we startten met de productie van Frozen Kids dachten we dat het niet makkelijk zou zijn. En dat blijkt deels waar te zijn. Maar wat veel meer waar blijkt te zijn is dat er bijna 150 mensen, instellingen en organisaties Frozen Kids steunen! Je vindt ze hier op deze pagina. De complimenten voor jullie steun! http://www.frozenkids.nl/sponsors-en-co-creators-tot-nu/