Petitie voor hondenzwemplaatsen aan Hoornse kust

3-3-2012 Hondenbezitter kan hond nergens laten zwemmen

HOORN - Honden kunnen aan de Hoornse kustlijn vrijwel nergens het water in. Dit stoort menig hondenbezitter en één van hen is het zo zat dat hij een online Petitie is begonnen om de gemeente zover te krijgen dat er betere hondenzwemplaatsen komen.

Felon la Pierre meldt HoornGids: ”Als regelmatige bezoeker van jullie site vroeg ik me af of jullie eens wat aandacht kunnen besteden aan het feit dat er in Hoorn maar 1 plek is waar de honden kunnen zwemmen, bij het Julianapark. En dat deze plek inmiddels ook volledig vol rotsen is gegooid door de gemeente.”

Hondenliefhebber Felon vervolgt: ”Nu het voorjaar eraan komt zullen veel hondenbezitters weer toe moeten kijken hoe soms wel 15 honden allemaal door een stukje van een halve meter breed heen moeten om het water in te kunnen. Omdat je op andere plekken een boete krijgt.”

De hondenbezitter is een petitie begonnen om de gemeente te vragen een betere voorziening of meerdere voor honden te maken. ”Dat er nog geen gebroken hondenpootjes zijn door die rotsen mag een wonder heten, maar regelmatig heeft die van ons een schaafwond door die ellende,” aldus Felon la Pierre.

Teken de Petitie op:



Reacties
Reactie: (Haiga Hortense)
28-3-2012, 19:40
GO GO GO, Felon! Dan kan ik tenminste fijn zwemmen zonder dat ik van de gemene rotsblokken afglijd met alle risico's van dien. Mijn baasje betaalt ruin 60 Euro belasting per jaar voor mij, helaas blijkt dat niet in mijn voordeel maar alleen maar in mijn nadeel. Het geld wordt namelijk besteed aan salaris voor "hondenpolitie "die mijn baasje bekeuren als ik losloop. De echte HONDEN laten rommel achter op het personen strandje in de vorm van lege pizzadozen, lege flessen etc. Misschien kunnen de "parkwachten" zich daarmee bezighouden, doen ze wat nuttigs voor hun geld.

Reactie: (Eva van Wissen)
25-3-2012, 14:25
Ik hoop dat onze honden weer lekker kunnen zwemmen op het hondenstrandje, zij hebben hier zeker recht op. Dus maak weer ruimte en verwijder een aantal stenen.

Reactie: (P de Rooij)
8-3-2012, 12:42
Prima zon honden zwemplek maar dan ook een verbod voor loslopende honden in de rest van het park, zodat kleine kinderen niet bang hoeven zijn voor los rennende honden en ook niet bang hoeven te zijn om in de stront te trappen of spelen

Reactie: (Felon la Pierre)
6-3-2012, 21:58
Apart, 100 meter verderop ligt een heel stuk strand waarop geen 1 rotsblok te bekennen valt, dus dan zal het allemaal ook zonder rotsen wel te doen zijn denk ik dan. Als er wat zand opgespoten word remt dat het water ook. Laten we heel eerlijk zijn, met dat enorme stuk kustlijn wat wij hebben in Hoorn is het toch sowieso karig gesteld met zwemplaatsen?? Tipje van mij, spuit over de hele lengte van het park een strand op, zorg dat het zijn authentieke paadjes weer terugkrijgt ipv 4 recht toe, recht aan paden. En maak er niet nog meer sportcomplex van. Er ligt zoveel potentie voor recreatie in dat park, en wat hebben we?? Niks! Nakko! Nada! Eeuwig zonde, en steeds meer Horinezen en Hoornaren klagen erover. Een fatsoenlijke gratis hellingbaan voor bootje of jetski weet ik ook nergens te vinden. Dus Gemeente Hoorn , maak u aub wat drukker om de burger en maak er wat moois van. Jullie kunnen het! bron: www.facebook.com/hoorngids

Reactie: (Gemeente Hoorn)
6-3-2012, 21:54
De rotsblokken op dit strandje maken onderdeel uit van de kustbescherming van het Hoogheemraadschap. Zonder rotsblokken zou de achterliggende grond te veel afkalven. Wellicht dat de opknapbeurt van het Julianapark kansen biedt. Maar goed dat jullie van je laten horen. bron: www.facebook.com/hoorngids

Reactie: (Carol)
6-3-2012, 17:20
Prima idee!!

Reactie: (Rico)
6-3-2012, 13:18
Net als bij de Noordzee stranden voor en na een bepaalde tijd wel de honden toelaten. En hopelijk ruimt dan ook elke hondeneigenaar de ontlasting van zijn/haar hond op. Ik las een tijdje geleden daar waar men geen hondebelasting hoeft te betalen, eigenaren eerder de ontlasting opruimen. Misschien een proef voor ook hier in Hoorn om de hondenbelasting af te schaffen?

Reactie: (Joke)
6-3-2012, 12:19
@Felon, nog even dit. Ik ben goed bekend met de situatie en het probleem aldaar, gewoon omdat ik ook een hond heb die graag zwemt en ik vind dat, dat ook moet kunnen!

Reactie: (w.hogema)
6-3-2012, 11:58
Heel goed idee eindelijk een hondenstrand Ook ik heb labradors en dat zijn nu eenmaal waterhonden. Ik hoop echt dat dit kleine stukje strand toch voor de honden vrijgenmaakt kan worden. w.Hogema

Reactie: (plies)
6-3-2012, 11:48
Mijn zege heb je Felon, heel goed al heb ik zelf geen hond.

Reactie: (Joke van der Meij)
6-3-2012, 11:43
@Felon la Pierre, ik steun van harte uw initiatief. Hierbij nodig ik u uit om bij de fractie van Hoorns Belang over uw plannen te komen spreken. Met vriendelijke groet, Joke van der Meij raadslid Hoorns Belang

Reactie: (Corrie Broers)
6-3-2012, 11:34
Felon, ik hoop dat je hier wat mee bereikt en dan kunnen alle hondjes genieten van het heerlijke ijsselmeer. succes Laat iedereen hier op stemmen.

Reactie: (nomen nescio)
5-3-2012, 23:01
En hoeveel denk je dat dat opruimen kost? @lijpe. Betaal jij nou maar de hondenbelasting: Niet alleen de lusten van een hond, ook de lasten!

Reactie: (gavin en me 2 honden diego en shiva)
5-3-2012, 11:16
weet je wat het is vind gewoon dat je met een hond zo en zo in het ijselmeer mag en ook op de strandjes mensen moeten niet zo zeuren het zijn ook maar dieren die het warm hebben in de zomer en je hebt toch ook zeehonden vissen vogels katten ratten muisen eenden die ook gewoon op de strandjes komen en poepen en plassen daar kan je nog ziek van worden ook de natuur is van niemand dus laat me niet zo maar weg jagen door een of andere smurf die bevoegd zou zijn om mij te bekeuren nou nee dus zo en zo moet hoorn een strandje aan wijzen voor de honden!!!!!

Reactie: (Pietertje)
5-3-2012, 06:57
Mij stoort het dat loslopende honden door je spullen lopen te baggeren en er tegen aan pissen en dito eigenaar zich opstelt van 'mijn hond moet ook vrijheid hebben'! Beloon die vrijheid door jezelf ook sociaal op te stellen...zoiets neemt je hond zo over. Ruim dan ook de poep op van je hond zodat anderen er geen last van hebben! @Rijke: is idd een prima idee! Zoiets werkt op meerdere stranden.

Reactie: (okkie)
4-3-2012, 22:21
prima zaak.je betaald je de rimram aan hondenbelasting in hoorn.en een piepklein gaatje waar die beestjes zich kunnen uitleven.tekenen mensen die petitie

Reactie: (Koos Kunst)
4-3-2012, 14:04
@Matthijs, mee eens! Smerige gewoonte om die stront niet op te ruimen. Dat zou nou veel strenger bestraft moeten worden. Idioot om je hond lekker bij een ander te laten schijten. Aso gedrag.

Reactie: (Felon)
4-3-2012, 12:31
Beste Matthijs, door dat stukje open te houden en te verbreden houden we de honden juist van de strandjes, dus als je ook de petitie tekent draag je bij aan het hondvrij houden van de strandjes. Zo snijd het mes aan 2 kanten.

Reactie: (Matthijs)
4-3-2012, 12:27
Prima om, als het niet te duur is, iets speciaals voor hondenbezitters te regelen. Maar aangezien 90% van die eigenaren de hondenpoep helemaal niet opruimt (zie een gemiddeld park in Hoorn) zou ik er voor willen opteren om de strandjes hiervoor gesloten te houden. In tegenstelling tot de Noordzeestranden hebben we hier namelijk geen eb en vloed meer om de ongeregeldheden via natuurlijke weg te doen verdwijnen...

Reactie: (Felon)
4-3-2012, 12:20
Beste meneer of mevrouw Rijke, op zich is dat een goed idee, alleen op een zomerdag is het rond 12 uur in de middag het heetst. Dan kunnen mens en dier het best verkoeling gebruiken. Los van het feit dat meerdere mensen, waaronder ik, overdag vrij zijn en in de avond/nacht werken, die hebben niks aan die beperkte tijden. Dus een fatsoenering van de huidige plek zou de beste oplossing zijn om de hele dag door mensen en honden de ruimte te bieden. Liefst met een extra prullenbak of een grotere, zodat we de plek ook netjes kunnen houden. Vaak is de huidige bak vol en dan nog weken lang ook. Dan krijg je ook geen poep op het strandje als iemand niet ziet dat de hond gepoept heeft, of iemand gewoon te belazerd is om het op te ruimen. Fijne dag, Felon

Reactie: (Rico)
4-3-2012, 11:37
Goed idee Rijke!Bij de Noordzee stranden gaat het ongeveer net zo.

Reactie: (Rijke)
4-3-2012, 10:38
Als de gemeente geen aparte plaats wil maken voor de honden dan kunnen ze net als andere gemeenten het normale strand voor bepaalde uren aanwijzen. Dat werkt ook goed. b.v. 'S Morgens voor 9 uur en 's Avonds na 5 uur of iets dergelijks. Dan kan de baas ook lekker met de hond in het water en dat is ook wel erg fijn.

Reactie: (Rico)
4-3-2012, 10:31
Dat is zo Tim, maar vaak zijn de keien gladdie vlak aan het water liggen en grotere honden glijden dan ook met gemak tussen en over de keien.

Reactie: (Tim)
3-3-2012, 23:41
Honden zijn van nature prima in staat om over rots partijen heen te lopen. Maar ik snap het probleem met kleine honden wel, die kunnen wel tussen de stenen vallen. Ze kunnen een stuk van de stenen weghalen en daar een strandje van maken voor honden.

Reactie: (Rico)
3-3-2012, 21:10
Ik ga zeker tekenen. Het is inderdaad wwardeloos de honden niet makkelijk het water in kunnen lopen.

Reactie: (Brenda)
3-3-2012, 20:49
Mijn hond heeft wel degelijk haar teen gebroken op die *piep*rotsen Ik wil ook dat er een goeie zwemplek komt voor de honden!