17-jarige jongen overleden na steekincident op kermis in Kersenboogerd

18-3-2012

HOORN- Een 17-jarige jongen uit Westwoud is zondagochtend rond 00.15 uur overleden in het ziekenhuis als gevolg van een steekwond.

De jongen van zeventien jaar is afgelopen nacht doodgestoken op de kermis aan het Aagje Dekenplein te Hoorn. Om 23:20 uur kreeg de meldkamer al een melding dat er iemand onwel was geworden. De zeventienjarige jongen werd liggend op de grond aangetroffen waarbij hij bloedde vanuit een steekwond. Het ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de jongen te reanimeren maar dat was helaas tevergeefs, hij overleed later in het ziekenhuis.

Er is een 15-jarige verdachte uit Zwaag aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij deze steekpartij.

Reacties
Reactie: (Jaapjan)
19-3-2012, 13:44
Allereerst gecondoleerd voor de familie van de jongen... De veiligheid in hoorn heeft hier weer gefaald, en dan worden de toezichthouders boos als je tegen hen zegt: ga boeven vangen. Misschien moeten ze dat ook doen dit is gewoon een schande dit kon makkelijk voorkomen worden daarom vind ik ook dat de burgemeester per direct ontslag moet nemen, en ook de andere hoge tiefen die hier verantwoordelijk voor kunnen zijn (ja verantwoordelijk politie moet verantwoordelijk zijn voor mijn veiligheid) Mijn auto die verkeerd geparkeerd staat heeft niemand last van, maar een jongen van 17 die overleden is doet pijn in onze hart want hij was nog zo jong en had misschien nog heel veel te doen. Daarnaast hebben we de andere jongen van 15 ook verloren, ik denk niet dat hij nog ergens goed terecht komt.

Reactie: (john)
18-3-2012, 23:26
ik vind toch dat de politie voor de zoveelse keer weer steek hebben laaten val op de veiligheid van de burgers het moet niet zo zijn dat we wel belasting mogen betalen en dat we zelf moeten op treden voor de veiligheid van onze medemens de burgemeester hoord hier in op treden en niet dan gelijk maar iets aflasen.waar gaat dit heen gewoon langerstraffen uit delen en niet een taak straf of drie maanden cel gewoon levens lang plus tbs en veel harder op treden tegen hang jongeren drank in je handen gelijk op pakken geen waarschuwing. de ouders boete geven omdat ze niet op leten op hun kinderen wat moeten kinderen van 12 t/m 15 jaar nu op straat zoeken rond 12 uur of later dan ga je toch ook rotegeit uit halen ik vind dat de ouders hier ook aansprijk voor zijn en vlinke boete en niet een boete van 100 of 1000 grote boete ik denk dat het dan gouw over is en voor de ouders van de jonge die nu dood is je hoord je kind niet tebegraven gecondoleerd

Reactie: (as de vos)
18-3-2012, 21:31
Allereerst gecondoleerd verschrikkelijk voor deze jongen en de ouders,jongeren die plezier kunnen hebben en elkaar niet respecteren,wapens in een zak hebben ter wel ze nog zo jong zijn. Hoe vertel ik mijn kleinkind dat hij vandaag niet naar de kermis kan???

Reactie: (NMV)
18-3-2012, 20:59
Vanwaar die pretentie die je over anderen doet oordelen, waar je jezelf niet bestendig aan een kritisch onderzoek onderwerpt?

Reactie: (Monique)
18-3-2012, 16:59
@Harold: meer sociale controle zou wenselijk zijn, maar wordt knap lastig in de huidige samenleving. Daarnaast kan je natuurlijk dingen melden bij Meldpunt Kindermishandeling, Jeugdzorg en weet ik veel wat, maar dat is een soort onneembare vesting. De vermoedens moeten wel heel sterk zijn, je moet het bewijs al hebben, en daarnaast....als de ouders niet meewerken *zucht* sta je weer met lege handen.

Reactie: (plies)
18-3-2012, 16:35
@ Harold weet je wel wat je schrijft ? Dus als ik of een ander van mening ben/is dat de buren hun kinderen niet goed opvoeden, dan ga ik aanbellen bij hun en vertellen dat ik vind dat zij het anders moeten doen met hun kroost. Weer een steekpartij dus.

Reactie: (Harold)
18-3-2012, 16:17
Verschrikkelijk nieuws...... In de vele reacties valt het mij op dat de gemeente en politie behoorlijk worden aangepakt. Uiteraard doen zij dingen fout (en goed), maar volgens mij het draait erom hoe de samenleving in elkaar zit. En deze samenleving maken wij met zijn allen. U, ik, school, werk, gemeente, politie, enz. Misschien moeten wij van elkaar niet meer accepteren dat wij bijvoorbeeld zien dat een buurjongen of meisje buiten de boot drijgt te vallen. Ga dan kijken wat je ook zelf kunt doen, om misschien te kijken of de persoon geholpen kan worden. Op wat voor manier dan ook. Je kunt het probleem niet alleen op het bordje van gemeente, school of politie schuiven. Iedereen heeft daarin zijn of haar verantwoordelijkheid. Voordat een persoon te ver heen is....

Reactie: (Elly )
18-3-2012, 14:31
Mijn diepste medeleven gaan uit naar de familie en vrienden van deze voor mij onbekende jonge man. Het verbijsterende moment dat je een kind op deze manier moet verliezen is voor mijn gevoel ondraaglijk. Moge de mooie herinneringen van uw kind broer of vriend en de dankbaarheid dat deze jonge man 17 jaar in uw aanwezigheid mocht zijn een ieder kracht geven om verder te gaan

Reactie: (Ronald EZ)
18-3-2012, 14:12
Diep tragisch allemaal. Onderzoek zal hopelijk uitwijzen wat de mogelijke achtergrond van dit drama is geweest. Er blijken meerdere Ronalds te zijn op dit forum, vandaar de wijziging in naam.

Reactie: (plies)
18-3-2012, 13:20
Heel veel sterkte voor de nabestaanden, maar mijn gedachten gaan ook uit naar de ouders van de dader, ook voor hen zal het een ramp zijn.

Reactie: (redactie)
18-3-2012, 13:00
@Ronald, we verwijderen momenteel veel reacties omdat ze niet aan de regels voldoen. Ook die van jou, in louter hoofdletters. Overigens is het vreemd om na het zelf plaatsen van berichten te pleiten voor sluiting van deze functie. We gaan niet verder in discussie maar verwijzen naar onze regels op Colofon.

Reactie: (ronald)
18-3-2012, 12:49
hoorngids een vraagje waarom is mijn reactie van zo juist er afgehaald door jullie ik vraag jullie om dit tesluiten vanwege div uitspraken wat hier op wordt gezet.wat ik niet goed vindt ,ik vindt dat er reacties op staan die niet kunnen .uit verwijderd die dan

Reactie: (BenOer)
18-3-2012, 12:47
allereerst mijn condoleance voor de ouders en nabestaande niemand zou zijn/haar eigen kind moeten begraven. ik las net op een andere site een update die hier nog niet staat: [Update] De jongen is mogelijk neergestoken met een kapot bierglas.

Reactie: (redactie)
18-3-2012, 12:45
We vragen reageerders nadrukkelijk, om gezien het tragische nieuws, op gepaste wijze te reageren! Kijk voor onze regels op Colofon.

Reactie: (Daniel)
18-3-2012, 12:43
In die pauperbuurt, en zeker rond dat stationsgebied, is het altijd een rumoerig/broeierig sfeertje..Dat weet de gemeente al jaren maar doet er niets aan, nu er een jong mens uit het leven is gerukt en nooit meer thuiskomt gaat er misschien iets veranderen? denk het niet, het is en blijft Hoorn hè mijn medeleven gaat uit naar de ouders en familie van het slachtoffer.

Reactie: (Alexandra)
18-3-2012, 12:25
verschrikkelijk nieuws, ook ik vind dat de politie had moeten patrouilleren.. ze weten waar deze kermis staat, ikzelf ben er daarom geen een keer geweest terwijl ik ernaast woon. Kermis kersenboogerd is een zaak die we eigenlijk moeten aflassen.. ieder jaar hetzelfde liedje...

Reactie: (Joost)
18-3-2012, 12:24
verschrikkelijk verhaal, maar had misschien voorkomen kunnen worden als die stoere blauwbroeken er ook is gingen staan bij de kermis voor de veiligheid. Het was er de afgelopen dagen al onrustig en ik heb daar echt geen enkele agent gezien. En als er wat gebeurd staan ze er ineens met 20man... Zullen ze dit rede genoeg vinden om er de volgende keer wel te staan??

Reactie: (Brigges)
18-3-2012, 12:13
@ S. Bakker, ik weet niet wat voor kleur bril jij op je neus hebt staan, in de twee jaar dat ik in de M. Krusemanstraat heb gewoond, pal achter A.Heijn ben ik getuige geweest van een schietpartij, lagen de drugsspuiten voor mijn deur en is er bij de benedenbuurman twee keer ingebroken, en dat was dan alleen nog maar bij mij in het boetje...

Reactie: (Paul D)
18-3-2012, 12:02
Verloedering? waar ligt dat aan denk je Brigit. Aan ouders die hun kinderen niet goed opvoeden. Ze maar los laten lopen en niet in durven of willen te grijpen. Het wordt tijd dat ouders hun kinderen weer eens strenger gaan aanpakken. Ik had dit vroeger niet hoeven te flikken (ik ben 45 jaar) mijn ouders hadden mij alle hoeken van de kamer laten zien. tegenwoordig mag er niet meer geslagen worden maar moet je praten!! WHAHAHA ... laat me niet lachen. Het ene oor in het andere oor uit.

Reactie: (Betje Wolff)
18-3-2012, 12:00
@ Monique waren die wel aanwezig dan?

Reactie: (Monique)
18-3-2012, 11:57
@Betje Wolff: politie in burger bestaat ook.

Reactie: (Betje Wolff)
18-3-2012, 11:56
Ze hebben de boel nu nog steeds afgezet. De politie had er gisteravond bij moeten zijn. De politie weet toch ook in welke wijk deze kermis staat, dan weet je ook dat er klootzakken aanwezig zijn gewapend en al.

Reactie: (redactie)
18-3-2012, 11:48
Ja, de redactie verwijdert berichten die niet aan onze regels, zie Colofon, voldoen. Dus ook bij een fake-emailadres, bij bedreigingen, onsmakelijke uitingen, etc. Over dit beleid is inderdaad geen discussie mogelijk. We vragen reageerders nadrukkelijk, om gezien het tragische nieuws, op gepaste wijze te reageren!

Reactie: (Monique)
18-3-2012, 11:43
@Don187: domme opmerking knul, misschien eens beter kijken. En als je je normaal gedraagt met je 'brommertje' is er helemaal niets aan de hand. Opmerking in het kader 'politiebashen?'

Reactie: (don187)
18-3-2012, 11:30
Ja zo zie je maar POLITIE hoorn altijd stoer doen ens bromertjes pakke maar op de kermis staan durfe ze niet.. R.I.P Etienne

Reactie: (tariana)
18-3-2012, 11:16
Sterkte voor alle nabestaande.. waar gaat het heen met onze maatschappij? Het is niet normaal.. Nogmaals heel veel sterkte voor de nabestaanden

Reactie: (Wim Mul)
18-3-2012, 11:07
Ons medeleven gaat vooral uit naar de ouders van de neergestoken en overleden jongen, sterkte hoor. En verder naar alle betrokkenen. Moeten we nu ook al bij kermissen extra preventief toezicht in gaan zetten dan?

Reactie: (Frank)
18-3-2012, 10:59
het zal je kind maar wezen die niet meer thuis komt.

Reactie: (brigit)
18-3-2012, 10:47
hoorn is allang niet meer wat het geweest is.maar dit geld voor het hele land. verloedering van de mensen.

Reactie: (dartflipje)
18-3-2012, 10:38
eerst mijn condelance naar de nabestaande ze zoude zulke jongeren op een eenzaam eiland moeten zetten met een korps marneniers maar ook de ouders er bij om dicepliene bij tebrengen

Reactie: (Edo van Eekeres)
18-3-2012, 10:31
Bij een ander onderwerp is een reactie weggehaald van William van Kleef m.b.t. negatieve houding over havenplan. Hij vergeleek boe roepers met Statson en Watson en dat mocht niet van de HG redactie want dat voldeed niet aan de normen. Voldoen reacties met in het wilde weg geuite beschuldigingen zonder kennis van zaken wel aan de normen van de HG redactie?

Reactie: (betje wolff)
18-3-2012, 10:00
@ s.bakker vreemd dat je nix meemaakt in 20 jaar terwijl ik hier bijna 3 jaar woon op het betje wolffplein en het aantal politieoptredens al niet meer kan tellen

Reactie: (S.Bakker)
18-3-2012, 09:53
Ten eerste wil ik mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden van de jongen die is overleden. Een avondje kermis hoort zo niet te eindigen. Ik liep gisteravond (vroeg) op de kermis rond en het zag er nog gezellig uit toen ik wegging. Ten tweede, mensen die zeuren over hoe goed het vroeger was in de Kersenboogerd en hoe slecht het er nu is hebben waarschijnlijk een selectief geheugen. Het is er nog steeds fantastisch, dit soort gebeurtenissen heb je overal. De Kersenboogerd heeft de reputatie van de crimineelste wijk van Hoorn, maar dat is makkelijk te zeggen wanneer je het ook hebt over de grootste wiijk van Hoorn. Ik heb bijna mijn hele leven op nog geen minuut afstand van het Betje Wolff- en Aagje Dekenplein gewoond en in de eerste 20 jaar hebben we alleen een keer meegemaakt dat er een paar dansschoenen bij de buren van de kapstok zijn gejat. Een 15-jarig kleutertje uit Zwaag (ja, het lieve dorpje Zwaag, niet de criminele wijk Kersenboogerd) die niet weet dat je niet met wapens mag spelen, zou de schuld moeten krijgen van dit incident, niet de wijk waarin het gebeurde. Opnieuw, mijn oprechte medeleven voor de familie en vrienden van de jongen uit Westwoud, en sterkte in deze moeilijke tijd.

Reactie: (Alie)
18-3-2012, 09:42
allereerst wil ik de ouders en naaste familie en vrienden van het slachtoffer condoleren met dit grote verlies, en allemaal heel veel sterkte toegewenst. het is toch niet meer normaal,gaat je kind naar een kermis en is er een onverlaat die met een mes op zak loopt en een ander van het leven berooft,hij zal hiervoor gestraft moeten worden maar omdat hij nog zo jong is zal er niet veel straf voor komen.vind als je zoiets doet ook al ben je nog zo jong dat je bestraft zou moeten worden als een volwassen iemand. je durft je eigen kinderen bijna de deur niet meer uit te laten gaan 's avonds en omdat de straffen lang niet hoog genoeg zijn voor dit soort incidenten komt het steeds meer voor

Reactie: (Robert Vinkenborg)
18-3-2012, 09:28
Een fantastische lieve jongen vol dromen is zomaar even op een zaterdagavond uit het leven weggerukt. Daar zijn geen woorden voor. Wat een verdriet voor de ouders, broer, familie en vrienden. In de eerste reacties (ook een aantal die terecht zijn verwijderd)lees ik van niemand een woord van medeleven. Dit drama raakt mij persoonlijk. Mag ik iedereen vriendelijk vragen wat respect voor de nabestaanden in acht te nemen en even stil te staan bij het verlies van een jong leven, het verdriet, de kappotte levens in plaats van meteen een puntje te scoren. Dank u wel.

Reactie: (Kers)
18-3-2012, 09:27
Het is in en in triest dat dit gebeurt. Maar het is wel erg kort door de bocht gelijk de schuld bij die ouders te leggen Waarschijnlijk weten zij niet eens dat hun kind met een mes op zak loopt en zij zullen dat, normaal gesproken, ook niet goed vinden. Maar het blijft verschrikkelijk.

Reactie: (Monique)
18-3-2012, 09:23
Sterkte voor nabestaanden en hulpverleners. Voor de rest kan en wil ik er geen woorden aan vuil maken, dit is in en in triest.

Reactie: (Flapdrol)
18-3-2012, 09:18
Allereerst mijn welgemeende condoleances voor de familie van het slachtoffer! Het is idd te triest voor woorden dat een 15-jarige met een mes op straat loopt,wat is er in godsnaam met die opvoeding aan de hand??Als ik het voor het zeggen had,dan kregen die ouders ook een hoge gevangenisstraf,die zijn namelijk net zo verantwoordelijk,misschien wel meer verantwoordelijk!

Reactie: (Brigges)
18-3-2012, 08:58
ik woon al vanaf 1982 in de K'Boogerd en heb het zien afglijden van een leuke jonge wijk naar een wijk van verloedering, ik woon er nog steeds maar sommige plekken mijd ik als mogelijk, het B. Wolffplein met daarbij het stationsgebied is er één van, ook mijn dochter van 13 mag 's avonds na het sporten niet alleen over straat...diep triest allemaal, mijn condoleances aan de nabestaanden.

Reactie: (Betje Wolff)
18-3-2012, 08:36
Vanavond gaan we naar de kermis in de stad. Van de schiettent gaan we naar het reuzenrad. Op de kermis is altijd wat te doen zoals iemand neersteken die voordringt bij de ballentent.. 15 jaar en een mes op zak....ouders ga je schamen

Reactie: (Yvon)
18-3-2012, 08:28
Het een word klein crimineel dorpje Hoorn Dit is geloof ik al de tweede deze week Heel veel inbraken, polittie autos met opgepakte jochies,berovingen,waar is mijn ouwe gezellige veilige Hoorn Voel me niet echt meer lekker als ik alleen op sommige plekken in Hoorn loop

Reactie: (Bas)
18-3-2012, 08:27
@Plies goed gerekend. Gister had ik het nog over de kermis der kanslozen. Het bewijs is geleverd. Alleen jammer dat iemand uit Zwaag zorgt voor een slechte naam van mijn oude wijkje.