Kermis in Hoorn anno 2012

18-3-2012 COLUMN

HOORN - Zaterdagmiddag liep ik met mijn 2 kinderen, 1 en 4 jaar jong nog, en mijn vrouw, over het kermisje bij het winkelcentrum in onze woonwijk Kersenboogerd. Voor een wijkkermis niet onaardig. De oudste mocht al enkele attracties in, de mini-zweefmolen, de draaimolen en nog een mooi versierd draai-apparaat. Prachtig om je kind te zien genieten op de kermis. Eerst nog onzeker, maar even later gaat het handje omhoog en weer iets later een big smile. Als ouder smelt je dan bijna. Even later mocht ze ook nog 3 eendjes hengelen en blij nam ze een hondje als prijs in ontvangst. Onze zoon van 1 jaar genoot vanuit zijn buggy ook van de kermis. De lampjes, muziek en grote draaiende zaken trokken steeds zijn aandacht. Vooral die grote ronddraaiende attractie trok zijn hoofdje omhoog.

Tranen
Terwijl ik dit weekend dus genoot van mijn (nog jonge) kinderen op de bescheiden kermis in Hoorn’s grootste wijk, zijn andere ouders nu in tranen. Op diezelfde kermis in de Kersenboogerd waren ook hun kinderen, alleen enkele uren later. Vannacht kregen zij het bericht dat hun 17-jarige zoon was overleden na een steekpartij. Op de Kermis. En ook voor de ouders van de 15-jarige jongen, die als betrokkene is aangehouden, brengt deze Kermis geen feestvreugde maar tranen.

Incidenten zijn van alle tijden. Ook op kermissen. Ook in Hoorn. Toch is het steeds weer enorm schrikken, boos en verdrietig worden. Laten we niet direct schuldigen, zoals ouders of toezichthouders, zoeken of aanwijzen. Laten we denken aan de ouders en andere familieleden, aan de vrienden, aan de slachtoffers... Sterkte allemaal!

H.S.

Reacties
Reactie: (vfred)
26-3-2012, 12:58
Het is niet zozeer in een pauperbuurt Robert. Maar wel in een winkelcentrum. Gewoon lkkr 2 x per jaar in de stad. Kunnen onze vrienden in Blauw ook beter handhaven.

Reactie: (carjey)
18-3-2012, 21:45
Onbegrijpelijk dat het nog steeds mogelijk is dat iedereen maar kan reageren op dit soort vreselijke berichten, er zijn steeds weer mensen die hier hun gal spuien op een schofterige manier en even vergeten dat er heel veel mensen verdrietig zijn die niet op dit soort berichten en geruzie zitten te wachten. Redactie is het niet mogelijk met dit soort berichten alleen een condeleance register te tekenen, dan zijn we van dit soort domme mensen af die maar hun ergernis spuien en hiermee anderen verdriet doen. Mijn condelance voor de ouders, vrienden en nabestaanden, heel veel sterkte

Reactie: (bewoner)
18-3-2012, 19:43
wat ik wel erg sneu vindt ,voor alle kinderen en mensen die waardebonnen hebben gespaart .voor mooie prijzen die ze nu niet meer kunnen inleveren

Reactie: (Mustafa)
18-3-2012, 17:38
Meer blauw en meer Handhaving in Hoorn er zijn zoveel werklozen, zet ze in!!! Amsterdam is zelfs veiliger dan Hoorn. Ik als Handhaver in Amsterdam weet dat dit gewoon zo is.

Reactie: (Prijati)
18-3-2012, 15:32
Alleerst mijn condoleances aan de ouders en familie van de overleden jongen, want dit is verschrikkelijk! Dit kan overal gebeuren, wordt er gezegd, maar als we nou met z'n allen roepen "DIT MOET NIET MEER GEBEUREN EN SAMEN MET Z'N ALLEN MOETEN WE ERVOOR ZORGEN DAT DIT NIET, NERGENS EN NOOIT MEER GEBEURT"

Reactie: (Edith S)
18-3-2012, 14:06
Mooi geschreven!

Reactie: (Wendy)
18-3-2012, 13:03
Hoorn is een gevaarlijke stad in het weekend. "Nergens op reageren, proberen tegen niemand aan te botsen want je weet maar nooit..." Amsterdam is veiliger... Er is blauw op straat, maar laat ze alsjeblieft tot 07.00 op straat blijven. Kennis van me werd om 06.30 aangevallen door een coke snuivende (voelt geen pijn) psychopaat...

Reactie: (BenOer)
18-3-2012, 12:44
allereerst mijn condoleance voor de ouders en nabestaande niemand zou zijn/haar eigen kind moeten begraven. ik las net op een andere site een update die hier nog niet staat: [Update] De jongen is mogelijk neergestoken met een kapot bierglas.

Reactie: (linders)
18-3-2012, 12:38
Dit had overal kunnen gebeuren want ze kwamen uit Westwoud en Zwaag en het winkelcentrum is echt niet verpauperd,maar je kunt dat tuig wat met een mes rondloopt van 15 jaar niet tegen houden. Maar ja na 2 jaar loopt hij weer vrij rond met een mes in zijn zak.

Reactie: (bewoner)
18-3-2012, 12:28
ik denk dat hoorn nu maar eens moet denken om 1 kermis telaten houden in hoorn ,dat is al mee dan zat .en kunnen zij het in de hand houden als er wat is .op deze kemris was van de week ook al een grote klappartij

Reactie: (Robert van Buuren)
18-3-2012, 12:27
De gemeente zou wat moeten doen aan al dat tuig dat op de kermis afkomt. De locatie alleen al is slecht gekozen, een kermis midden in een pauperbuurt houden is vragen om problemen. Ieder jaar weer komt het uitschot uit hun hol gekropen en ieder jaar is het weer raak. Altijd maar rondhangen bij de botsauto's en oh wee als je tegen ze aanbotst. De petjes en de capuchons gaan op en dan met z'n allen op één. Echt helden dit. Misschien is het tijd dat ProjectNana wordt gestopt en dat deze jongens eens boeten voor wat ze anderen aandoen.

Reactie: (Joke van der Meij)
18-3-2012, 12:00
@Hans Stuijfbergen, mooi geschreven ik ben het van harte met je eens. Van hieruit mijn condoleance aan de ouders en familieleden van het slachtoffer. Het zal je maar overkomen als ouders, te vreselijk voor woorden. Sterkte!

Reactie: (Tom VB)
18-3-2012, 11:32
ik vind het gewoon niet kunnen dat je tegenwoordig niet eens meer gezellig op een kermis kan lope zonder dat je bang hoeft te zijn dat je dood gestoke word (t is gewoon sneu)

Reactie: (Lydia , Hoorn)
18-3-2012, 11:06
U hebt helemaal gelijk Kermis hoort leuk en gezellig te zijn. Maar dit is in 1 klap verandert in een drama. Sterkte.